Reklama

Reklama

Obsahy(1)

KGB má nový ďábelský plán: Série atentátů se podle něj stává osudnou pro agenty nepřátelských tajných služeb. Jméno Jamese Bonda v tomto seznamu smrti nechybí. Agent 007 však zařídí v Bratislavě útěk generála KGB Koskova, který ve skutečnosti pracuje pro britskou tajnou službu. Koskov obviní z úkladů svého protivníka Puškina, ale vzápětí je unesen sovětskými agenty. Bond se nyní musí Puškina zbavit a Koskova zachránit. Timothy Dalton je James Bond osmdesátých let. Nové příběhy Agenta 007 díky němu získaly tempo akčních filmů. Bratislavu musel za totality natočit John Glen především ve Vídni. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (423)

sharky 

všechny recenze uživatele

James Bond bojuje za pomoci afgánských teroristů a sovětského generála proti americkému zbrojaři, co dodat, tohle asi nebude oblíbený film rodiny Bushových..:) Možná má 007 menší charizma, zato je však v Československu a jeho Aston Martin má do té doby nejlepší vybavení, takže hravě překoná žigulíky VB. Příběh má spád, humor i skvělé scény s Q a ropovodem. Na rozdíl od druhého Daltonova počinu na mě stále dýchá bondovské kouzlo a elegance. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Bondovky mám zatím nakoukané pouze odsud vejš, takže neposoudím změnu stylu (pokud nějaká byla) oproti Mooreovi, ve srovnání s 90. léty mi to ale přišlo strašně strnulé a šedivé a celkově to klasifikuju jako mírně ubíjející bondovský průměr s fajn akcí (hranice umí Bond přecházet jako nikdo :) Poprvé jsem dostal hroznou chuť natočit si vlastní bondovku. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

WOW! Tak tomu sa hovorí pekelný prerod série. Úžasný Dalton, perfektný dej, napätie, tempo, sexy Bondgirl, Aston Martin, Blava, Afganistan, KGB, syntetizátorový soundtrack, A-ha ... proste všetko, jedna z najlepších Bondoviek vôbec, Dalton mal prísť už skôr. Bondovky s Rogerom Mooreom si v priebehu prvých troch-štyroch dielov vytvorili vlastný štýl a trademarky, o to horší bol ich koniec, keď sa v tom utápali. Tie isté hlášky, tie isté akčné scény, tie isté motívy, ten istý dej, len s malými obmenami. Príchod Daltona nielen že omladil Jamesa Bonda, ale dal mu aj vynovenú tvár - hlavne skvelý mix akurátneho množstva humoru, romantiky a akcie. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak co se zmenilo, Moorea vystridal Dalton, Maxwell vystridala Bliss (coz je dobre, mladej Bond svadejici duchodkyni, to by fakt neslo). Jinak je ale vse vicemene pri starym. Opet ne nicim zvlast zajimavej pribeh (ale cast v Ceskoslovensku je vtipna), ale musi se nechat, ze jsem se v tom obcas ztratil, precejen je docela promakanej. Opet mizernej zaporak, jsou tu vicemene tri a jeden slabsi nez druhej. Cekal bych lepsi triky, ale ty jsou na stejny urovni jako minuly dily. Ale neco se precejen zmenilo. Cely to vypada trosku modernejs, sviznejs a realistictejs. Ubyl totiz humor, ale neubyla nastesti zabavnost. Skoda, ze film neni akcnejsi, Dalton by to urcite zvladnul. Ten je totiz jednak celkem mladej, nevypada uplne nejhur, takze mu to baleni zenskejch muzete verit, zvladne i nejakou tu bitku a s pistoli nebo tezsim kalibrem si taky poradi. No a herecky to taky neni spatny, takze bych mel chut rict, ze to je docela sympatickej Bond. Jenze tu je jedno ale, Dalton v tom proste jeste neumi chodit, takze ty typicky bondovsky hlasky a gesta mu moc nejdou, coz je skoda, obzvlast, kdyz dostane docela slusnou sadu vychytavek. Co se tyce bondgirl, zase to je jedna z tech vetsich, ktera neslouzi pouze k tomu, aby ji Bond protah a zahodil, ale je tu vicemene celej film, ma slusne napsanou postavu a pro dej neni uplne nedulezita. Akorat je skoda, ze je to tak trochu pitoma blondynka a krasy taky nejak extremne nepobrala, protoze jinak to mezi ni a Bondem jiskri. Takze celkove jsem spokojenej, vse vypada sviznejs, zivejs a dravejs, hudba, ackoliv klasicky motivy, tak je taky takova drsnejsi a ty dve hodiny utecou jako nic. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Jakkoli klišovitě to může znít, tak obsazení Daltona dodalo bondovské sérii dech. Žádná absurdní nadsázka, parodie a sci-fi prvky jako typické Mooreovy trademarky, ale pěkná přímočará špionážní podívaná, která dodala nové charisma nejslavnějšímu agentovi. Už žádný vtipkující dědula, ale nebezpečný agent vykazující typické rysy klasického akčního hrdiny. Příběhově to sice opět trochu drhne, ale to je vynahrazeno v perfekcionistických akčních scénách, které naprosto strkají veškerou konkurenci z devadesátých let do kapsy. Až se mi ani nechce věřit, že to režíroval ten stejný John Glen, který nechal Bonda obléct do opičího kostýmu. P.S. Konečně vím, kde bral Nolan inspiraci pro jisté scény z Počátku a TDKR. ()

Galerie (185)

Zajímavosti (49)

  • Je velmi dobře vidět, že plynové potrubí, kterým se pohybuje speciální vozidlo, má velmi ostré zatáčky a je tedy vyloučeno, aby takové vozidlo těmito ostrými zatáčkami projelo. Muselo by zůstat v zatáčce viset. (pjotri)
  • Film je na téměř dvacet let poslední bondovkou, která užívá originální název příběhu, který vymyslel Ian Fleming. Dalším bylo až Casino Royale. (novoten)

Reklama

Reklama