Reklama

Reklama

Zcela unikátní kombinací komiksu, hororových i vědecko-fantastických filmů a romantických příběhů je ambiciózní projekt od producenta Hvězdných válek George Lucase a scenáristů Indiana Jonese. Howard T. Duck je kačer v kačeřím světě, který je téměř alternativní kopií toho našeho. Jednoho dne je vytržen ze svého pohodlí a i s křeslem přistane kdesi ve špinavých uličkách New Yorku. Seznamuje se s mladou zpěvačkou Beverly (Lea Thompson) a společně se snaží přijít na kloub tomu, jak dostat excentrického a osamělého kačera zpět domů. Na pomoc přispěchá potrhlý vědátor Phil (Tim Robbins), který společně s kolegy zjistí, že Howard byl náhodou přenesen jejich urychlovačem částic. Při dalším pokusu se do doktora Waltera (Jeffrey Jones) dostane mocná příšera z alternativního vesmíru, která jej nakonec ovládne a začne připravovat cestu svým příbuzným, toužícím obsadit celou Zemi. A kdo jiný může zabránit zničení našeho světa, než roztomilý bílý kačer s neodolatelným zobákem? (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (167)

JimiH 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejnudnějších komiksáren, co jsem kdy viděl. Nefunguje zde nic – onelinery, kladné ani záporné postavy, scénář, natož režie. Když začne ve scéně se zoufale špatnou bitkou znít pompézní hudba působí film alespoň na chvíli jako skeč ze Saturday Night Live. Zbytek nsímku mi nepřišel zábavný ani trochu. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Alespoň zpočátku skutečně vtipné a sympatické, analogie kačeřího světa na ten lidský fungovala až po kačeří dolarovky obstojně, bohužel všechno další už bylo čistě odpadní. Absolutně provařený a předvídatelný děj, obecně stupidní scénář, hnusné efekty a příšerně natočené "akční" scény, které byly v postprodukci uměle zrychlovány - hrůza! (Ano, Hitchcock to výjimečně dělal taky, ale s nesrovnatelně jiným citem.) 3/10 ()

Reklama

Bilky 

všechny recenze uživatele

Ako 14-ročnému sa mi tie efekty zdali úchvatné a káčer bol extra trieda! :) Ale myslím,že už vo svojej dobe to muselo byť pre staršie generácie dosť pritiahnuté za vlasy... Okrem Howardových hlášok tam bol len stupídny dej a viem si predstaviť, že puritánskej Amerike mohli vadiť aj sexuálne náznaky spojenia človek/kačica :) No a línia s votrelcami bol podľa mňa hrob do rakvy tohto určite neortodoxného projektu. Herecké výkony boli slabučké a sami herci boli akokeby vedený ku "komixovému" zobrazovaniu charakterov, čo filmu len a len uškodilo. Najviac prepálený bol inak môj obľúbený Tim ROBBINS a hlavná hrdinka známa z kultovej série NAVRAT DO BUDUCNOSTI - obaja akokeby vyšli z kurzu pantomímy a každú vetu ešte museli preafektovane odgestikulovať. IMHO pod iným režisérom to vôbec nemusela byť priemerná akčná SCI-FI komédia, ale nadupaný fantasy rodinný akčák ala MiB! Keď si porovnám zmienený NAVRAT a HOWARDA, tak scénar a réžia je tu o 2 levely nižšie a tak aj napriek sentimentu to nemože byť ani za tie 3* ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

V podstatě absolutně nechápu, proč byl film takový propadák. Dobře, některé scény jsou fakt přetažený, ale Howard je sympaťák ve všech směrech a celkově má, díky němu, film strašně pohodovou atmosféru. Přelomové dílo to není, ale totální kravina hodná zapomnění taky ne. Prostě taková nenáročná pohodovka... ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Ze začátku se to tvářilo, že by z toho mohla být průměrná parodie. Postupně se to propadalo do trapna, až se to stalo hloupým a nudným zároveň. Takže z toho není ani sci-fi, ani parodie, ani akční film, není z toho vlastně vůbec nic. Jediné, čím se mohu utěšovat, je téměř jistota, že nejpozději zítra si z něčeho tak prázdného nebudu vůbec nic pamatovat. Marně se pídím po důvodu pro alespoň jednu hvězdičku, ale kde nic není... ()

Galerie (66)

Zajímavosti (26)

  • Snímek se umístil na 46. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném čtenáři časopisu "Empire". (orkadimenza)
  • Kačer Howard se po letech vrátil na plátna kin ve filmu Strážci Galaxie (2014), kde se objevil v potitulkové scéně spolu se Sběratelem. (Mattij)
  • Na Zemi při rvačce s chuligány, kteří obtěžovali Beverly (Lea Thompson), je Howard varuje, že proti nim použije Kvak-fu (kačeří variantu kung-fu). (noelcoward73)

Reklama

Reklama