Reklama

Reklama

Život úspěšného mladého muže Nicka Beama se zhroutil ve chvíli, kdy se nečekaně vrátil z kanceláře dřív domů a našel manželku v ložnici se svým šéfem. Nick neztropil žárlivou scénu, ale potichu nasedl do svého auta a beze slova odjel. náhodou se pak při bezduchém bloudění po Los Angeles dostal až do velice nebezpečné čtvrti. Když zastavil na křižovatce, naskočil do jeho auta T. Paul s pistolí v ruce a hromadou výhrůžek na rtech. Smolařský lupič si ale vybral špatného muže ve špatnou chvíli. Nick nebyl v situaci, kdy by mu revolver mohl nahnat strach a tak zamkl dveře, šlápnul na plyn a přes protesty šokovaného lupiče vyrazil na "cestu smrti". Při následujících dobrodružstvích v arizonské poušti se dva naprosto rozdílní muži poznenáhlu sblížili až nakonec dostali geniální nápad. Vy&loupením vlastního podniku by se Nick pomstil záletnému šéfovi a smolařský zlodějíček T. Paul by se konečně dostal k pořádnému balíku peněz... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (283)

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Odzbrojující komedie, s netypickým, ale o to zábavnějším Timem Robbinsem a nepříliš zaostávajícím Martinem Lawrencem. První dvě třetiny filmu, odehrávající se v poušti nemají chybu, závěrečná už trošku ztrácí a uchyluje se k opisování zaběhlých schémat. I tak se, ale jedná o výbornou zábavu, která je v mnoho ohledech dokonce vrcholem žánru, parťáckých komedií. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Přemíra situačního humoru, naprosto nevhodně obsazená a neladící dvojka Lawrence a Robbins a film, který mě nudil svojí předvídatelností a nehumorným pojetím. U Lawrence mně jeho pitvoření a agresivní komika nevadí a do takového typu filmu hladce zapadne, ale Robbins je přece jen více charakterní herec, který se zbytečně zahazuje v podobných břečkách. Z dnešního pohledu se točí komedie jinak a poněkud vtipněji. 40% ()

Reklama

Pajčus 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou mě nějak komedie neberou, ale tahle mě vážně dostala. Tim Robbins trochu jinak, ale jako vždy skvěle - nikdy by mě ani nenapadlo, že ho uvidím dohromady s Martinem Lawrencem, ale stalo se to a dokonce se to spojení i celkem povedlo. Tento film je ukázkou toho, jak to mají někdy zloději těžké. :) ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Na první pohled nesourodá dvojice. Velký běloch, který poctivě pracuje a malý černoch, který poctivě krade. Avšak brzy najdou společnou řeč na téma pomsta a zábava může začít. Tim je prostě pan herec a to, že většina lidí Martina nemá rada, je mi víte kde, protože i tady předvání rychlou hubu a parádní ksichty. Překvapivá pointa na konci je velkým kladem. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Komedie, jakých podle mě Hollywood posílá ročně do světa deset tisíc. Lucky ten, kdo se u toho tak bavil, že tomu dal víc než tři pecky. Tyhle lidi musej být 365 dnů v roce totálně vysmátý a rozjuchaný. Já to štěstí bohužel nemám. Dobrý, fakt dobrý řachačky objevím dvě za rok a konkrétně tenhle film mezi ně nepočítám. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Režisér Steve Oedekerk ztvárnil postavu hlídače Baxtera, a to téměř beze slov, zato však s úžasnou taneční kreací. (Roman.Ticka)
  • Nickova (Tim Robbins) kancelář se nachází v US Bank Tower. (Borrtex)
  • Okrem viacerých miest v Kalifornii pracovali filmári aj na východnom pobreží USA v štáte New Jersey. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama