Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční hvězda Arnold Schwarzenegger je tentokrát frustrovaným předměstským šerifem Markem Kaminskim, který doufá, že se bude moci vrátit k FBI. Soukromě se pustí po stopách mafiána Luigi Patrovity, který kontroluje organizovaný zločin a černý trh v Chicagu. Oficiální kruhy nejsou schopny proti mafii nic učinit, ale Mark městu pomůže... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (213)

choze 

všechny recenze uživatele

Když si tady tak čtu, jak v tom filmu není žádná akce, říkám si, že jsem asi viděl něco jiného. Ten film, co jsem viděl já, začínal hned dvěma akčními scénami (poprava ukrývaného svědka, honička motorka vs. džíp), po kterých se s Arnoldem spojil jeho bývalý kolega, nabídl mu džob a Arnold nafingoval svou smrt (vyhodil do povětří chemičku) a vetřel se k mafiánovi tak, že vjel tahačem do podniku jeho konkurenta... Dokonce i Roger Ebert o filmu napsal - "It replaces absolutely everything - plot, dialogue, character, logic, sanity, plausibility, art, taste and style - with a fetish for nonstop action." I když je to šedivý průměr, právě díky dostatku akce se Arnie za ŠPINAVOU DOHODU stydět nemusí. Jen mi trochu uniká, proč ji po CONANOVI, TERMINÁTOROVI a KOMANDU vlastně uzavřel. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Megaultranářez. Arnold je tam policajt kterej na všechno sere a byl by schopnej oddělat i nevinnýho a je mu to jedno. Scéna s vymlácením kasina a pak hrátky s náklaďákem jsou super. Ale dokonalost sama je předposlední přestřelka v rytmu Rolling Stones a finální přestřelka. Komu se tenhle film nelíbí tak může buď odejít, nebo bude obžalován. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Dokonalá definice špatného braku. Ne tak špatného aby byl zábavný, ale špatného tak aby byl "špatný" - nudný, nesmyslný, hloupý, zmatený, amatérsky zahraný, nevýrazně napsaný, a hlavně velmi špatně zrežírovaný. Právě na režiséra (a také producenta) padá celá vina, ty řemeslné kvality tu jsou, je vidět že film neměl na tehdejší dobu malý rozpočet (o dost větší než Terminátor, o málo menší než Komando), i herci v jiných kusech zvládají hrát bez problémů, ani v akčních scénách v jiných filmech nepůsobí tak trapně a prkenně. Ale tady, tady se snad jelo na první dobrou, hlavně aby to všichni měli z krku, splnili si své povinnosti dané nevýhodnými smlouvami (případ hlavně Arnolda), a mohli vypadnout za něčím zajímavějším - a režisér s producentem to nahnali do kin jako čistou produktovku, aby vydělali nějakou škváru. Ne že by jim to moc vyšlo, vzhledem ke kvalitám není divu že to ze všech akčních filmů, ve kterých měl Arnold hlavní roli, mělo zdaleka nejmenší tržby - až do jeho stařeckých návratů v posledním desetiletí, které Raw Deal zdatně konkurují. 4/10 ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

,,zvádl si sto let policajtský práce za odpoledne" Opět vůbec nechápu hodnocení. Arnie v mafiánském podsvětí se mi dost líbil, příběh vůbec nenudí zaujme hned od začátku, hudba taky parádní. V průběhu filmu sice Arnie nikoho moc nezabijí, ale všechno to vynahradí ten dokonalý konec kdy se ohákne a zapne Rolling stones - Satisfaction a rozstřílí celej mafiánskej kartel! Vylítl jsem nadšením! Pecka film! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $8,5miliónaTržby USA $16,209,459Tržby Celosvetovo $18,392,000║ Arnold mal v 80.rokoch akčnú auru ako nikto iný, možno tento film je jeden z tých poslabších ale stále má čo ponúknuť, akcie tu je požehnane, nechýbajú dobre hlody, hlášky a dej upúta. /60%/ ()

Galerie (40)

Zajímavosti (15)

  • Režiséra druhého natáčecího štábu a koordinátora kaskadérů na filmu dělal Glenn Randall Jr., v závěrečných titulcích uvedený pod jménem Glenn Randall. (Rominator)
  • V jednom rozhovore Schwarzenegger povedal, že toto bol prvý film, v ktorom nosil drahé, moderné šaty. V jeho predošlých filmoch na šatstvo veľa peňazí z rozpočtu nezvýšilo. (m.a.t.o.)
  • Podľa slov Arnolda Schwarzeneggera produkoval Dino De Laurentiis tento film s úmyslom získať peniaze na natáčanie svojho vysneného projektu Total Recall (1990), na filmovanie ktorého práva v tom čase vlastnil. Po veľmi slabých tržbách (16 miliónov amerických dolárov) bol nútený De Laurentis vyhlásiť bankrot a práva na film získalo štúdio Carolco. (beso74)

Reklama

Reklama