Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Právník Miles Massey je bohatý, zakládá si na dokonalém zevnějšku, má bezchybnou manikúru i zářivě bílé zuby. Je specialistou na rozvody a vyhrává všechny spory, dokonce i tehdy, když je jeho mandant usvědčen z nevěry. Marylin Rexrothová je vypočítavá potvora, která se rozhodla, že si peníze na svou nezávislost vydělá rozvody s bohatými manželi. Udělala ale chybu, že si vzala jiného advokáta, a tak rozvod, při němž si slibovala dokonale oškubat svého bohatého manžela, prohrála. Ale je to profesionálka, ze své chyby se poučila. Nachystá proto na Milese dokonalou fintu, herce vydává za svého nového nastávajícího zazobaného manžela jen proto, aby se dostala na kobylku samotnému Milesovi. Ten se však neočekávaně sám zaplete do její rozvodové hry. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (350)

Deimos 

všechny recenze uživatele

VHS/// Obsazení 6/10 Děj 1/10 Hudba 1/10 Efekty 1/10/// +námět, filmu vévodí obsazení, hlavně Billy Bob Thorton -jen škoda že se objevý jen na 2 minuty, absolutně nezajímavý děj, příšerně nudný, slabý výkon ústřední dvojice, žádná hudba, slabé exteriéry, zmrvený slibný námět, romantika to není, ani jednou jsem se nezasmál, jo a taky dabing je oproti zvuku potichu, i když to je chyba VHSky/// OMG, tak teď tupě čumím, jsem zklamán a zároveň znechucen. Nejspíš jsem našel aspiranta na nejhorší film který jsem letos viděl. Ale jednomu se ironicky zasmát mohu, distributoři se trefili do názvu, skutečně je to NESNESITELNA KRUTOST./// Celkem 20%/// Pozn. Když se mi někdo do týdne ozve na icq 173-190-107, tak mu tento film dám rád zadara, a když o něj nikdo nebude stát, tak bydlím v sedmém patře, kolik asi tak má VHSka Hit Point :-))) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Taktické i intuitivní bitvy lásky s cynismem. Kdo vyhraje tuhle nesnesitelně krutou válku, můžeme jen tušit.. Katharine Hepburn a Cary Grant přeneseni pěkně po coenovsku do 21.století, tzn. kostýmy, nějaká ta romantika a sžíravý humor podle nezaměnitelného rukopisu bratrů z Minnesoty, do kterého mimo jiné patří i teatrální přehrávání (Clooney), karikatury lidské povahy a notná dávka mravní otrlosti. Z těch roztodivných figurek mě nejvíc bavil Paul Adelstein jako přecitlivělý asistent Wrigley a to nejen proto, že správně odhalil (v překladu ztracenou) spojitost mezi postavami Attila the Hun, Ivan the Terrible a Henry the Eighth. Ano, je to prostřední jméno.. ()

Reklama

meave 

všechny recenze uživatele

Musím priznať, že som bola sklamaná celkovým vývojom scenára, ktorý mi ako celok prichodil vykonštruovaný a demonštrácia dvoch opačných pólov lásky prehnaná. To všetko by bolo fajn, keby si celý film udržal formu černej komedie a nezvrhával sa k romantickým úletom. Inak som sa celkom bavila, i keď šanca zaradiť sa medzi obľúbené je nulová rovnako, jako reálna šanca, že by sa toto niekde skutočne mohlo odohrať. Celkovo skôr menej ako 3,5*. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Srdce za ostnatým drátem. Přiléhavější metaforu než braši Coeni nevydoluji. Nesnesitelnou krutost a Spielbergův Terminál spojuje nejen žánr, ultraslavný uznávaný herec dobývajícího waleskou krasavici Catherine a hvězdné miniatury, ale i jakýsi status Popelky v rámci filmografie kultovních tvůrců a hořké plody fanouškovského zklamání. Pro mě je tahle ironická hříčka plná cynických podpásovek a ultrasladkých klišé, které vzápětí spláchne Sípák Joe a schémata rozboří Clooneyho divadelní šaškování, jednou z nejmilejších řehtaček roku 003. Těším se, až se vydám do No Country for Old Men, ještě více na Burn after Reading. Má úcta, pánové. So far soooo good. 90% ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Vtipné, milé a stále v mnoha věcech Coenovské. O Clooneym mi mínění spravili právě tito dva režiséři. Ti totiž jeho potenciál využít umí a Gerge Clooney je sympaťák a charismatický chlapík v každém Coenovic filmu. Trefa do černého je i ženská hlavní postava, ale bohužel (velké mínus) ona takovou postavu jako Clooney nedostala, žádný velký gag, žádný zapamatovatelný štěk. Je to pár delších a nudnějších pasáží, ale pak přijde Sípák Joe a je vyhráno. Výsledek je příjemná Coenovská zábava, ale bohužel nic víc. Toto je ze slabého soudku obou bratrů. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (6)

  • Kniha, kterou Marilyn čte, se jmenuje "Into Thin Air" a je o zdolávání Mt. Everestu. (D3VIL)

Související novinky

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Clooney & Coen Brothers

Clooney & Coen Brothers

25.11.2005

Herec George Clooney už má za sebou dvě úspěšné práce se scénáristicko režijně producentským duem Ethanem a Joelem Coenovými, kterými byli filmy Bratříčku, kde jsi? a Nesnesitelná krutost. Nyní se… (více)

Reklama

Reklama