Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Chris Parkerová se rozhodne přijmout místo chůvy na předměstí Chicaga. V té době se její nejlepší přítelkyně Brenda rozhodne utéct z domova. Zcela bez peněz pak prosí Chris, aby pro ni přijela. Ta však nechce své svěřence nechat samotné, a proto se rozhodne vzít je s sebou. Naloží je do auta a vydá se na cestu do neznáma. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dobrodruzstva pri opatere deti zas niekto prelozil ako Nocni Dobrodruzstvi. Stacilo by klasicka Chuva, alebo Chuva a jeji trable, proste aby to suviselo s filmom. No nic, Chris Columbus je svetoznamy ako reziser kultovych filmov Home Alone 1 a 2, a na komedie ma talent. Vyborna vec, kde ide o to, ze 17 rocna Chris Parkrova je chuva, ozve sa jej kamoska ze usla z decaku pravdepodobne a ze nema prachy. preto chuva nevaha a ide ... perfektny namet na film, s kopou dobrodruzstva, cesta do neznama je genialna, fascinujuca a inspiratvna. Obycajne dialogy prevladaju, to dodrzuje aj tento film, herecky vladne hlavne genialna Elisabeth Shue, zvysok hercov musim pozriet, kto tam vlastne hral. Oddychova podivana a perfektna zabava, a som rad, ze nemam s Karlosom80 o5 nic spolocne . 85 % ()

5150 

všechny recenze uživatele

Velmi pohodová americká komedie 80. let a zároveň režijní debut Chris Columbuse. Ten prokázal velký cit pro práci s dětskými herci a vlastně i v jeho následujících filmech hrají děti důležitou roli (SÁM DOMA, MRS. DOUBTFIRE - TÁTA V SUKNI). Herecké obsazení lze jen pochválit a tím nemyslím pouze krásku Elisabeth Shue a tři dětské herce, ale také herce vedlejších postav (Penelope Ann Miller jako Brenda, Vincent D'Onofrio jako automechanik "Thor" nebo George Newbern jako sympaťák Dan). Celkový dojem nakonec vylepší i pestrý písničkový doprovod ("Then He Kissed Me" od The Crystals, "Just Can't Stop" od Percy Sledge, atd.). ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $34,368,475Tržby Celosvetovo $-║ Svižná dobrodružná jazda pestúnky s detmi naprieč nočným "nebezpečným" mestom, kde o zábavu nie je núdza. Toto veru Chrisovi Columbusovi sadlo, 80.roky a ich ľahkosť prevedenia je nádherne z toho cítiť. /80%/ ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Místy úlet, místy trapnost, chvílemi docela dobré. Film hodně pozměňuje celkem raritně udělaný dabing, zajímavým hlasem přispěl jinak neznámý Michal Krb. Nejvíc hláškuje malá Maia Brewton v roli Sáry, na které se dost vyřádila dabérka Klára Šumanová. Dějově poměrně velká blbost, ve které mě nejvíc rozčilovala akustika pod střechou černé autodílny. Už v roce 1994 se šidil dabing, Jan Přeučil a Tonda Navrátil každý asi osm postav. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Elis je taková ta kočička s dokonalým úsměvem, kterou musíte milovat, ale záhy na ní zapomenete. Nic zvláštního asi nepředvede, ale to se od ní ani neočekává. Asi proto jí vždycky obsazují do vedlejších rolí. Tady sice dostala hlavní, ale spíš potřebovali takovou cudnou holku "s nohama pevně u sebe" :) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu si zahrál i bratr Elisabeth Shue Andrew Shue, a to ve scéně při studentské párty, kdy stojí na baru. (ČSFD)
  • Když Sára (Elisabeth Shue) utíká před zloději aut a vbíhá do výškové budovy, je v odraze okna vidět možné vidět skoro celý filmový štáb. (Terva)
  • Vo filme si zahral aj gitarista Albert Collins. Môžeme ho vidieť v scéne na pódiu pri hraní skladby "Babysitting Blues". (Amityville)

Reklama

Reklama