Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti... Když Richard Martin (Sam Neill) koupil nejnovější model domácího robota s označením MVR-114, netušil, že jde o unikát. Andrew (Robin Williams) se od svých kolegů robotů odlišuje samostatným myšlením a neuvěřitelným smyslem pro humor. Z věrného služebníka se postupně stává miláček rodiny s vlastní osobností a lidským pohledem na svět. Andrew si začne uvědomovat svou výjimečnost a vydává se do světa, aby se mohl poohlédnout po stejně osvícených exemplářích MVR-114. Po mnoha letech hledání se seznamuje s konstruktérem robotů Rupertem (Oliver Platt) u něhož ziišťuje, že žádné další exempláře již neexistují. Po tom všem se touží stát člověkem. Díky nové technologii získá doposud strojově kovový Andrew dokonalou lidskou podobu a jeho cesta za obyčejným lidským štěstím začíná. (Bonton Home Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (317)

Magneto 

všechny recenze uživatele

Kto by od Columbusa cakal nejaku tu technologicku dramu?Nikdo.A predsa,ajked sa tento film tvari ako jednoducha rodinna zabavka,skryva mnoho odkazov na otazky,ktorymi sa zaoberal Isaac Assimiov.A v Columbusovych rukach sa tento pribeh robota stava ludskym a pekne nam kopiruje jeho samotny vyvoj vo filme.Ku koncu sa to uz nedalo vydrzat a vyhrkli mi slzy...Myslim ze pri tomto filme sa neudrzi ani drevorubac s kamennym srdcom.Nieje to az take sofistikovane ako A.I. ale ma to atmosferu a dobre sa to pozera.Urcite na tom ma levi podiel aj Robin Williams so svojim jemnym humorom,ktory semtam odlahci niekedy az prilis vaznu atmosferu.Vyborny film s velkym srdcom ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Velice přeslazené dílko vnucuje divákovi představu, že míří směrem k (nej)mladšímu publiku. Pak se ale začne děj příliš vléct a příjdou četné sexuální narážky a jsem si jist, že mnoho konzervativnějších rodičů své ratolesti od obrazovky odežene :-) Pokud ovšem nemáte sklony k cukrovce, můžete se i dobře pobavit, já se tedy bavil.... ()

Reklama

Petrson17 

všechny recenze uživatele

Miluji filmy o robotech a Andrew je pro mne jeden z nejpodařenějších. Ano uznávám, takový ten typický námět, robot poznává lidský život a jeho náležitosti a touží se stát člověkem, nicméně Andrew je krásný příběh o lásce a originální pro své vtipné a naopak velmi smutné pasáže, takže zajišťuje pestrost celého filmu. Hudba, masky, výprava výborná, jinak Robin Williams mne určitě nezklamal, zahrál to opravdu skvěle. Je to spíše na 4 hvězdy ale jednu navíc přidávám za své dojetí, který ve mě film po konci vyvolal. 85 % ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Nejsladší robotí film? Dost možná. A taky jeden z nejnatahovanějších. Potenciálně silný příběh roztáhnut do extrému, kdy už i na to fandění hlavnímu hrdinovi jsem byla příliš znuděná. Tak nějak mi v těchto filmech začínají dost vadit ty časové posuny typu "o 16 let později." A.I. Umělá inteligence na mě zapůsobila o poznání víc (i přes svou slabší druhou polovinu). 5/10 ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Ono Andrew je krásny film, no bohužial já som sa uňho trocha nudil a dej sa strašne vláčil, nič zaujímavé. Obsahovo obyčajný film a formou takisto nič moc, obyčajne nakrútené. Robin Williams je skvelý a v detstve bol Andrew moja obľúbená postava, no dnes už si uvedomujem, že je to jednoducho romantika medzi robotmi a tú ja naozaj nemusím. Navyše, keby scenár ponúkol lepší príbeh a hlavne lepšie dejové zvraty, mohlo to byť jedno z najlepších rodinných sci-fi. /60%/ ()

Galerie (21)

Zajímavosti (9)

  • Přestože film ztvárňuje stejnojmennou povídku od Isaaca Asimova ("Bicentennial Man" - "Dvěstěletý člověk"), především druhá část filmu se s povídkou rozchází. V povídce například vůbec není romantická linka s Portiou (Embeth Davidtz) a Andrewův (Robin Williams) důvod stát se člověkem není láska, ale rovnost s člověkem. Povídka také, vzhledem ke své délce, není tak detailní jako film. Naopak povídka často naráží na zákony robotiky a vztah svobodného robota s lidmi. (tom.nosek)
  • Natáčelo se od 15. března do 16. července 1999 v Kalifornii. (Varan)
  • Ve filmu se hlavní hrdina, robot nazvaný lidským jménem Andrew (Robin Williams), podle výrobců nazýval NDR - 114, ale podle románu byl označován jako NDR - 113. Stejně tak podle románu jméno Andrew dostal od nejmladší dcery Amandy (ve filmu ji hrála Hallie Kate Eisenberg) podle souhlásek N, D a R, které se v tomto jménu vyskytují a to z toho důvodu, že se nehodí ho v rodině oslovovat NDR. (Lucina84)

Reklama

Reklama