Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kafe a cigára je několik krátkých filmů, tvářících se dohromady jako hraný film (nebo obráceně). V každé části vystupuje několik postav, které posedávají, popíjejí kafe, kouří cigarety a debatují o tak různých tématech, jako jsou například nanuky s kofeinem, Abbott & Costello, záhady kolem Elvise, správná příprava čaje, vynálezy Nikoly Tesly, fiktivní rocková kapela SQÜRL, Paříž 20. let a použití nikotinu jako insekticidu... Co se týče obsazení, jedná se o extrémně eklektickou partu výjimečných herců a muzikantů, představující stejně eklektickou sbírku podivínů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (510)

lola3121 

všechny recenze uživatele

Kaleidoskop rozhovorů nad kávou (či čajem) na různých místech v různém čase. Slabší kousky se střídají s výživnějšími, pro mě byla jasná jednička rozhovor Igyho Popa s Tomem Waitsem (tracheotomie plnicím perem mě odrovnala), těsně dotahoval Alfred Molina, vnucující společný rodokmen Steve Cooganovi, a zajímavá byla i Cate Blanchett v roli "sestřenic". Na první pohled to vypadá jako hromada blábolení nad kavárenskými stolky, ale kromě zábavy si přijde na své i hloubavější divák, pátrající po smyslu našeho bytí na tomto světě. Jim Jarmusch opět nezklamal. ()

FrodoF 

všechny recenze uživatele

Povídky jsou dosti nevyrovnané, některé jsou vyloženě nudné (Hřebíčky do rakve, No problem nebo ty staříci na konci), některé dobré (sourozenci Whiteovi, Benigni s Wrightem nebo Cate Blanchett v dvojroli), některé geniální (Waits a Pop, Molina s Cooganem, Dvojčata a Buscemi nebo RZA, GZA a Murray). Právě za ty geniální nemůžu dát méně než ****. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Príjemne stráviteľná konverzačka, ktorá je úplne o ničom, ale pritom dokáže diváka tak dostatočne zabaviť, aby sa nenudil rovnako pri nudných, tak aj pri maximálne originálnych poviedkach. Veľa irónie, sarkazmu a nekonvenčnej atmosféry. Pokiaľ máte chuť na kávu, dajte si k nej cigaretu a tento film. Ideálna kombinácia. 70%. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Hromada nesúvislých poviedkových príbehov obsiahnutá prúdom bezvýznamných dialógov o dôležitosti našich stretnutí sa s potrebnými ľuďmi a o vyplnení prázdnoty. Jarmusch sa na nič nehrá, nebrnká na city, nevnucuje nám svoj individuálny prístup k divákovi. A hoci by tie "trefné" dialógy neschopné vymaniť sa z pôdy bezcitných narážok, dokázal vymyslieť i scenárista od vedľa, musím priznať, že je to prvý Jarmuschov film, pri ktorom som jednoducho neprotestovala a uspokojila sa s tým, čo mi pán režisér naservíroval. Okrem toho, Cate Blanchett v dvoj-role je úžasná. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

prosté pití kafe a hulení cigaret, doplněné mlčením či konverzací o ho*ně, snímané černobílou statickou kamerou s prostřihy na stůl shora, mě po prvním shlédnutí vůbec nenadchlo... ovšem pokud jste měli stejné dojmy, neházejte hned cigáro do obilí a dejte jimovi druhou šanci - snímek totiž nabízí mnohem střízlivější a méně kritický prožitek, vidíte hlouběji než poprvé, i když stále forma značně převyšuje obsah... seřazení povídek je až na výjimky prakticky od nejslabších po nejlepší, takže vydržte, celkově je to (zejména herecké výkony a některé dialogy) skutečně šperk kultovního filmu počátku tisíciletí, i když ne zcela dokonale opracovaný... leč pokud víte, co zhruba čekat, nebudete zklamaní. závěrečná informace pro ty, kteří přecejen nemají odvahu na film koukat: sežeňte si alespoň velmi povedený soutdrack! 60% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (15)

  • GZA vo filme nosí čiapku s nápisom Ghost Dog, je to narážka na Jarmuschovu predošlú snímku. (Theatis)
  • Natáčení scény s dvojrolí Cate Blanchett rozdělil Jarmusch do dvou dnů, aby herečka lépe vystihla dva naprosto odlišné charaktery, (hot_spot)

Související novinky

Hvězdně obsazená zombie komedie

Hvězdně obsazená zombie komedie

15.07.2018

Jim Jarmusch rozhodně ví, jak na svůj příští počin přilákat pozornost. Režisér snímků Kafe a cigára nebo Mrtvý muž totiž čerstvě oznámil, že chystá novou zombie komedii, ve které se objeví ty… (více)

Reklama

Reklama