Reklama

Reklama

Max reprend sa liberté

  • USA Troubles of a Grasswidower
všechny plakáty
Krátkometrážní / Komedie
Francie, 1912, 10 min

Režie:

Max Linder

Scénář:

Max Linder

Hrají:

Max Linder

Recenze (5)

mysicka 

všechny recenze uživatele

max šikula:) chápu, že mu to nakupování, vaření, mytí nádobí moc nešlo, ale že se chudák ani sám nevyspí..:) ještěže se mu ta ženská na konci vrátila, to jsem si oddechla.. filmíku bude za pár let sto, ale téma mužů bez žen (žen bez mužů, mužů s ženama.. dosaďte si, co chcete) je nesmrtelné.. a vřelý dík iggymu.. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Pán sedí v kuchyni u stolu se ženou a nesnese jak na něj křičí a tak si zacpe uši. Žena odejde a muž se začne radovat a přečte si noviny. Žena běží žalovat k matce a muž si mezitím nalije víno, napije se, naskládá nádobí na tácek o odejde před dům kde nádobí pokropí hadicí. Potom vezme opět tácek s nádobím (na kterém jsou ještě zbytky vody) a odnese ho zpět do kuchyně. Tam ho bohužel omylem upustí a voda se vyleje i na zem. Koštětem zamete zbytky střepů ze šálků, hrnků a talířů. Pak zajde do obchodu a prodavačka mu dá slepici, zeleninu a on odejde na roh domu, na kterém potká ženu a kluka, který mu zeleninu odcizí a utíká pryč. Pán běží za ním a za chvilku ho dožene, vezme si zpět svojí slepici a zeleninu, stěží ji udrží a odchází. Přijde domu do kuchyně a připraví si slepici, kterou potom stejně zvrhne na zem. Následuje úklid. Ustlal si postel a usnul. Ráno se probudil, všechno z postele a skříně rozházel, tak urputně ze skříně rozhazoval až na něj celá skříň spadla. Ránu uslyšely ženy, přiběhli k němu a jednu muž dokonce do té skříně shodil. ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Je to docela extrém, ale každopádně takhle neschopní jedinci by si rozhodně na svoje partnery vyskakovat neměli... Zkýchnout si kuře ze sporáku, to už chce jistou dávku nadpřirozených schopností... :) ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Jedná se zřejmě o týž filmy jako Vive la vie de garçon. Max se hned u snídaně pohádá se ženou a ta ho k jeho velké radosti opustí a odjede k matce. Max se tak musí sám vypořádat s nádobím, musí si uvařit, rozestlat postel a ráno najít kravatu. Úplně vyčerpán každodenními povinnostmi úplně změní pohled na manželský život. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Max se po odchodu manželky musel postarat o domácnost, a tak nakoupil a šel vařit. Skončilo to téměř zdemolovaným bytem a prosbou o návrat. Max Linder dokázal vytvářet naprosto dokonalé absurdní situace jako lovení slepice s revolverem po bytě a na jeho grotesky se skvěle kouká. Navíc je jejich stopáž velmi příjemná. ()

Reklama

Reklama