Reklama

Reklama

Film vychází z původní populární hry Bloodrayne. V osmnáctém století, v Rumunsku, Rayne, mladá dhampirka (napůl člověk a napůl upír), náchylná ke slepé zuřivosti z krve, ale posedlá výčitkami svědomí k lidem, se snaží pomstít matčin únos a vraždu, kterou spáchal její otec Kagan, král upírů. Osiřelá a přinucena hledat si útočiště v cirkusovém, šíleném představení, které je jediným místem, kde jsou její schopnosti tolerovány, Rayne nezná své schopnosti dokud jedné noci neochutná lidskou krev, když se postaví proti muži-silákovi z cirkusu. Sžírána krvežíznivostí a trápená svou novou identitou se transformuje do Bloodrayne a živí se krví upírů, odmítajíc brát život nevinným lidem. Dva lovci upírů, Sebastian a Vladimir z Brimstonské společnosti ji přemluví, aby se připojila k jejich úkolu, zničit nejhoršího a nemojcnějšího ze všech upírů v zemi, jejího otce. Závodí při hledání třech ústrojí - talismanů: Srdce, oko, a žebro tepané z praotce upíra, Beliara, po kterém touží i Kagan. Talismany dávají jejich držiteli moc přivést zem do temnoty dovolující ovládnout upíří plémě navždy... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (277)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Špecialista na sfilmované počítačové hry Uwe Boll, nám opäť nadelil poriadu porciu gýču, spolu s jeho typickou "klipovou" réžiou a úbohým príbehom. Celé sa to snaží zachrániť pár akože "cool" trikov, no efekt nulový Herci sú katastrofálny! Tak znudený výkon ako predvádza Michael Madsen sa dá vidieť snáď len u Segala v jeho novších filmových "perlách" (ale ja som sa na ňom bavil:), Ben Kingsley pôsobí nechcene komicky (skoro tak ako v Sound of Thunder:)), Michelle Rodriguez sa ako vždy tvári nesmierne drsne a zazerá, Kristanna Loken sa aspoň snaží hrať...Čo je na tomto filme kladné??? Výprava... a ešte dhampir má celkom fajn obleček...:) Ak chcete vidieť naozaj výborný film o dhampíroch, tak vrele odporúčam Vampire Hunter D: Bloodlust, od tohto ruky preč!!! ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Herní Rayne byla pekelně šukedelická vampírka, kostící a sající (bez dvojsmyslu) nácky a potvory na potkání. Řežba. V podání Uwe Bolla sledujeme tragicky nevýraznou Kristiannu Loken v něčem, co vypadá jako gigantický středověký airbrush s rudou barvou. Ne, tohle opravdu ne. Film má ksicht jako hodně blbá televizní variace na Pána prstenů a krvavé scény jsou tak strašně přemrštěné, že už vlastně ani nejsou brutální. Dle Uweho masakróznost spočívá v useknutí končetiny a následné krvavé niagáře - nemocnice by z takových dárců měly radost. Kristiana Loken je zajímavá snad jen v momentě, kdy v zájmu nalákání většího počtu nadržených zvědavců ukáže kozy, Michelle Rodriguez se sem nehodí a chudák Ben Kingsley si možná neuvědomoval, do čeho to šlape. A abych si ještě přisadil, bojové scény jsou trapné a je to strašná nuda. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Stiahol som to okamžite po dopozeraní House of the Dead a čakal som podobnú halucináciu. A tak ma Bloodrayne sklamala. Síce by som ju tiež ani nenazýval filmom a technická stránka a celkový vizuál sú ešte aspoň dve-tri triedy za Xenou, ale nie je to až taký shit, aby to bola aj sranda. Rovnako ako HotD je Rayne niekde ďaleko za (respektíve pod) hranicou hodnotiteľnosti a tentokrát body za zábavnosť pridávať nebudem, dám ale aspoň po pól bode za gore a za erotickú scénu. Absolútne zbytočnú. Samozrejme nejde o tak silný zážitok ako Seven Seconds z Alone in the Dark, ale uzrel som Kristanninu bradavku! A vôbec, ja tam Uwemu tie nuly dávať nebudem. PS: Môj prvý komentár roku 2013. Som rád, že hneď k tak hodnotnému filmu. :3 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tak jo vezmeme to rychle. Plusy tohoto filmu jsou v obsazení. Ano určitě potěší kráska v hlavní roli Bloodrayne terminátorka Kristanna Loken. Moc hezká slečna, která ve filmu ukáže nejen své hezké oči, ale i něco z těla, kterým ji obdařil Bůh(to byl druhý plus). Ben Kingsley, Michelle Rodriguez a Michael Madsen nebyli by jste šťastní, kdyby se takováto parta sešla v nějakém filmu? Určitě byli a jen mlsně by jste čekali na premiéru(plus č.3). Taky vím co by vám toto čekání a chuť hodně rychle zkazilo a to je jméno režiséra, které zní ... chvilka napětí, ale vy to už tušíte, když přeci jde o adaptaci počítačové hry... Ano a máme tu výherce a tím je Uwe Boll!!!! Je to on našich srdcí šampión a asi jeden z 6-ti miliard lidí na planetě, který by opravdu měl dostat zákaz točení snímku a jejich pohřbívání. Tímto se rychle dostávám k mínusům filmu a jednomu velkému problému. Tímto problémem je, že nejlepší na celém filmu je rychlá krátká milostná scéna Kristanny Loken s nějakým hercem. Vše ostatní je strašná břečka, v které se topí každý ať má Oscara (Ben Kingsley) nebo nemá(všichni ostatní). Snažit se adaptovat počítačovou hru a pak se vlastně na původní děj vybodnout přenést ho pár set let zpátky a naší krvavé královně dát do rukou meče ve tvaru jejich oblíbených "Kráječů lidí"? To někdo čekal, že ten film bude kvalitní, když zmizí Hitlerovu přisluhovači a neuvidíme lidi rozkrojené na půl a bez končetin? Ne nečekal, protože lidem, kteří svěří tomuto talentovanému režisérovi jakýkoliv film jsou lidi, kteří by měli být zavřeni v Bohnicích a doufat, že ještě někdy uvidí východ slunce jinak než skrz zamřížované zrcadlo svého pokoje. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Ajajajajaj..no, tak začnem. Uwe se s tím moc nesere...celý film má seriálovou "kameru" a kulisy (imho tohle bylo už patrné při historické scéně v HotD). Dále bych se rád zmínil o choreografii soubojů => děs jak cyp, imho jediná celkem dobře zvládnutá soubojová scénka byla jedna z posledních, ale teď nemyslím bitku Rayne X Kagen (ta byla hrozně debilní), myslím tu těsně předtím (ta hromadná) => tam totiž Uweho napadlo použít tzv. "mírně zrychlenou kameru," takže ty souboje opravdu vypadaly jako souboje a ne jako souboj dětí na fotbalovém hřišti s dřevěnými mečíky. Ale zase myslím, že to nebyla až taková chyba herců...upřímně pochybuju, že jim Uwe zaplatil "bojový" výcvik...teď kapitola "Rayne and her blades" - normální hrůza, je tu ovšem další ALE...nemůžeme to dávat za vinu Kristanně, protože jak všichni moc dobře víme, tak herní Rayne má ty čepele "přikurtované" k loktům...a ono to má svůj rozumný důvod => mají pevný základ. Nevím, kterého debila napadlo udělat čepele ve stylu policajtských nástrojů jménem tonfa...No a teď obhájím ty svoje dvě hvězdičky. Ta první je za brutalitu (sice to někdy vypadalo až moc uměle, ale i tak se na to celkem příjemně koukalo a navíc krev a uřezané končetiny k Bloodrayne odjakživa patří) a druhá hvězda je za Kristannu a za to, že měla žaludek ukázat "dvojčata" zrovna v Uweho filmu :) Nevím jak to ve skutečnosti je, ale mám takový dojem, že všichni hollywoodští herci maj nějakou sázku, která spočívá v "appearence" v Uweho filmech a jak moc velký extrém tam dovedou předvést :) No...ale jestli Uwe takto zmrdá i Far cry, teď mám konkrétně na mysli tu seriálovou kameru, tak mu osobně uřežu koule a hodím je prasatům. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (19)

  • Laura Bailey, hlasová herečka BloodRayne vo videohrách, povedala, že tento film nenávidí. (Arsenal83)
  • Počítalo se s nasazením do 2,500 kin, ale číslo se snížilo na 1,600, protože kopie filmu byly dopraveny do kin, které na něj neměli licenci. (HellFire)

Související novinky

Ben „Gándhí“ Kingsley se vrací do Indie

Ben „Gándhí“ Kingsley se vrací do Indie

28.11.2009

Krišna Pandit Bhandži, známý též jako Ben Kingsley, se vrací ke kořenům – jak genetickým, tak i ke kořenům své kariéry. V roce 1983 získal Oscara za hlavní roli v Gándhím a přestože později ukořistil… (více)

Ďalšia hra v rukách Bolla

Ďalšia hra v rukách Bolla

02.07.2005

Zázračný Nemec Uwe Boll si nedá pokoj. Jeho 20-miliónový Alone in the Dark nielenže (už tradične) pozbieral len tie najhoršie ohlasy a recenzie, ale, vďakabohu, v amerických kinách aj celkom slušne… (více)

Reklama

Reklama