Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tulák Eddie Lomax je bývalý voják, sužovaný těžkou depresí ze svého života a vojenské minulosti. Chce spáchat sebevraždu, ale ještě předtím, chce navštívit svého indiánského kamaráda Johnnyho, žijícího v odlehlém pouštním městečku Inferno, a darovat mu svou motorku. Cestou přes poušť je napaden bandou rváčů z Hoganova gangu, kteří ho zmlátí, postřelí, ukradnou mu motorku a nechají ho ležet polomrtvého v poušti, aby tu zemřel. Jenže Eddie má mnohem houževnatější kořínek, než by čekali. Zatímco rváči z Hoganova gangu, Ramsey, Matt, Jessie a Petey se vrátí ke každodenní rutině, kterou je terorizování odlehlého městečka a drogový obchod s motorkářským gangem zvaným Heathens. Johnny najde zraněného Eddieho, odveze ho k sobě domů a začne ho léčit. A když se Eddie zotaví, jeho přání zemřít se změní v odhodlání získat zpět svou motorku a to i kdyby měl zlikvidovat, všechny, kteří se mu v městečku postaví do cesty. Kromě svých pěstí a bojových zkušeností, však dovedně využívá i napětí, které v městečku vládne a s pomocí místního všeuměla Jubala Earlyho proti sobě obratně štve Hoganovu bandu a motorkáře. Pomsta v něm probudila nový život a on si vedle snahy osvobodit demoralizované městečko od teroru najde čas i na to, aby se zamiloval do sympatické servírky Rhondy Reynoldsové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (147)

decouble 

všechny recenze uživatele

Van Damme zhmotňuje představy imbecilního hrdiny v imbecilním filmu tak komickým způsobem, že prostě nemůžu jít pod 4*. Scény, kdy Van Damme hází zamilovaný pohledy na Rondu a na její pověstný jablečný koláč jsou kouzelně debilní. Scéna, kdy Danny Trejo visí za krk na laně a křicí: „Pojmenuj po mě svýho syna!“ se zapsala do dějin idiocie. A všemu tomu nasadí korunu Jean-Claude v ručníku a kozačkách odměnující dvě sexy ženský souloží, kterou pozoruje stará babča. Víte, když se u špatného filmu pobavím, jsem většinou spokojený divák, a když se navíc dozvím co to znamená být jako kojot, jsem na vrcholu diváckého blaha! Ha-ha! ()

Michal118 

všechny recenze uživatele

Tento film sleduje příběh vysloužilého vojáka Eddieho, který nenachází smysl žít a chce dát svou motorku jako dárek svému vždy věrnému přítelovi. Když v tom naráží na nepříjemné bratry Hoganovy, kteří vedou zdejší městečko Inferno. Poté co ho postřelí, ukradnou jeho motorku. Začíná si uvědomovat, že jeho život dostává novou šťávu a prahne po odplatě. Úžasný herecký výkon Jean-Claude Van Damme. Nebojím se dát filmu krásných 85%. ()

Reklama

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Rozhodl jsem se po jednom únavném dni v práci dát šanci starýmu JCVD, jehož novou tvorbu vůbec neznám (naposledy Timecop). Inferno opravdu není tak hrozné, jak se nám tu snaží mnozí naznačit. Je sice trochu smutné pozorovat, kam až zašla kariéra Johna G. Avildsena, ale úplně propadnout hanbou se taky nemusí. Film připomíná Sedm statečných, ale ještě více si bere z Yojimba či Last man standing, chcete-li. První půlka se rozjíždí vlastně i dosti slibně a místy i vtipně, pak ovšem následuje gejzír klišé vedoucí k závěrečnému smíření se vším. Je to hloupý film, ale pokud neodmítáte akční filmy nebo "fandama" z principu, tak se přízemně pobavíte, a o to přeci u sledování filmů také někdy jde. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Hodně zábavy jsem si kdysi napoprvé sliboval od Inferna. Ani ne tak kvůli svalovci z Bruselu, jako spíš díky jménu režiséra, kterým není nikdo jiný, než John G. Avildsen, jenž je mj. držitelem Oscara za Rockyho. Bohužel, výsledkem je jen průměrný akční film, který nezachrání ani další (též oscarová) kapacita, hudebník Bill Conti. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

No zas takový průser to nebyl. Ano, je to capina, ale fakt zábavná. Nikdy neberte motorku Van Dammovi. Pak začne totiž zabíjení a zmatek. A přesně o tomto ten film je. Už jsem to jednou zmiňoval, ale viděl jsem už i šílenější motivy proč někoho zrubat. Ale právě se mi líbil humor, který byl zahrnut do tohoto filmu a celé je to podané odlehčenou formou. A líbilo se mi jak se Van Damme pořád úsmíval jak měsíček na hnoji, jestli to bylo schválně nebo fakt věděl, že je to blbost a že tomu přidá takové vsuvky, nevím. Každopádně já si to užil, bavil jsem se a zajímalo mne jak to dopadne. Je tu celkem dost akce překvapivě a některé scény byly fakt srandovní. Hodnotím to pozitivně a musí se k filmu přistupovat s nadhledem. Pak se budete bavit. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Původně nesl snímek název Desert Heat. (Eldrick)

Reklama

Reklama