Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprchlý vězeň Sam Gillen narazí při svém útěku na malý domek, ve kterém žije mladá sympatická Clydie se dvěma dětmi. O jejich pozemek má ale zájem důlní společnost a je ochotna použít jakýchkoliv prostředků k vynucení souhlasu s těžbou. Sam se s Clydií a dětmi postupně sblíží, zatímco představitelé důlní společnosti začínají chápat, že proti nim stojí velmi silný a nebezpečný protivník. Po několika pokusech podplatit Clydii a zbavit se Sama dojde ke konečnému účtování, krvavému, bolestivému, ale spravedlivému. Sam se nakonec nechá dobrovolně odvést policií, ale slibuje Clydii a dětem, že se vrátí... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (157)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jiny Van Damme nez na jakeho jsme zvykli. Tim jinym, ale nemyslim dobry. Ve vetsine filmu jen strili nebo kolem sebe kope a je to zabava, ale tady nejaka poradna honicka nebo rvacka naprosto chybi a sklouzava to k romantice na kterou se Damme vubec nehodi. Opet jednoduchy pribeh - jako vezen utece a schova se u jedny zensky, ktery pak pomuze s bandou chlapku co chtej jeji pudu. Nez akcni spis by se to dalo nazvat komedii s tim, ze vecem, ktere jsou mysleny vazne se smejete a u veci, ktery maj pobavit se obcas pousmejete. Necekal jsem nic extra, jen klasickej akcnak ala Van-Damme, ale ani toho se mi bohuzel nedostalo a proto 2*. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Van Damme chtěl evidentně vybočit ze zajetých kolejí, a tak kývl na scénář Joe Ezterhase, s úmyslem posunout se více k charakternímu herectví, ale ne úplně se to povedlo. Van Damme je akčním typem herce a tomu už nikdo nikdy neodpáře, a proto působí daleko přesvědčivějším dojmem v bitkách, kdy rozdává soupeřům mocné kopance. Pokud ovšem přijde řada na hraní, působí bezradně, a pak zase ožije v nějaké potyčce, kterých je poskrovnu. Pak uspokojí jednu neuspokojenou vdovu, vyřídí si účty se zabijáky a prapodivný film skončí. Van Dammeovi prostě tyhle role neseděly a nakonec tenhle film není ani plnohodnotným dramatem o vězni na útěku, ani plnohodnotným akčním filmem. Vše je totiž velmi polovičaté, ale k dobru se dá připočíst kvalitní hudba Marca Ishama, zajímavě nasnímané bitky a Van Damme, když se zrovna nepokouší hrát. 60% ()

Reklama

Krystalion 

všechny recenze uživatele

I když už se o něm skoro nemluví, tak si musíme přiznat, že tento belgičan zaplavoval zejména v devadesátých letech naše kina akčními filmy a ukazoval nám v nich své roznožky a další kaskadérské kousky. Když se podívám na hodnocení jeho filmů na místní databázy, tak je to samá modrá. Asi to hodnotí mladší generace, která neměla tu možnost chodit do kina na tyto akční snímky. Většina akčních snímků má jednoduchý děj a hodně akce, proto se jim říká akční filmy nebo někdy také B-filmy. Většinou tam neuvidíte nic uměleckého, ale to není záměr těchto filmů. Záměrem těchto filmů je takovej, že když si koupíte popkorn do kina, tak půlku z něj vysypete do deseti minut toho filmu podle toho, jak moc je akční. V tomto filmu se setkáváme s ochranitelským pudem našeho hrdiny, který se snaží zachránit rodinu před nenažraným kapitalistou a dokonce se stačí i zamilovat. I ta slza tam ukápne a tak to má být. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl v dětském věku v obecním kině. Byli jsme tam tři kamarádi a museli jsme obětovat peníze na nanuk za další tři lístky, protože jinak by se nepromítalo. V té době mě film strhnul, ale po druhém (přítomnosti bližším) shlédnutí jsem tak unešen nebyl, ale vandammovka je to jedna z lepších a hlavně tak trochu jiných - dějovějších. 65% = 3/5 ()

otík 

všechny recenze uživatele

Zde to Jean-Claude dokonce i celkem uhrál. Jeho hrdina se dokáže postavit za dobrou věc, aniž by předváděl karatistický balet, a přestože mu to romanticky vůbec nejde, najde ženu svého srdce. Jsou zde tvrdé souboje, které vypadají velmi reálně. Příběh není až tak stupidní, i když jen málo uvěřitelný. Jde o standartní béčkovou akční podívanou, která ale má slušné napětí a slušně nabouchaného hlavního hrdinu. Malinko mi to připomíná výborné o hodně pozdější Van Dammovo "Peklo". Hudba: Mark Isham ()

Galerie (57)

Zajímavosti (4)

  • Když Sam (Jean-Claude Van Damme) řídí terénní motorku 650cc Triumph T120 Bonneville z roku 1969, můžeme si všimnout, že se mění pneumatiky v závislosti na terénu, po kterém zrovna jede – terénní pneumatiky v terénu a silniční na silnici. (Untentrauer)
  • Když šerif Lonnie (Edward Blatchford) zmlátí Sama (Jean-Claude Van Damme), tak Sam zůstane ležet ve stodole na dřevěných prknech, ale když o chvíli později dorazí Clydie (Rosanna Arquette), Sam je stále v bezvědomí před stodolou na prašné zemi. (Untentrauer)

Reklama

Reklama