Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v roce 1962 profesor Webber vyslechl v televizi projev prezidenta Kennedyho o kubánské krizi, rozhodl se uchýlit s těhotnou manželkou Helen do protiatomového krytu pod svým domem, který po léta budoval a vybavil vším potřebným. Když záhy otřese domem exploze, profesor v domnění, že jde o atomový útok, uzavře východ. Netuší, že výbuch byl způsoben havárií stíhačky, která se zřítila na jeho dům. V krytu, který připomíná dobře zařízený byt, se manželům narodí syn Adam, který zde s rodiči prožije harmonické a spokojené dětství. Když uplyne pětatřicet let, dveře krytu se automaticky otevřou. Otec se v ochranném obleku vydá na průzkum. Najde zchátralou čtvrť plnou špíny, bezdomovců a zděšeně se vrátí dolů v domnění, že svět je plný mutantů. Chce žít i nadále v krytu, jenže pak dostane záchvat a Helen pošle syna nahoru, aby opatřil zásoby na další roky v podzemí. Dobrácký Adam, který se ve svých pětatřiceti letech poprvé ocitá na denním světle, okouzleně prochází městem, až nakonec zabloudí. Pokusí se prodat sbírku baseballových kartiček, a když ho chce majitel obchodu podvést, zastane se ho prodavačka Eva. Šéf ji za to vyhodí, ale dívka odmítne mladíkovu vděčnost. Adamovi se nakonec podaří Evu přemluvit, aby mu pomohla nakoupit zásoby. Postupně se seznamuje se světem i jeho obyvateli... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (325)

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Výbornej film, přestože mám neodbytný pocit, že by se ze zápletky dalo dostat mnohem mnohem víc:) Nejvíc si mě získal Brendan Fraser, který byl totálně přirozený, zatímco jeho protějšek střídal jednu grimasu za druhou a občas byl na facku:)))) Rodičové k zulíbání, hudba vynikající, celkově velice příjemný oddychový film. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký režisér Hugh Wilson natočil v roku 1999 snímok "Príchod z minulosti" (Blast trom The Past). Podľa môjho názoru je to hodne nedocenená romantická komédia, ktorá rokmi neprávom upadla takmer do zabudnutia. Čo je škoda. Ja si ju vždy rád pripomeniem a vždy sa pri nej dobre pobavím. Nie len kvôli tej originálnej pseudo post apokalyptickej zápletke, ale aj vďaka veľmi dobre obsadeným postavám v hlavných úlohách. Manželský pár v podaní hereckej dvojice Christopher Walken a Sissy Spaceková je perfektný. Taktiež aj ich dospelý syn Adam, ktorý prvý krát vo svojom živote opúšťa protiatómový kryt, aby nakoniec zistil, že žiadna jadrová vojna sa nekonala, ktorého zahral Brendan Fraser je úžasný. Zvládol zahrať túto rolu očarujúco milým spôsobom. Výborne ku nemu zapasovala aj krásna Alicia Silverstone, ktorá stvárnila jeho partnerku Evu. **** ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Dávali to kdysi v létě, kdy člověk nepohrdne žádným filmem s byť jediným známějším jménem v titulcích. V téhle lehce přitroublé komedii jich bylo hned několik a nad všemi dle očekávání vysoko čněl pošuk Christophera Walkena. Jop, ucházející milý film. 70% Zajímavé komentáře: kleopatra, davidek ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Docela příjemný a nový nápad, s poněkud již horším a zbytečně moc konvenčním zpracováním. Chtělo to trošku více se odvázat a možná nechat Brendana Frasera ať ukáže, co v něm opravdu je. Christopher Walken v roli starostlivého otce je dobrou volbou. Příběh se vyvíjí postupně po předpokládaných drahách, takže Vás asi nic moc nepřekvapí. Škoda že se celý film nesl v naivním a konec sentimentálním duchu. Jinak se mi líbila skupina lidí nad krytem, kteří uctívali rodinu "z podzemí" jako božstva :-) ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Čo si robil?“ – „Pozeral som televízor. Farebný!“ Aj po rokoch rovnaká zábava ako keď som Príchod z minulosti videl prvý krát. Zásluhu na tom má okrem netredičného námentu aj trefné obsadenie, niekoľko nezabudnuteľných scén (príchod otca Calvina do "postnukleárneho" sveta) a pamätné hlášky („Prepáčte, spím prvý krát mimo domu.“ – „A koľko máte rokov?“ – „35.“). 75 % ()

Galerie (22)

Zajímavosti (22)

  • Hlavní postava Adam (Brendan Fraser) - gentleman při vstupu do podniku zadrží Troye (Dave Foley), aby nevstoupil do baru dřív, jak Eva (Alicia Silverstone). Tím měl ukázat, jak se správně chovat k ženám, jenže správně by měl vstoupit dřív muž do baru, aby tak ženu neuvedl do rozpaků, když vstupují do "neznáma". (Kity162)
  • Všechny kartičky basebalistů, které mají ve filmu značnou hodnotu, jsou pouze repliky, které by stály jen pár dolarů dohromady. (don corleone)

Reklama

Reklama