Reklama

Reklama

Skupina maskovaných zločinců obsadí banku a drží v ní rukojmí. Jejich velitel Lorenz je ochoten jednat pouze s detektivem Quentinem Connersem. Ten však byl nedávno suspendován po nevydařené akci. Je však vrácen do služby a spolu s mladým kolegou, detektivem Dekkerem se vrhá do akce! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (216)

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Zajimave pojata detektivka, riznuta akcnimi sekvencemi, v hlavnich rolich Jason Statham (Kuryr), Ryan Phillippe (Velmi nebezpecne znamosti) a Wesley Snipes (Blade) dokazali i z celkem nezajimaveho scenare vycucnout film, ktery nenudi, ma spad a temer nepredvidatelny konec (no dobre, poslednich 15minut uz vite, ze o co vlastne bezi :D ). Co mi akorat na celem filmu nesedelo, byla teorie Chaosu, ktera jaksi ke konci filmu nezapadla a sla vnivec...nicmene, bez tech tri vyse jmenovanych bych dal 2*, takto ale film pozvedli aspon na ty 3* :). ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Niekedy nerozumiem, prečo má film také nízke hodnotenia a toto je jeden z prípadov. Podľa mňa veľmi dobre premyslený krimi thriller s pár podarenými zvratmi, ktoré pridávajú na atraktivite, hlavne záver je pekne hustý a z časti aj nehollywoodsky. Scenár mohol byť síce prepracovanejší, pretože pár hluchých miest tam je, ale teória chaosu na mňa zapôsobila dokonale. A potešilo ma hlavne trio hlavných hercov. 75%. ()

Reklama

RAiken 

všechny recenze uživatele

Tony Giglio se očividně chtěl vyhnout klišovitosti podobně laděných snímků, ale povedlo se mu to jen tak napůl. Vyměnit ji totiž musel za spletitý scénář, který je pragmaticky zkonstruován tak, aby se snažil zakrýt od začátku plánovanou pointu. Přesto se dočkáme celkem přímočaré akce, která díky nepřehnané stopáži nepřestane nudit. Pozitivem je opět cool-hláškující-tvář Jasona Stathama, který prostě odvádí svůj standart a svou image drsného chlapce z předměstí rozhodně nenechá vyšumět v lahvi chladivého Spriteu, ale naopak přiloží pár dokonalých úsměvů. V kontastu s jeho živým charismatem rozhodně neobstojí Ryan Phillippe, u něhož mám pocit, že se jeho talent pomalu vytrácí a dává zapomenout na své dokonalé role v Crashi nebo ve Velmi nebezpečných známostech. Nemluvě o Wesley Snipesovi, který postupně upadá do béčkových vod. Dalším pozitivem je... ehm...no vlastně nic. Ale na jednoduchou zábavu po náročném dni a při vypnutém mozkovém centru spolehlivě zabaví... ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Ve všech ohledech průměrná a klišovitá detektivka, která se celou dobu tváří jako epizoda z nějakého tuctového televizního krimiseriálu, aby v posledních dvaceti minutách divákovi zamotala hlavu zajímavým, i když trochu kontrontroverzním dějovým twistem. Oceňuji scénáristickou snahu o sofistikovanou podívanou, ale klasické přímočaré akční béčko, ve kterém si to Statham rozdá se Snipesem a které jsem také původně očekával, bych si užil mnohem víc. ()

Laku 

všechny recenze uživatele

Ústřední herecké trio předvádí své standardní výkony. Skvěle vyprávěná zápletka, která se stále všemožně překrucuje, aby nakonec vyústila až těsně v závěru celého filmu. Očekával jsem různé konce, ale tento mě nenapadl, takže poměrně nečekaný konec :) Když k tomu přičtu charismatického Jasona Stathama, tak dostávám poměrně solidní jízdu. V rámci filmů svého druhu určitě povedený kousek, alespoň z mého pohledu. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Přestože se děj odehrává v USA, policejní vrtulník i soukromý tryskáč mají kanadskou registrační známku začínající písmenem C. Stejně tak pobočky pizzerie Panago se nachází pouze v Kanadě. Podobně ulici "W. Cordova", kde se odehrává automobilová honička, můžeme najít pouze v kanadském Vancouveru. (Conspi)
  • Je možné zaznamenat, že prostředí, kterým Dekker (Ryan Phillippe) během pronásledování na motocyklu projíždí, se nemění. Stejnou ulicí projede rovnou čtyřikrát, dokonce vždy stejným směrem. (Conspi)

Reklama

Reklama