Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bruce Willis je nemilosrdný zabiják, známý jako Šakal, který byl najat, aby odstranil vysokého státního úředníka. Aby bylo možné vystopovat chladnokrevného vraha a zabránit zločinu, zástupce ředitele FBI (Sidney Poitier) a důstojnice ruské zpravodajské služby (Diane Venora) požádají o pomoc uvězněného irského teroristu (Richard Gere), který jediný ho může zastavit. Tito neobvyklí spojenci hrají závod s časem, aby zastavili tajemného žoldáka před splněním jeho úkolu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Hollywoodská verze klasického snímku ze 70. let, která je pojata úplně jinak, než stylový originál. Tento film je akčnější, má větší spád, je přímočařejší a nechybí zde hvězdné obsazení (Bruce Willis jako Šakal snad v jediné záporné roli své kariéry, plus Richard Gere a Sidney Poitier v úloze lovců). V obou filmech si najdu něco, co mě zaujme a oba hodnotím stejně, i když každý je svým způsobem úplně jiný. Lehký nadprůměr. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Opakující se neduhy amerických remaků jsou známou věcí, takže doporučuji připravit se na ně a odložit ten přehnaný despekt. Caton-Jones natočil docela solidní thriller, kde mi ovšem překážel (přiznávám, snad je to i předsudek) snaživý Richard s kukučem Michala z Kouzelné školky, protože dobrosrdečného odstřelovače IRA jsem mu přestal věřit po prvním šklebu made in Gere na vězeňském dvoře. To naopak ocelově chladný Willis mě donutil popřemýšlet, jestli představuje živočišný druh Šakala sveřepého nebo Chameleona parukového.. Porcování Jamesa Blacka řadím mezi mé oblíbené militantní scény. ()

Reklama

fannah 

všechny recenze uživatele

Myslím že tenhle film je jedna z nej rolí Bruce Willise. Jeho chladný výraz se sem totiž naprosto perfektně hodí (tak jako ve filmu Lucky Number Slevin). K němu mi takovéhle role pasují. Jinak i samotný film byl víc než průměrný thriller. I když starý, francouzský Šakal byl jedinečný, tenhle remake se rozhodně nemusí za nic stydět. Berme to tak, že od Michaela Catona-Jonese je tohle to nejlepší co nám kdy může dát. Zvláště dobrou bych tu ocenil hudbu Cartera Burwella a skvělé zpracování úvodních titulků! *** Nejbrutálnější úvodní titulky!!! ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Rutinní "moderní krimoška" s trochu netradičním Brůsem jako chladným záporákem (stejnak tam pořád cejtim TO SRDÍČKO!!). Naprosto nechápu, v jak chorém mozku se mohl vylíhnout nápad obsadit k němu do role správňáckého protivníka mistra nehereckých očí Gera. Nejenže to ještě znásobilo mé (beznadějné) fandění druhé straně, ale ve spojení s občas silně patetickými scénami (které jsou ok v jeho obvyklých romanťárnách, ne tady) mě to skoro i nasralo. Jinak část s Jackem Blackem je asi to nejpříjemnější z celého filmu, zato konec je absolutní MEGAKOKOTINA, která mi úplně zkazila chuť. ..... Funny story: Pan B. zvolí únik skokem pod metro na poslední chvíli a pan G. ani ne za dvě vteřiny už volá, že pan B. se vypařil – načež metro odjede a světe div se, pan G. uvidí pana B. utíkat po kolejišti! WOW NEKE! ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nedobrý pokus o "pseudopolitický" thriller, který evokuje slavný Den pro šakala, ale skutečně pouze názvem. Děj je totiž děravý jak ementál, logika zápletky veškerá žádná, pokus obohatit hlavní dějovou rovinu o motiv osobního boje Šakala s ex-ostřelovačem IRA (teď na straně dobra) vyznívá stejně přihlouple a nevěrohodně jako snaha udělat ze Šakala napínavý thriller. To důležité – propracovanost a promyšlenost – v tomhle snímku kolabuje. Willis je naprosto nevýrazný, hraje svým univerzálně sterilním způsobem "jeden xicht stačí", Gere je sice sympaťák, ale takhle miloučký terorista... no promiňte... Ostatní postavy jsou taková chodící mluvící schémátka, nejvíce pak typický černošský klaďas Sidney Poitiera. Konec namísto dramatu nabídne jen hrst plnou nudy. Chcete-li opravdového démonického Šakala, chtějte Edwarda Foxe. Willis je laciný panák bez špetky charismatu lovící šelmy. Takový vrčící pudlík. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • Během finální honičky v metru se Declan (Richard Gere) vyhne metru z protější strany tak, že přeleze do druhého pruhu. Střílí na Šakala (Bruce Willis) a metro dlouho, velice dlouho přejíždí. Když se blíží jedno i z druhého směru, hbitě přeskočí ke značce, za kterou se chytne a přejezdy obou vlaků tam přečká. Jenže oba vlaky ho posledními vagóny v závěru minou prakticky totožně, což by znamenalo, že z jedné strany jela minimálně dvakrát nebo i víckrát delší souprava. (Ozzy88)
  • Šakal se natáčel ve Washingtonu, Chicagu, Richmondu ve Virginii, Jižní Karolíně a na plantážích v Cherokee v Severní Karolíně v USA, ale také v Londýně ve Velké Británii, v Helsinkách ve Finsku, v Montrealu v Kanadě a v Moskvě v Rusku. (reich)

Související novinky

Den Šakala se dočká seriálové verze

Den Šakala se dočká seriálové verze

05.11.2022

Klasický detektivně-špionážní román Den pro Šakala z roku 1971 od spisovatele Fredericka Forsytha (Krycí název Oděsa), inspirovaný skutečnými událostmi a popisující neúprosný hon na chladnokrevného… (více)

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (více)

Reklama

Reklama