Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec Andrew Kiernan je Vatikánem vysílán na místa, kde se údajně stal nějaký zázrak. Andrew není jen kněz, ale i vědec, a zázraky většinou vědecky vysvětlí. Na posledním místě, v Belo Quinto v Brazílii, se Andrewovi nepodařilo vědecky vyvrátit tamní úkaz zázraku. V místním kostele začaly téci krvavé slzy jedné kamenné soše v den, kdy zemřel otec Alameida, a Andrew rozborem potvrdí, že se wkutečně jedná o lidskou krev. Kardinál Daniel Houseman nechce povolit Andrewovi návrat k soše s tím, že tam pošle geologa a ten na místě rozhodne o případném převozu sochy do Vatikánu k podrobnému prozkoumání... Růženec otce Alameidy je na tržišti nabízen malým chlapcem a matka Frankie Paigové ho od něj koupí, aby jej s ostatními dárky poslala své dceři. Frankie otevře balíček od matky až v momentě, kdy jí matka zavolá. Frankie pak začne být špatně a myslí si, že je těhotná. Po návratu z práce ale zažívá divné stavy. Málem se utopí ve vaně a probere se k vědomí až v nemocnici, kam ji nechala odvézt kamarádka. Frankie má na zápěstích bodné rány, ale neví, jak se jí to stalo. Lékařka si myslí, že si rány způsobila sama. Frankie je pak v metru před svědky, mezi nimiž je i otec Durning, bičována neviditelnou silou a Andrew Kirnan je vyslán do Pittsburghu, aby zjistil, oč jde. Ještě před odjezdem se Andrew dozví, že církev nemá v Belo Quinto kostel a žádný otec Alameida v jejich církvi nikdy nebyl... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

tron 

všechny recenze uživatele

Najmenší problém tohto filmu je v tom, že výraz „stigmata“ v spisovnom slovenskom jazyku nenájdete ("správne" Stigmy zrejme nášmu zlatému slovenskému distributórovi pripadali hlúpe a tak ich proste nepoužil, amatér). Dosť však bolo kvákania o detailoch. Sústreďme sa radšej na mdlé herecké výkony (len Gabriel Byrne stíha udržiavať divákov záujem... trocha), prekvapivo nudný scenár (ZASA náboženské sprisahania na najvyšších miestach???) a tak nám zostane len striedavo pôsobivá/rušivá "výrazná" audiovizuálna stránka (režisér je bývalý klipár). ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Elia Cmiral: 1. Mary Mary (Stigmatic Mix) - Chumbawamba ,2. Gramarye - Remy Zero ,3. All Is Full Of Love - Bjork ,4. The Pretty Things Are Going To Hell - David Bowie ,5. Release (Edit) - Afro Celt Sound System ,6. Inertia Creeps - Massive Attack ,7. Identify - Natalie Imbruglia ,8. Identify (Dust)/1,000,000 Voices ,9. Pop Pop/Await/Reflect (Pretty) ,10. Reflect (Clouds)/Truth ,11. Of Square Waves/Random Thought ,12. Reflection/Possession ,13. Reflect (Gray)/Of Sine Waves ,14. Distrbnce (After Sckhausen)/Reflect (Pause)/Orah ,15. Sustain/Identify (Affectation) ,16. All Answers Revealed/Reflect (Devotion) ,17. Purge/10,000,000 Voices/Reflect (Purity)/Identify (Peace) ,18. Reflect (Time)/Tree Whispers , ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vcelku se potvrdilo to, co jsem si myslel - Stigmata mají pro horor dosti nevděčný námět. Holce se objevují krvavé Kristovy rány ... a co jako, divákovi to může být úplně jedno, strach to v něm určitě nevyvolá. Proto film v druhé polovině použije i nějaké vymítačské a konspirační prvky, což jsem s vděkem kvitoval. Nic extra, ale neurazí. ()

Specs 

všechny recenze uživatele

Hlášky: Dr. Reston: - "Máš nějaké problémy v práci?" Frankie: - "Jsem kadeřnice." & Dr. Reston: - "Nějaké jiné vážné problémy?" Frankie: - "Dá se říct." Dr. Reston: - "A jaké?" Frankie: - "Jsem dost bezvýznamná." & Frankie: - "Hej, víš co je horší než nevěřit v Boha? Věřit v něho. Jako fakt v něho věřit. Je to kurva strašidelná představa." & Kardinál Daniel Houseman: - "Nedovolím ti zničit církev!" ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Ďalší zástupca omenovských syndrómov, ktorý má istý vizuálny potenciál (európsky look), avšak zabíja ho doslova otrepaný scenár už po prvých vetách, kedy sa rozdajú karty na stôl. Na oných tajomných mysticizmoch a symboloch sú najviac fascinujúce určité okolnosti, ktoré pracujú s našou nervovou sústavou nech sú hocijak absurdné. Lenže, keď to do rúk dostane béčkový štáb, akoby narazila kosa na kameň. Strach nefunguje, logická implementácia chronologických súvislostí je vyslovene pod úrovňou nízkeho IQ a keď ste z tých, čo majú dostatočne napozerané, Stigmy vo vás vyprchajú veľmi rýchlo. Hororový Da Vinciho kód s rovnako naivným prístupom. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (17)

  • Evangelium svatého Tomáše je skutečný historický dokument, o kterém někteří věří, že doopravdy tlumočí slova Ježíše jeho stoupencům. Nicméně tento dokument byl napsán v koptštině, starověkém egyptském jazyce založeném na řecké abecedě, ne v aramejštině, jak tvrdí film. (HappySmile)

Reklama

Reklama