Reklama

Reklama

Yeopgijeogin geunyeo

  • Jižní Korea 엽기적인 그녀 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Během čekání na metro si hlavní hrdina, introvertní mamlas Gyeon-woo, nemůže nevšimnout jisté vlasaté postavy „lehce“ přiopilé dívky, která se až nebezpečně vratce potácí na hraně kolejiště. Gyeon-woo se rozhodne vsadit na jistotu a pro klid duše ji strhnout kousek stranou. To ovšem netuší, že si tímto jediným činem právě pořádně zkomplikoval život: mírně řečeno, atypicky temperamentní děvče se s ním po několika dnech zkontaktuje a naváže s ním přátelství, které Gyeon-woovi dokonale zpřehází celou jeho dosavadní poklidnou existenci.

Snad nejmilovanější a nejvyzdvihovanější počin právě probíhajícího boomu jihokorejské kinematografie vychází z autobiografických příběhů, které na internetu uveřejňoval Ho-sik Kim, jenž na stejné téma napsal i knihu. Filmová adaptace je oslavována jak diváky, tak porotami filmových festivalů (vítězství na přehlídkách Fant-Asia, Grand Bell nebo Hochi Film Awards) a v současné době se připravuje i její americký remake. (kiddo)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (452)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to výborná romantická komédia z juhokórejskej produkcie. Má dosť dobrý príbeh o mladíkovi, ktorý si žije svojim úplne obyčajným a pokojným životom, ale všetko sa zmení, keď sa netradične zoznámi s mimoriadne neobyčajným dievčaťom, ktorá mu život výrazne zmení. A tak medzi nimi vzniká zvláštny vzťah, čo mladíkovi spočiatku vôbec nevyhovuje, ale čoskoro si predsa len uvedomuje, že s ňou má život úplne iný náboj a postupne medzi nimi predsa len vzniká aj silné puto. No čakajú ich aj problémy. So spracovaním som veľmi spokojný, jedine spočiatku som mal možno menší problém s celkovou nedôveryhodnosťou, predsa len mladík by sa až tak neobetovával, ale nad to som sa dokážal povzniesť prakticky okamžite, keďže to nielen funguje aj tak, ale aj inak to má rozhodne čo vynahradiť. Obe hlavné postavy sú skvelé a to aj samostatne, ale lepšie im to samozrejme ide spolu a celé to pôsobí tak netradične, prakticky až inovatívne, vďaka čomu to do žánru prinieslo mimoriadne osvieženie. A tak tá výrazne nadpriemerná dĺžka nie je ani najmenším problémom, až na trochu slabšiu časť s dezertérom v strednej časti filmu, ktorá síce nie je zlá, ale hlavne zbytočná ma to veľmi bavilo od začiatku až do konca, behom čoho sa nájde množstvo nezabudnuteľných scén a maličkostí. Nadmieru spokojný som aj po stránke jednotlivých žánrov, väčšinu času filmu funguje ako komédia, pričom tých skvelých vtipných scén je tu nespočet, chválim hlavne nahlasovanie chýbajúcich žiakov, ale časom to už prejde do prakticky čistého dramaticky ladeného romantického žánru, ktorý je na tom dokonca ešte o niečo lepšie, pár scén je nezabudnuteľných, napríklad odovzdanie kvetiny a celá záverečná dvadsaťminútovka patrí medzi to najlepšie, čo sa v tomto žánri dá vôbec nájsť. A dokonca sa tu nájde aj nejaká akcia, v romantickom filme by som teda skutočne nečakal takúto prestrelku, ale funguje to a bavila ma. Herecké obsadenie je skvelé, výborný Cha Tae-Hyun a perfektná Jeon Ji-Hyeon, obaja v jedných zo svojich najlepších úloh, mimo nich už nikto nemá viac priestoru, ale tiež zaujmú ešte minimálne ich rodičia. Réžia a technická stránka sú perfektné, Kwak Jae-Young je jeden z najlepších žánrových režisérov, čo predviedoil už tu, výborná vizuálna stránka, perfektná atmosféra, funguje humor aj romantika, pričom sa to zaujímavo kombinuje, tu sa nedá nič vytknúť. A určite musím pochváliť aj hudbu, hlavne ten Pachelbelov Canon ma dostal. My sassy girl je jeden z prvých juhokórejských romantických filmov, aké som videl, takže je pre mňa určitým spôsobom kultovým a síce plné hodnotenie mu nedávam, pár maličkostí by sa dalo ešte doladiť, ale aj tak je to skvelý film, ktorý som už videl niekoľkokrát a stále ma veľmi baví. 83% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Síce trochu pridlhý a občas detsky naivný film, ale zato veľmi úprimný a sympatický. O priateľstve a láske mladých úplne inak, než sme zvyknutí z Hollywoodu či Nemecka. Formálna stránka presná ako švajčiarske hodinky, ale trochu strohá (aspoň v exteriéroch na kopci mohli použiť filter). O formu tu ale nejde. Štyrmi hviezdami hodnotím Director's Cut. Pôvodná verzia by možno dostala plných päť. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jae-young Kwak .. I. Krásný film, který je zbytečně plný rušivých, předvídatelných a až nevěrohodných momentů. Teenagerské vtípky baví (dokud se nezačnou opakovat) a rozehraný příběh je zajímavý. Slabší je to jednak u chování jinak velmi krásné slečny a dále zejména trapná scéna s vojákem v zábavním parku .. tomu se prostě nedá uvěřit a tyto scénáristické „tupé chvilky“ skutečně velmi rušily a neseděli mi tam. Ostatně, takovou drzou dívku bych tak dlouho rozhodně nedobýval! Dle mého názoru by si už samotný film zasloužil trochu prostříhat, aby sahal výše, k pomyslné dokonalosti. Proto si nedovedu představit, že Director's cut verze je ještě o nějakých 14 minut delší. Tohle byl jeden z mých prvních jihokorejských romantických filmů a ač je tady mnohými považován za ten nejlepší, musím otevřeně říct, že není a hned tři následující jihokorejské romantické snímky, které jsem si poté dal byli skutečně zajímavější, dojemnější .. jednoduše lepší! 75%. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuta DC (137 minut) verze: Hodnocení a nadšené komentáře zde + hodnocení na IMDb mě přivedlo k této korejské lovestory. Bohužel musím říct, že mi tento snímek přijde hodně nadhodnocený. Většinu z té stopáže jsem protrpěl, několikrát během filmu jsem si řekl: "Teď kdyby to skončilo, bylo by to fajn." a pořád ten film hrál dál… Nevím, ale tohle mi nepadlo do noty. Přiznávám, některé scény v sobě měly jistou "magii" (předání růže ve třídě), ale bohužel, když na tento film budu vzpomínat, tak se mi vybaví většinou jen ty nudné scény. Zřejmě korejské filmy opravdu nebudou můj šálek kakaa. Prostě My Sassy Girl je film, který u mě má podnadpis SPOILER!!! aneb poslouchat svou matku se vyplácí, pak by si chlapec ušetřil dva roky čekání… KONEC SPOILERU! Možná jsem jen moc velký cynik nebo možná jsem už více "američtější" divák, ale dnes jen za tři. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Romantické komedie sice nejsou zrovna moje parketa, ale abych řekl pravdu, tahle má skutečně něco do sebe. Hlavně ze začátku je to sice klišovité jako blázen, ale protože se to všechno děje v pro nás dost nepochopitelné Koreji, nějak vám to ani nepřijde blbé a u některých situací se neskutečně nasmějete. Ono je to celkově hodně o něčem jiném, než všechny romantické komedie, které člověk zná ze západní produkce. Žádné přeslazené patetické zamilované výlevy, žádná vymaštěná blondýna toužící po princi z pohádky a dokonce ani jediný polibek. Jenom krásný, diskrétní a zvláštním způsobem intimní vztah dvou mladých lidí, kteří na svou lásku dokáží čekat až neskutečně dlouho. Těsně po skončení jsem to viděl na lepší 4*, ale teď dokonce uvažuju o 5*. Takováhle inteligentní romantická komedie se totiž jen tak nevidí a stejně tak komedie, ve které by se tolik zvracelo;). ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • V dívčinném scénáři válečnického filmu je lotr pojmenován Kyun-woo a hrdinka se jmenuje Jung-jo. Proto předpokládáme, že dívčino křestní jméno je Jung-jo. (Kulmon)
  • Vojákovi, jenž zajme hlavní hrdiny v zábavním parku, byla v jedné ze scén zaměněna zbraň. (moznazitra)

Související novinky

Reklama

Reklama