Reklama

Reklama

Pán šelem

Trailer

Obsahy(1)

Maax, nejvyšší kněz kultu boha Ara je pro svou zálibu v dětských obětech poslán králem města Aruk Zedem do vyhnanství. Pomstychtivý kněz vyšle jednu ze svých tří čarodějnic, která těhotné královně kouzlem odejme ještě nenarozené dítě. Zabít jí ho ale zabrání náhodný svědek, který je pak vychová jako vlastního syna, kterému dá jméno Dar. Během dospívání Dar zjišťuje, že má schopnost telepaticky komunikovat se zvířaty a potom, co barbarský kmen Hunů v čele s Maaxem vyvraždí Darovu vesnici, obklopen zvířecími spolubojovníky vyráží na cestu za pomstou, na níž ho čeká i odhalení tajemství jeho původu. (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Luksa 

všechny recenze uživatele

Pán šelem ještě nedopadl tak špatně jako jeho žumpoidní pokračování. Je to svižný fantasy film s jednoduchým dějem, slušivou hudbou a několika zajímavými nápady, například z těch netopýřích vcucávačů jsem měl jako špunt hrůzu. Ve srovnání s Conanem mi vychází tento film béčkově a lacině, ale co, fajnové vzpomínky z dětství mi nezkalilo ani nedávné opětovné shlédnutí. Více než tři tomu nedám z úcty k Arnoldovu barbarovi... ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Fantasy, ktorú som v detstve neuveriteľne žral. Vlastne som vďaka tomuto filmu začal tento žáner milovať (bolo to totiž moje prvé stretnutie s "mečmi a mágiou"). Dnes už samozrejme vnímam všetku tú béčkovosť, ale stále je to sympatický film vďaka tým Darovým zvieracím pomocníkom, neriedenej brutalite a lietajúcim obludám s ich "tráviacim objatím". Okrem toho, stačí si pozrieť voľaktoré pokračovanie alebo televízny seriál a človek získa dojem, že toto je oscarový film ;-). ()

Reklama

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Vcelku koukatelné, místy naivní, fantazy dobrodružství. Hlavní hrdina Conanovské stylu, ač na cestě pomsty, na mě chvílemi působil jako malý kluk, a srážel tak napětí, o které se režisér tak usilovně snažil. Pár takových chvilek tu ale přesto je, a film se tak stává průměrnou napínavou, zábavou podívanou s hezkými zvířaty a dobrou chytlavou melodií. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Wacíkova srdcovka sa mojou srdcovkou nestane. A ani keby som ju videl v detstve, tak by sa nestala rovnako ako druhý Conan na ktorého úrovni toto fantasy je. Aj napriek snahe o určitú brutalitu, je to detsky naivné. Na prvého Conana sa to už vôbec nechytá. Chýba tomu nekompromisná Miliusová réžia, Arnieho obrovské svaly oproti ktorým pôsobí necharizmatický Singer jak prútik, nie je tu ani poriadny hrôzu naháňajúci záporák a hlavne to nemá geniálny Poledourisov soundtrack, ktorý sám o sebe by filmu zabezpečil minimálne štyri hviezdy. Takže za mňa to na viac ako 2 nudné hviezdy nemá, ale nebudem sa hrať na experta na fantasy a okrem menšieho pohoršenia nad tým, že je niekto schopný tomu dať vyššie hodnotenie ako Conanovi, nebudem kopať do ľudí, ktorí túto rozprávku stále milujú. 4/10. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Další z 80´ conanovek, která ale oproti jiným není ani dnes odkázaná na pouhou milosrdnou strunu nostalgie, protože i přes své nízkorozpočtové zázemí a jednoduchý děj nabízí dobrodružství, mající hlavu a patu, sympatické hrdiny (Tanya Robertsová ve slušivém mini sukýnkovém outfitu) a především disponuje obdivuhodnou schopností Dona Coscarelliho z minima vytěžit maximum (dobrá volba exteriérů, pěkně vyvedené kulisy, výborná práce se zvířaty). Skutečně bych nevěřil, že i dnes mne film bude bavit způsobem, jakým na mne působil v dětství. 75% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Darův černý tygr je ve skutečnosti obyčejný pruhovaný tygr obarvený na černo. Když se tygr napil, tak se mu barva smyla, proto jsou kolem huby vidět jeho přirozené pruhy. (mi-ib)
  • Producentovi Dinu De Laurentiisovi se film líbil natolik, že Coscarellimu nabídl režii filmu Ničitel Conan. Coscarelli to odmítl, jelikož se mu nelíbil scénář. (mi-ib)

Související novinky

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

05.01.2021

Aktualizace 5.1.2021 20:30: Život občas píše bizarnější zvraty, než kdejaký scénář k filmu. Tento je bohužel ale spíše velmi smutný. Po včerejším vyjádření hereččina zástupce Mika Pingela, jenž… (více)

Reklama

Reklama