Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Brilantní newyorský právník a zástupce státního návladního Tom Logan (R. Redford) se dostává k případu krádeže obrazu slavného umělce Sebastiana Deardona, který měla ukrást malířova vlastní dcera Chelsea Deardonová (D. Hannahová). Její obhájkyně Laura Kellyová (D. Wingerová), známá svými nekonvenčními soudními postupy, věří v její nevinu a s poukazováním na několik nesrovnalostí žádá Toma o přezkoumání případu. Chelsea totiž dostala obraz s věnováním na rubu k osmým narozeninám od svého otce, ale spolu s ostatními malbami měl padnout za oběť požáru v roce 1968, při němž zahynul i samotný Deardon. Když Tom a Laura navštíví poškozeného Williama Forrestera (J. McMartin), zjistí, že žalobu náhle stáhl a obraz prodal galerii Viktora Tafta (T. Stamp). Ten jim poté dotyčný obraz ukáže, ale věnování k narozeninám na jeho rubu není. Případ se tedy zdá být bezpředmětný – žaloba byla stažena a v galerii se o Chelsein obraz nejedná. Jenomže v noci Chelsea vyhledá Toma s obavami, že ji někdo sleduje, a následně se Tom málem stane obětí útoku neznámého muže. Ráno zase Lauru navštíví detektiv Cavanaugh (B. Dennehy), který před sedmnácti lety řešil Deardonovu smrt s přesvědčením, že šlo o vraždu. Dá jí také seznam umělcových obrazů, který tehdy zpracovala pojišťovna – vyplývá z něj, že obraz, který viděli v Taftově galerii, měl být rovněž sežehnut plameny. Laura má nyní v rukou jasný důkaz o pojišťovacím podvodu a k objasnění případu musí s Tomem zatlačit na Tafta… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

That look in your eyes... Pure blue steel. Ivan Reitman natočil film, u kterého by se dojal i Patrick Bateman - hrdinové bojující za správnou věc, pohybují se v prostředí práva a moderního umění, dojde i na krev a některé oběti by šlo charakterizovat jako zasrané yuppies (nebo se někteří takoví pohybují na okraji scény). Film provází juchavý osmdesátkový sountrack z pera Elmera Bernsteina a Robert Redford, kterému bylo v roce už plných 50 let (což pro mě představovalo nejpřekvapivější moment mile prostoduchého filmu), má tvářičku hladkou jako dětskou prdelku, z čehož jde usuzovat na to, že nezanedbává péči o sebe. Huey Lewis sice nikde, ale Rod Stewart odvede oplodňovákem Love Touch práci, na níž by byl hrdá i Whitney Houston ...na albu jednoduše pojmenovaném Whitney Houston. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Právnické drama od Reitmana, které se nedrží vyjetých kolejí, ale míchá zručně klasické soudní drama s kriminálním thrilerem, romantikou a komediálními scénkami. Nechybí pár zajímavých zvratů, vražd a i několik akčních scén včetně skvělého finále. Celkově velice fajn film s výbornou ústřední dvojicí Redford/Wingerová. ()

Reklama

zigíš 

všechny recenze uživatele

Víceméně ve všech scénách Redforda a Debry Winger, to má ´své momenty´, dialogy jsou fajn a Reitmanova režie sympatická rutina, ale ten scénář (?!) nevzpomínám, kdy jsem koukal na něco tak šíleného. Ani komedie, ani drama, natož soudní drama a bizarní kreace Daryl Hannah (ano, ještě střelenější než ve Wall Street) jako bonus. Strašně by mě zajímal proces schvalování tohoto dílka :) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Orlovia práva sú veľmi príjemným odpočinkovým filmom. Dôvodom je najmä obsadenie, Redford a Wingerka sú aj ústami jeho filmovej dcéry párom, ktorý sa perfektne k sebe hodí. Vlastne sa čudujem, že sa nedali dokopy aj v reálnom živote. Poslal by som im blahoželanie. Scenár je síce klasická tuctovka, ale má to celé šmrnc, atmosféru a dobré dialógy. No a neberie sa to príliš vážne. Pekné porovnanie krádeže vlastného obrazu z krádežou vlastného auta. Ak nie je scenár originálny, tak aspoň poteší v detailoch. Redford sa v jednom momente filmu ocitne v kombinácii rôznych okolností, ktoré s relatívnym prehľadom zvláda, ale v reáli by asi každý človek uvažoval o sebevražde. Túto jednohubku si kedykoľvek v telke rád zopakujem. 70%. ()

charge 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek, i když ho podle názvu znám už hodně dlouho, se mi vždycky nějak vyhnul. Teda musim uznat, že má dobrou atmosférou 80. let, tak jak je tomu u Reitmana standartem a herce, kteří teda až na zlatomalinovu Daryl Hannah, odvedli slušnej výkon, Redford s živelnou Debrou Winger, kterou si vybavuju předevšim z Černý vdovy, kde ovšem vyzněla spíš jak asexuální teta s osmdesátkovou trvalou, zde ale vypadá tak jinak a skvěle, že jsem ji zprvu ani nepoznal. Jako všechno dobrý, ale velkej zádrhel vidim v příběhu, kterej zkrátka stojí totálně za hovno a nezachraňujou to ani herci a ani ta zmíněná super atmosféra. Nějaký kšefty s obrazama, soudní líčení krádeže, pyromanství, trocha politiky, vyšetřování rozpadlý skupiny podvodníků a vyjde z toho guláš bez chuti u kterýho jsou skoro i dvě hvězdy příliš. 35% ()

Galerie (59)

Zajímavosti (3)

  • Ke snímku bylo vytvořeno několik alternativních závěrů. (Terva)

Reklama

Reklama