Reklama

Reklama

Jedné noci dostal mladý, a nepříliš zdatný žák školy kung-fu Kao nečekanou návštěvu - těžce raněného Chinga, mistra Shaolinu, který ho poprosí o pomoc a úkryt. Ching měl spor s obávanou bandou Tří Draků, kteří se stali jeho nepřáteli na život a na smrt. Kao se od svého přítele a nového mistra naučil staré bojové technice Shaolinu a stáhl se do samoty, aby se jí mohl plně věnovat. Po letech se dověděl, že Tři Draci usmrtili přítele Chinga a usadili se v domě jeho bývalého učitele. A tak nastává den pomsty... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (69)

Tamten 

všechny recenze uživatele

Místy kvalitní podívaná, hlavně když člověk sleduje, co všechno herci skutečně dokáží. Příběh je ale tak šílený, že to tentokrát i vadí (a to jsme v kung-fu filmech zvyklí na ledacos). Přidrzlý mladík, který se naučí mistrně kung-fu během pár dní a za rok se stane neporazitelným je ale dost silná káva. ()

Modiwish 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si zprvu, že to bude nějaká další Shaolinská pecka..,ale ze Shaolinem to nemá vůbec nic společného, každopádně to je výborný film. Opravdu film jsem si užíval plnými doušky a úplně jsem se ''zaryl'' do děje. Zápletka je asi jak u většiny takových filmů jednoduchá, avšak je velmi krásně podaná a je v tom všem špetka něčeho co nedokážu popsat-taková jiskra co mě pořád nutí se na to koukat. Souboje jsou velmi hezky provedené, ale závěrečný souboj dal tomu všemu korunku. Wang Lung Wei se tady hodně dobře vytáhnul a upřímně jsem ho zprvu ani nepoznal. ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

V souboji s bandou "Tří draků" je Jin Tien-yun zraněn a dostane se mu pomoci od mladého bojovníka jménem Gao Jian, kterého Jin začne tajně učit kung-fu. Gao Jian musí opustit svoji školu, ale když se s odstupem doby dozví, že byl Jin Tien-yun zákeřně zabit, vydává se ho pomstít. Ve filmu mi moc nesedlo odlehčení v podobě vtípků a to i během soubojů. Před léty by to bylo za čtyři hvězdy dnes pouze za tři. ()

stub 

všechny recenze uživatele

Druhou "hongkongskou" vlnu u nás přivodil Intersonic vydáním tohoto kousku, "Mistra Shaolinu" a i zde již tehdy známých "36-ti komnat". Očekávali jsme, že se dočkáme pokračování posledně jmenované legendy, nicméně jsme s mírným rozčarováním zjistili, že spolu nemají jednotlivé snímky nic společného. Nic to nezměnilo na tom, že jsme si je skvěle užívali, ale kouzlo "Komnat" už se nedostavilo. Tento byl z trojice asi nejakčnější (a tedy ve výsledku snad i nejpopulárnější), zároveň však dějově nejprostodušší a zážitkově srovnatelný s mnoha jinými filmy své kategorie a doby. Btw vždycky mě dostával konec - poslední bitka končí a než frajer doskočí na nohy, zasáhne nemilosrdně střihač a film striktně ukončí;) ()

kitano 

všechny recenze uživatele

V detstve miloval kung-fu filmy hadam kazdy chalan. Niektore sceny sa mi vrili hlboko do pamati a kedykolvek si ich zivo predstavim. Ku kung-fu filmom som sa znova vratil uz ako dospely a tak som bol velmi zvedavy, ako budem teraz vnimat film, ktory som miloval ako krpec. Musim povedat, ze som mal skvely vkus ! :). Giagant shaolinu je hadam tym najtypickejsim kung-fu filmom aky poznam. Originalitu tu nenajdete, avsak vsetko, co by ste od takehoto filmu cakali tu je, a naviac v skvelom spracovani. V ramci zanru bezchybny pribeh so skvelo fungujucou dramatickou zlozkou, slapstick humor, vyborne treningove sceny a naozaj dlhe a pocetne bojove sceny s krasnou - typickou "Shaw brothers" choreografiou. Je to jednoduche. Mate radi kung fu = tento film sa vam bude VELMI pacit. (10/10) ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama