Reklama

Reklama

Lidé pod schody

  • USA The People Under the Stairs (více)

V každém městě či vesnici naleznete dům, o kterém si dospělí šeptají a děti se mu vyhýbají obloukem. Nyní vás režisér Wes Craven (Noční můra v Elm Street) do jednoho takového zavede ve fi lmu Lidé pod schody. Chlapec, který se vlastní vinou ocitá v opevněném domě v moci tajemného páru, zažívá noční můru, ze které není úniku. Brzy odhalí skutečnou povahu obyvatel domu i záhadné bytosti, které se skrývají pod schody. Věřte, že hrůza, která na něj čeká, je nepředstavitelná... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (164)

ghatos 

všechny recenze uživatele

Ranně devadesátkový kousek s typickým zvukem a hudbou. Člověk by si měl občas zabrnkat na nostalgickou vlnu. Skoro 2/3 času se to pohybovalo na spodní hranici 3*. Komedie je to fakt dobrá, avšak ke konci se to proměnilo v pořadný guláš. Jednotlivé ingredience přestali úplně fungovat. Vznikla jen rozvařená hmota. Na druhou stranu maglajz nenáročného hororu a komedie do tehdejší doby pasuje, něco podobného natočit v roce 2010 už zřejmě nejde. 48%. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Naprostá úchylárna s taťkou a mamkou "Burn-in-Hell", kteří ve svém domečku zavírají dětičky a samozřejmě jako správná rodinka mají i psíka... Rozhodně nečekejte nějaký horror, napětí či snad vážný film, ale pokud vám stačí odddychová zábava plná skvělých hlášek a ujeté zábavy tak rozhodně stojí za pozornost. Film ustojí i dětského hlavního hrdinu ze sociálně slabší vrstvy, ale závěrečnou třetinu již bohužel ne. Obvzláště úplný závěr je věc, kterou si mohl Craven odpustit. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

I když jsem kvůli vysoké míře zvrácenosti u tohoto filmu přemáhala pocity na zvracení, nemohla jsem se nedodívat. A proto je mi líto, že slibný anarchistický potenciál byl z větší části promrhán. KOUSEK DĚJE: Hrdinu měl rozhodně hrát někdo starší než 13ti leté dítě, protože takhle byly jeho odvaha, projev a lišácké nápady - i v rámci absurdní nadsázky -neuvěřitelné. Postava Švába - pomocníka - neměla zemřít v půlce filmu, protože pak museli tvůrci nahonem hledat mezi tlupou zmrzačených přízraků někoho dalšího, kdo hlavnímu hrdinovi pomůže. _____ A musím dodat, že Alenka z tohohle filmu našla za svým zrcadlem tu absolutně nejpekelnější Zemi divů. /18. 8. 12./ ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Značně originálně pojatý horror, kterému se nejen že nejde nesmát, vy se mu dokonce smát máte;) Prostě další takové Cravenovo cvičení, tentokrát s antihrdiny a dvojicí megaúchylů jako jejich antagonisty. Víc k tomu asi není co psát. Takže jen drobné varování - zvažte dobře, jestli vám může film o domě plném nepěkných překvapení (z nichž podezřele vybavená kuchyň je to zdaleka nejmenší z nich), která jsou také celkem nepěkně natáčena, připadnout vtipný, a podle toho se rozhodněte. Ode mě 70%. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Craven nebere zřetel na svého hlavního dětského hrdinu a docela bez servítek ho posílá do domu plného krve, mučení, běsnícího psíka, unesených dětí a dalších milých zvráceností. Aby se neřeklo, tak přes několik krutých až velmi krutých událostí film pojímá s dávkou nadhledu a žádnou situaci nezapomene náležitě ohláškovat. Za největší plus shledávám psího anti-hrdinu, jehož výkon a některé kousky do teď úplně nechápu :-). Bravo. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (9)

  • Herec Sean Whalen hrál postavu Roache ve věku 26 let. Jeho postavě ve filmu přitom bylo zhruba 15 až 16 let. (ČSFD)
  • Původním autorem hudby byl Graeme Revell, ale jeho hudba byla zamítnuta (ačkoli u závěrečných titulků byl uveden jako autor doplňkové hudby). (ČSFD)
  • Inspirací k natočení filmu byl pro Wese Cravena skutečný příběh ve zprávách o rodičích, kteří své děti drželi v domě a neumožňovali jim kontakt s vnějším světem. (Chatterer)

Související novinky

Navždy mladý

Navždy mladý

29.09.2006

Hororový veterán Wes Craven očividně ještě nehodlá odejít do zaslouženého důchodu. Nejen že se opět postaví za kameru, ale bude i autorem scénáře, což by si už zasloužilo nějaký ten přípitek. Od dob… (více)

Reklama

Reklama