Reklama

Reklama

Prvotřídní, krutě šokující, akční film, který s vámi otřese jako nic předtím. Zbraň, která zabila zkorumpovaného policistu se omylem stane nástrojem pomsty v rukou dvou desetiletých kluků. Otec jednoho z nich, malá gangsterská ryba Joey Gazelle (Paul Walker), se náhle ocitá v dosahu ruské mafie, která za každou cenu chce dopadnout a zlikvidovat toho, kdo připravil o život jednoho z jejich významných členů (Karel Roden). Začíná kolotoč omylů, podrazů a především velkých problémů. Pro Joeyho to bude hodně krušná noc a jestli nenajde tu zbraň včas, mohla by být i jeho poslední. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (630)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Slušný thriller, který jako by z oka vypadl filmům od Tony Scotta za žalostných 15 milionů dolarů a nutno dodat, že režisér s nimi dokázal zázraky. Od chvíle, kdy New Jerseyská mafie naběhne do bytu a odstřelí chlápka, který se rozmázne na stěně a nechá po sobě krvavou skvrnu velikostí gigantické kapusty se film ne a ne zastavit a diváka uzemní svojí dávkou akce až do konce. Film se točil v Praze a kdybych si nepřečetl recenze, tak bych si ani nevšiml například Nuselského mostu...ono toho více v podstatě ani vidět není. Objevil se zde i (jak už je v amerických akčních filmech pomalu zvykem) Karel Roden, škoda sice že jen na chvíli, ale zase se zásadní rolí a bylo vidět, že si ji patřičně vychutnal stejně jako já tento film a kdyby nebylo krapet přehnaného konce nejspíš bych se odhodlal i pro 5 *. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Najprv si tento prekvapivý film odo mňa zaslúži ospravedlnenie zato, že som nad ním ohrňoval nos. Nedivte sa mi, lebo keď som videl na obale meno P.Walker, ktorého nemusím, prešla ma chuť. Ale tá sa vrátila neskôr, keď som dostal chuť na K.Rodena a CH.Palminteriho a čital pochvalné recenzie. Roden ako J.Wayne je fantastický a scéna s podivným milučkým párom je za posledné roky to najoriginálnejšie čo som videl. Velmi kvalitná scéna. Nehovoriac o tom, že je to miestami pekne drsný krvák. Mám rád takéto prekvapenia!Normálne za 4,ale na to ako ma to prekvapilo musím dať 5...90%. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení roku 2006. Není to dokonalé, obzvlášť ve scénáři je pár momentek, kdy je z psaného písma patrné protahování, občasná demence postav a spousta rádoby náhodných situací. Jenže všechny chyby dokáže Kramer zamaskovat svými režijními dovednostmi. To, co předvádí se svým nuzným rozpočtem je k neuvěření. Když jsem blahořečil Crank za přístup tvůrců k pojetí a nářezovosti záběrů, tak reřisér Running scared je ještě o kus dál. Geniální střihové montáže (nálet kamery do brýlí? Yeah, man, thats cool), brilantně zvládnutá akce a především nápady, jež dělají mnoho. Kariéru tohohle týpka budu sledovat ostřížím zrakem. P.S. nejlepší reklama na Mastercard, kterou je možné objevit na trhu. :) ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Kvuli scenaristove naivite, bezradnosti ci snad zameru - nehodici se skrtnete - nelze brat Zbesily utek jinak nez akcni pohadku s prvky cerneho a morbidniho humoru. Jako zastupce tohoto zanru ale slape jak hodinky, ruku v ruce s opravdu originalnim a vizualne podarenym layoutem, titulky a kamerovymi efekty. Akcni pecka tohoto roku, uz dlouho me zadnej akcnak takhle nerozsekal. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Po pár rokoch som sa k tejto naspeedovanej hystérii opäť vrátil a musím skonštatovať, že je to stále len naspeedovaná hystéria s pár svetlými momentami. Asi to teda bude "postmoderná variácia na film-noir", ale pripadá mi až otravne preexponovaná. Taký, za adrenalín sa schovávajúci afekt. Do najlepších kúskov Tonyho Scotta to má ďaleko; ten totiž vedel, že aj ono naplňovanie žánrových škatuliek alebo experimentovanie s formou skrz zbesilý a pritom stále sofistikovaný štýl musí mať hlavu a pätu. "Running Scared" je vizuálne uhrančivý guláš bez vnútornej organizácie, ktorý ani po druhej projekcii nenesie známky vyšších ambicií. Škoda. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (20)

  • Thomas Jane odmítl roli Joeyho Gazella. Roli nakonec dostal Paul Walker, který byl druhým kandidátem na tuto roli. (ČSFD)
  • Scény v hokejové hale se natáčely na stadionu HC Sparta Praha. (Witta)
  • V jedné z posledních scén filmu nazve pasák Lester (David Warshofsky) Olega (Cameron Bright) malým Charlesem Bronsonem, čímž ho přirovnává ke slavnému herci Charlesovi Bronsonovi, který v 60. letech 20. století ztvárnil řadu drsných kovbojských postav a stal se symbolem tvrdého a neohroženého pistolníka. (LucasAbelle)

Související novinky

Stallone a kulka v hlavě?

Stallone a kulka v hlavě?

08.02.2011

Pravda, na té kombinaci není nic nového. Tentokrát by to ale bylo doslova – Sly totiž zvažuje účinkování v akčním thrilleru Headshot, který natočí tvůrce Zběsilého útěku Wayne Kramer podle scénáře… (více)

Bruce Willis stále v akci

Bruce Willis stále v akci

03.06.2010

Jako Mr. Church zahostuje v The Expendables, ale v okamžiku, kdy si budeme jeho cameo vychutnávat, Bruce už bude natáčet další akční řežbu. V srpnu totiž odstartuje natáčení adaptace počítačové hry… (více)

Reklama

Reklama