Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rushmore je příběhem nadaného a rebelantského teenagera Maxe Fischera (Jason Schwartzman), studenta desáté třídy elitní Rushmorské akademie. Redaktor školních novin, kapitán nebo prezident nespočetných klubů a spolků, je zároveň jedním z nejhorších studentů ve škole, nad nímž neustále visí hrozba vyhazovu. Jeho svět se otřese, když se Max zamiluje do učitelky prvního ročníku slečny Crossové (Olivia Williams) a chce na její počest postavit akvárium. O její přízeň však musí soupeřit se svým přítelem, ocelářským magnátem panem Blumem (Bill Murray), bohatým otcem jeho dvou spolužáků. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem se na konci nemohl zbavit pocitu ztraceného času sledováním tohoto filmu. Opravdu mě to silně nebavilo, příběh byl slaboučký a hlavní hrdina strašně nesympatický. Bill Murray hrál sice jako vždycky výborně, ale to je spolu s pár vtipnými scénami (jinak to do avizovaného žánru komedie moc nespadalo) jedinými klady tohoto filmu. O to víc mě zaráží hodnocení filmu, ale na csfd mě už nepřekvapí nic...:-) ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Jsem z té nejspíš zvláštní sorty lidí,kterým se líbí filmy Wese Andersona.U Života pod vodou jsem brečel,u Takové zvláštní rodinky se smál a u Darjeelingu jsem se nechal unášet uvolněnou atmosférou.Rushmore (ten český překlad ze mě nedostanete!) je Wesův asi nejslabší počin,taky je jedním z jeho prvních.Přesto má všechno,co na jeho filmech obdivuju.Laskavý humor,obrovské množství roztomilých detailů,skvělý scénář,propracované postavy a špičkové herecké výkony.Jason Schwartzman hrál tak dobře,že mi Max začal dost rychle silně lézt na nervy.A jako vždy skvostný Bill Murray,to je kapitola sama pro sebe.Jeho smutné oči a minimalistické herectví mě nepřestává fascinovat.Tento film se nebude líbit lidem,kterým se ostatní Andersonovy filmy nelíbily.Bude se líbit těm,kteří na jeho styl a humor rádi přistoupí.To jen takové malé doporučení. 75 % ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

v průběhu filmu jsem postupně zvedal skóre až jsem se dostal na slušné čtyři hvězdičky. Je to třetí film, co jsem viděl v poslední době od Andersona a tento se mi líbil nejvíc. Jeho filmy mají opravdu zvláštní poetiku, ale v každém případě jsou neotřelé. U tohoto mě zaujmula asi nejvíc vizuální stránka, hra s prostředím a hudba. Herecké výkony byly slušné a scénář taky nezaostává. Takže spokojenost. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ako som balil učiteľku je pre mňa, ako nefanúšika Wesa Andersona jeho najlepší film. Nenudil som sa pri ňom, celkom som sa bavil a nekrútil som pri ňom nechápavo hlavou, že čo sa to na plátne preboha deje a aký to má všetko zmysel. Tieto charakteristiky platia opačne pre tie zvyšné, čo som videl. A dokázal som sa ztotožniť s hlavnou postavou, pretože by som tiež balil učiteľku, akou je Olivia Williams. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Film o podivínovi, kolem kterého všichni chodí po špičkách, přestože on nevykazuje jiné kvality, než že se žene za uznáním, i když k tomu nemá jiné předpoklady než vlezlost a podrazáctví. Podivný film, který nemá, co by mohl říct. Snad kromě prapodivného a nevtipného pobíhání Billa Burrayho. /13. 10. 12./ ()

Galerie (39)

Zajímavosti (17)

  • Brian Cox bol do úlohy Dr. Guggenheima obsadený vďaka hereckému výkonu, ktorý predviedol v snímke Manhunter (1986). (m.a.t.o.)
  • Billovi Murraymu (Herman Blume) sa scenár po prvom prečítaní tak zapáčil, že bol ochotný si vo filme zahrať bez nároku na honorár. (m.a.t.o.)
  • Film sa z časti natáčal aj v St. John's School v Houstone, bývalej strednej škole režiséra Wesa Andersona. (m.a.t.o.)

Související novinky

Bill Murray znovu u Wese Andersona

Bill Murray znovu u Wese Andersona

17.07.2021

Po předchozích spolupracích na filmech Jak jsem balil učitelku, Taková zvláštní rodinka, Život pod vodou, Darjeeling s ručením omezeným, Fantastický pan Lišák, Až vyjde měsíc, Grandhotel Budapešť,… (více)

Reklama

Reklama