Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá těhotná Novalee Nation cestuje z Tennessee do Kalifornie se svým sobeckým přítelem, rádoby muzikantem Willy Jackem. Zastávka poblíž supermarketu Wal-Mart v Oklahomě jí změní celý život. Když totiž vychází z prodejny, zjistí, že Willy Jack je pryč. Na parkovišti zůstal ležet jen její Polaroid. Osamocená a zlomená Novalee se tajně nastěhuje do obrovského supermarketu, kde si bere jídlo a zásoby přímo z regálů. Když přímo na podlaze porodí a její úkryt je prozrazen, stanou se náhle z Novalee a z její dcery Americus hvězdy. Novalee nachází novou rodinu a pomalu se mění z teenagera bez domova v úspěšnou a silnou ženu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (79)

Faruco 

všechny recenze uživatele

Mě se to prostě líbilo, těžko napsat proč, ale líbilo. Děj je příjemný a dojemný a abyste neusnuli, objeví se tam i nějakej ten dějovej zvrat.. Co se mi však nelíbilo, byla scéna s tornádem, jak Novalee visela za nohy a držela při tom Americus, to už bylo trochu příliž. K závěru bych pochválil ještě scénář a kameru, která mě zaujala docela dlouhými střihy. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Slibný začátek se velmi rychle zvrhl v typicky přeslazený biják o "silných ženských charakterech" a dojímavá Portmanová mi každou minutou navíc byla čím dál méně sympatická, jako by na začátku a na konci stála úplně jiná postava - vývoj hlavní hrdinky prostě nebyl dost dobře vychytán. A navíc sáhodlouhá stopáž a tragické tornádo... Dvěma slovy: NIC MOC ()

Reklama

noctambule 

všechny recenze uživatele

Natálko v jaké hrůze jsi to hrála? Where the Heart Is byla strašná podívaná a vyjmenovávat jeho chyby by bylo na dlouho. Na druhou stranu u těch stupidních dialogů jsem se občas docela nasmála. Jméno Americus už nechci nikdy slyšet, ale tohle příšerné jméno je jen jedním z mnoha důvodů, proč to člověk chce každou chvíli vypnout. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Včera viděno podruhé a své hodnocení nezměním.Někdy mi stačí, když má film atmosféru a nějak nezáleží na ději. Hrozně se mi líbila Ashey Judd a je mi líto, že se jí vyhýbají role, pro které by jsme si ji mohli hodně pamatovat.Tahle byla jakoby přímo ušitá přímo pro ni. Hezký film, který pohladí po duši. ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné, lehce romantické drama. Jednoduché dialogy. V poklidu se plynoucí, nenáročný děj. I tenhle tip filmu je občas potřeba,a já chvíli na jeho shlédnutí vychytal asi nejlépe (vzhledem k nízkému hodnocení). Natalie Portman je prostě zlato, a spolu s Ashley Judd hráli opravdu skvěle. Joan Cusack tu je velice málo, avšak pobavila nejvíc. Ve výsledku velice dojemné. Vystřihnout pár scén (tu s tornádem určitě), mohlo to být ještě lepší. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Univerzita na konci filmu, která se má nacházet na East Coast, je ve skutečnosti Baylorova univerzita ve Waco v Texasu. (HappySmile)

Reklama

Reklama