Reklama

Reklama

Mrtvá zóna

  • USA The Dead Zone (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladý muž Johnny Smith upadl po nehodě na pět let do komatu. Když se po dlouhé době probere zpět k životu, zjišťuje, že má náhle dar předvídat události. Ve své mysli může procházet prostorem i časem a vidí to, co jiní ne. Trápí jej však také vize děsivé budoucnosti, které může zabránit jedině on. S nasazením vlastního života se proto vrhá do osudové akce! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (306)

genetique 

všechny recenze uživatele

Cronenbergova odlišnosť vo filmoch z tohto obdobia bola spomedzi režisérov asi na najvyššom stupni, keď však dostal možnosť sfilmovať Kingov bestseller, asi sa musel trošku umierniť. Otázkou ostáva (keďže som knihu nečítal), či je to pre film dobre, alebo zle. Pomerne obyčajná dráma so zimomravým podtónom mysterióznosti, ktorej podstata by sa dala zhutniť do jednej časti The X-Files, no perfektná réžia a Walken držia diváka vo filmovej spokojnosti až do konca. 80%. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ukážkový príklad toho, ako veľmi záleží na tom, v ktorej dobe sa film pozerá. V čase jeho vzniku by som ho určite ohodnotil na plný počet. Ale časom nároky rastú a nároky na kvalitu sú tak vyššie. Scenár od Kinga nemôže sklamať, filmu vždy dodá punc kvality a záruku dobrej zábavy. Ani v tomto prípade nesklamal. A keď si k tomu prirátame skvelý výkon Christophera Walkena, mohli by sme chrochtať blahom, keby.... Keby režisér dokázal z tak kvalitného scenára vyťažiť viac. Chýbala mi tu tá správna, dusivá, ťaživá Kingovská atmosféra. To je ten rozdiel medzi týmto filmom a povedzme filmom Osvietenie (1980), kde by sa atmosféra dala krájať. Škoda, s iným režisérom by mal film určite naviac. Ale aj napriek tomu, snímok určite stojí za pozretie. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Kanadský klenot David Cronenberg – jiný a tolik se lišící od většiny ostatních – má rád genetické nebo technologické kolapsy, ze kterých pramení psychický rozpad člověka. Jeho hrdina John si poležel na klinice: po těžké nehodě byl pět let v kómatu. Přišel o práci, nohy mu moc neslouží, přítelkyně se mezitím vdala za jiného. Navíc mu nějakou dobu po probuzení zemřela matka. Něco mu ovšem nehoda přeci jen dala – má dar předvídat události. Románová předloha Stephena Kinga samozřejmě dává tušit, že to nebude jen tak, obzvlášť s Cronenbergem na režijní stoličce. Ačkoliv je velmi umírněný, rozhodně nabídne několik zajímavých momentů. A svůj kus jakoby rozděloval na tři díly: následky vážné nehody, vidění toho, co jiní ne (a pomoc při dopadení sériového vraha) a osudové vidění budoucnosti prostřednictvím proradného politika. Úchylné detaily výrazně učesaný Cronenberg tentokrát nevytahuje, soustředí se na příběh, který má co říct. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Opět další zfilmovaný román Stephena Kinga, co si o tom už člověk má myslet. Především by si měl připravit kapesníčky vedle křesla a za druhé hlavně pevné nervy, protože tohle je zase příběh nabytý emocemi na plno. Christopher Walken jako mlaďas byl velký frajer, ale tohoto filmu se zhostil příjemně, i když velkou část na tom má i samotný režisér. Příběh jako takový je zajímavý, co jiného také od autora románu čekat, jen už mi bylo uplně jasný, jak to všecko dopadne, protože když se chystám na Kingův příběh, většinou vím, co mě během toho bude čekat. Viz Zelená míle, Mlha, Vykoupení z věsnice Shawshank, a tak dále. Mrtvá zóna má ale v sobě takové určité pouto, které filmy současnosti nemohou nikde najít, možná je v něm ta mystičnost, která jím chybí, a to je docela škoda. Ještě že je stále co objevovat. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se mi líbilo. Jsou tu sice znát začátky Davida Cronenberga, ale díky zajímavý a kvalitně poutavý Kingový předloze či režijní schopnosti Davida vůbec nenudí. Mé vtáhnutí do děje neustále nabíralo na obrátkách už od prvních minut, po půl hodině jsem vůbec nevnímal realitu a toho si já velice cením. Christopher Walken mě opět potěšil svým výkonem. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (29)

  • Johnny Smith na začátku filmu říká svým žákům, aby si přečetli knihu "Legenda o Ospalé díře", ve které řádí bezhlavý jezdec. Christopher Walken, který Smithe hrál, se o šestnáct let později objevil ve filmu Tima Burtona Ospalá díra právě coby bezhlavý jezdec. (MrCreosote)
  • Film sa drží knižnej predlohy pomerne verne; jednu z výnimiek tvorí fakt, že kým vo filme hrdina dostane do vienka veštecké schopnosti po dopravnej nehode, v knižke za ne mohla detská nehoda na zamrznutom jazere. (tron)
  • „Dead Zone“ byl jeden z prvních románů Stephena Kinga, který umístil do městečka Castle Rock, kde se posléze odehrával děj zfilmovaných románů „Stand by Me“, „Cujo“, „The Dark Half“ a „Needful Things“. (Othello)

Reklama

Reklama