Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (713)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že tenhle film nemá světlé momenty, ale na můj vkus je až příliš... dětinský? neuvěřitelný? Baví mě de facto jen Markovy komické modely a jeho opakované konfrontace s Danielem. Nejlepší scénou jsou pracovní pohovory, tu můžu vidět 100x a kouzlo neztrácí, ale jinak... bohužel. :-/ (A kila Renée moc sluší.) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pred tým, ako som pred rokmi videl Bridget, dostal som od jedného páru, inteligenčne približne na mojej úrovni varovanie, že sa v kine vôbec nebavili a nechápali, kedy a na čom sa smiať. Takže som nič neočakával a asi to bolo dobre. Žiadna vtipná treskúca bomba, ani dojímajúca romantika Bridget nie je, je to iba fajn britský romantický film, s niekoľkými vtipnými situáciami a príjemnou pohodovou atmosférou. Zabodoval hlavne poňatím hlavnej predstaviteľky, ktorá dodala nádej všetkým slobodným tridsiatničkam, že bán božský sa môže objaviť kedykoľvek a kdekoľvek a nebude mu vadiť zopár kíl navyše a neschopnosť navariť mužovi večeru. No mne by tá druhá vec trochu prekážala, ale nechcem brať nikomu ilúzie, predsa sa musíme milovať takí, akí sme. Že....či? ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

American Pie na britský způsob, tentokrát s dospělými protagonisty, nicméně se stejně stupidním humorem a navíc i legračním drámem. Jakási reklama na tabákové produkty plus směšně předpověditelný a tisíckrát omílaný děj o hledání životní lásky v nestoudně rozmařilém, uhoněném světě, kde lidé nad třicet již mluví o posledních šancích na všechno možné, přičemž by jejich intelekt a morální i duševní vývoj měl teprve začít pořádně rozkvétat. Klasika novodobé, i když dnes sedmnáct let staré, západoevropské kinematografie, jež musí vydělávat a ve které důstojnost zůstává zamčená v herecké šatně...Renée celkem pohledná i zábavná. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

vtipná a roztomilá komédia, síce preromantizovaná a k záveru presladená až až, ale s dobrými fórikmi a rozkošnou Renée Z. a výborným Hughom G. aj keď téma sa ma zatiaľ nijako netýka, pretože nie som opustená tridsiatnička (a ani nikdy nebudem) na tomto filme som sa pobavil, pretože síce hovorí o tom istom, o čom väčšina súčasných anglických filmov a seriálov, ale hovorí to vtipne a originálne. ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Tento film bych označila za typicky komerční americkou podívanou, která těží z toho, že v pozici hlavní hrdinky se nachází velká část divaček. A nadhled Bridget na její komické situace a samozřejmě happy end je přesně to, co chtějí vidět. Na druhou stranu, postava kulaté, nešikovné, ale pohotové a vtipné Bridget je výborně vykreslená a vtipy situací, ve kterých se nachází, jsou dotažené do konce, takže nevidím důvod, proč s tou úžasnou trhlou Bridget nestrávit příjemný večer. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (42)

  • Když byla Renée Zellweger (Bridget Jones) v rámci příprav na natáčení zaměstnaná ve vydavatelství, měla na stole fotku svého tehdejšího přítele Jima Carreyho. Kolegům, kteří ji nepoznali, to připadalo divné až úchylné, ale nic jí neřekli. (don corleone)
  • Z filmu bylo vystřiženo celkem šest scén, které byly později k vidění na YouTube. (Dlee)
  • Závěrečné scény "na sněhu" byly ve skutečnosti natáčeny v létě. (NIRO)

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama