Reklama

Reklama

Moje léto lásky

  • Velká Británie My Summer of Love (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh Mony a Tamsin. Setkaly se náhodou a během jednoho parného léta se spřátelily. I přesto, že jedna je pravým opakem té druhé a přes prvotní obavy z jejich rozdílných povah a zázemí, přerostl jejich vztah do vzájemné fascinace a přitažlivosti. Opojná romance dvou žen, jejich vzájemná zničující posedlost, boj za lásku a víru v ní, ve společnosti, pro kterou je to nemožné. Bezprostřední, neobyčejný a tajemný příběh ozvláštňuje půvabné herecké obsazení obou hlavních postav. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

anatheman 

všechny recenze uživatele

Z obsahu uvedeného na ČSFD jsem očekával průměrný film, ale dostalo se mi potěšujícího překvapení. Film se sice nemůže pyšnit příliš komplikovaným dějem, ale i přesto je velice poutavý. Sází se zde především na vztahy výborně napsaných postav. Charaktery mají přijatelnou hloubku a je zajímavé sledovat jejich relativně nepředvídatelné chování. To souvisí i s tím, že děj dokáže několikrát překvapit, a dokonce i šokovat. Film jsem zhlédnul především kvůli Emily Blunt, ale překvapili mě i ostatní herci. Snímku tedy uděluji přijatelné 4 hvězdičky. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Anglie v letním parnu aneb romance trochu jinak. Tasmin je krásná, rodiči hýčkaná a sečtělá, kdežto Mona je sirotek s jednodušší povahou a nepříliš atraktivním vzezřením. Obě se setkají náhodně na venkově a přes počáteční rozdíly propadnou lásce.. S těmi odlišnostmi jsem měla trochu problém, protože i Emily s Natalií jsou úplně jiné-zatímco ta první umí hrát, druhé to příliš nejde. Ale hned, jak se přes to přenesete a necháte se unášet kouzlem krásného teplého léta (mimochodem doporučuji všem,kteří si myslí,že v Anglii ani nevědí,co je to slunko) a pohodové atmosféry, tak začnete vnímat, že ty rozdíly tam hrají určitou roli. Od počátku jsem tušila, že Tasmin to s Monou nemyslí úplně vážně, ale to neznamená, že Emily nehrála skvěle jako vždycky. Naopak, pro její fanoušky je tento film povinost. Co mi tam vadilo, byl ten fanatický bratr. Nakonec z toho vychází taková průměrná podívaná s výborným zakončením, hodící se na letní dny. Takže slabší 4*. ()

Reklama

zuza99 

všechny recenze uživatele

Psycho. To film vystihuje asi nejvíc. V půlce filmu jsem myslela, že uběhlo tak deset minut a to se tam nic zvláštního nestalo. Zato pak se to rozjelo. Obě dvě hlavní postavy hrály neskutečně výborně. Takový zvláštně poklidný film a na druhou stranu docela psycho. Sadie mě fakt dostala. Hezky natočený, zajímavá kamera a světlo. Nikdy bych si nespojila Edith Piaf s takovým filmem, ale fakt to pasovalo. A ještě mě napadlo, že ve filmu moc nemusím lesbickou lásku, ale tady to bylo přirozený a milý. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že film sem si původně pustil jen kvůli Natalii Press, možná i proto jsem byl překvapen, jak skvělej film na mne vykoukl, romantickou stránku jsem tu spolknul i s navijákem... Herecký výkony a stejně tak i scénář a technický stránky - Úžasný. A závěr mě emocionálně dostal, jako dlouho nic ()

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Musim rict, ze nebyt necekaneho zaveru, hodnotil bych film velmi negativne, takto aspon dostal trochu lepsi rozmer. Tema lesbicke lasky je vzdy pro muzske pohlavi tak trochu fascinujici. Pokud filmova teorie prirovnava divaka k voyerovi, u techto snmku to plati dvojnasob. Divaka vsak po chvilce omrzi toto sledovani ustredni dvojice, potrebuje jednak nejake udalosti kolem, prip. zajimave pozadi samotneho pribehu a jednak necekane zvraty. V prvnim pripade film neobsahuje ani jedno (obcasny vstup bratra Mony rozhodne nemuzeme pocitat), to druhe prijde az ve zminenem zaveru. Jinak je motivace postav znama od zacatku a az do konce se nemeni, vsechny udalosti jsou naprosto predvidatelne a je jen otazka casu, kdy prijdou. Jedina postava, ktera by se dala oznacit jako vedlejsi, je spise hodne nepovedenou karikaturou. Z mnohem kvalitnejsich filmu o lesbicke laske doporucuji Makkuv Jiny pohled (1982) anbeo Moodyssonovu Laska je laska (1998). ()

Galerie (39)

Zajímavosti (6)

  • Tamsin (Emily Blunt) vypráví Moně (Natalie Press) o tom, že Edith Piaf byla vdaná za boxera, kterého usmrtila propíchnutím vidličkou, ale nešla do vězení, a to proto, že ve Francii zločiny z vážně odpouštějí. Ve skutečnosti byl boxer Marcel Cerdan její životní láskou, ale nikdy se nevzali. Zemřel při letecké nehodě a Edith se z toho nikdy nevzpamatovala. [Zdroj: IMDb] (hellstruck)
  • Film vyhrál v roce 2005 cenu BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) za nejlepší britský film. (PogoJoe)
  • Emily Blunt je skutečně výborná cellistka, což mohla ve filmu uplatnit. V titulcích je uvedena jako "performer", čili člověk, který pro film nahrál nějakou skladbu. Byla to "The Swan" od Camille Saint-Saëns. (PogoJoe)

Reklama

Reklama