Reklama

Reklama

Série(5) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Seriál Daria je velice výstižné ztvárnění stupidity většiny žáků v amerických středních školách. Hlavní hrdinkou je introvertní intelektuálka Daria Morgendorfferová, která sice není oblíbená mezi svými spolužáky, avšak diváka spolehlivě rozesměje její suchý humor plný sarkasmu a ironie. (laserr)

Videa (1)

Trailer

Recenze (165)

MCZ 

všechny recenze uživatele

Daria je pro mě opravdu velkým překvapením. Tedy měl jsem reference, že je to dobré, jen jsem netušil, že až tak moc. Vizuální stránkou dík absenci vyhraněnější stylizovanosti asi nikoho neohromí, ale vypadá hezky a především zbytečně neupoutává pozornost od toho nejpostatnějšího - děje. Takové pojetí postav, kde si oblíbíte i toho největšího idiota, se jen tak nevidí, koncepce je mimochodem i skvělou protiváhou vůči všem hraným teenage filmům/seriálům, kde jsou ve středu pozornosti ty nejobyčenější (=v kolektivu nejpopulárnější) figurky... Taktéž naprosto nesrovnatelné se současnými one-man show seriály/sitcomy, jelikož i přestože hlavní hrdinkou je vždy Daria, která by mimochodem svým ostrovtipem mohla soutěžit i s Černou zmijí, ostatní postavy baví stejně, tedy úměrně svému prostoru "na place". Ať už se totiž jedná o nekonformní Jane, povrchní sestru Quinn či rovnou celý Fashion Club, otce s těžkými komplexy z dětství, kariéristickou matku, kapelu Mystik Spiral nebo kohokoli jiného, vždy je radost počínání postav sledovat a přestože stále ve sféře nadsázky a absurdid, mnohé charaktery mi přijdou tak nějak mnohem lidštější než jejich hrané protějšky. K tomu naprosto pohodová atmosféra a kopec - co kopec, hora! - párádních hlášek. Supercute. Vybrané pamětihodnosti: The Teachings of Don Jake, Pierce Me, Speedtrapped, The F Word, Art Burn. 9/10 ()

LailaX 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála seriálů, kde je dabing lepší, než originál... česká Daria je ještě sarkastičtější, než ta americká... naprosto ideální relax pro obyvatele planety, kteří mají depku a bizarní svět jim vyhovuje, protože si ho uvědomují kolem sebe. Černý humor, hlášky, které mají šmrnc a hlavně spousta lidí se myslím s pubertální intoškou může alespoň částečně ztotožnit. A to je v dnešním Nemocném světě pořád aktuální... ()

Reklama

Thalin 

všechny recenze uživatele

Daria je takový nespolečenský suchar a knihomol, kterého málo co vyhodí z jejích cynických kolejí a do ničeho se nehrne. A právě tím cynismem a sarkasmem mě vždycky hrozně bavila. Je skvělou kritikou chování některých puberťáků, ale často i dospělých. A jo, chová se často nedospěle, taky je lehce pokrytecká a povýšená, ale je pořád taky puberťačka. I když s duší sedmdesátileté otrávené babky. Kdysi to byl jeden z mých nejoblíbenějších animovaných seriálů a ráda si ho připomenu i dnes. ()

ajusinka14 

všechny recenze uživatele

God bless MTV za tento seriál. Toľko sarkazmu, čo je v ňom som asi ešte v inom seriáli nevidela. Daria, Jane a Trent sú geniálne postavy. Myslím, že poznať na strednej takého človeka ako je Daria držím sa ho celý život. Je to seriál plný fantastických hlášok, spôsob akým sa vyrovnáva so životom a ľuďmi okolo a jej názory sú pre mňa proste top topov. A nechápem, prečo MTV nevysiela toto, pretože tento seriál si človek pozrie aj milión krát a namiesto toho púšťa Paris Hilton ako si hľadá najlepšiu kamarátku, kedy sa máte chuť zastreliť a vyhodiť telku von oknom. ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Čas od času Daria pronese opravdu geniální hlášku, která by se měla zarámovat a pověsit na krk příslušným obětem jejího verbálního útoku. Bohužel ale také podstatnou část její znuděné existence na Lawndale High působí jako namyšlený pozér, který se za každou cenu snaží vypotit 'vtipný' komentář na jakoukoliv situaci. Působí to nepřirozeně a, což je mnohem důležitější, často je to dost nuda. Ostatní postavičky jsou stereotypní, ploché, bez jakékoliv tvůrčí myšlenky. To byl zřejmě účel, nicméně vzhledem k tomu, že dokážete s neomylnou přesností odhadnout, jak bude kterákoliv z nich reagovat a víceméně i co přesně řekne, jejich jediný příspěvek do mlýnku je nadhazování Darie. A ta mě teda zatím moc nepřesvědčila. // Vy všichni co tu citujete podle vašeho názoru ty nejlepší hlášky ze seriálu, nepřijde vám, že pro ostatní právě tyto nejlepší části ničíte? // Nejoblíbenější postava: Jake Morgendorff // 1.série: 55% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • Seriál je spin-off veleúspěšného Beavise a Buttheada. V něm byla Daria vytvořena jako vedlejší postava svou inteligencí a suchým humorem protikladná k hloupým hlavním hrdinům. (Tom Riddle)
  • Postava Darii je volně založená na synovi Glenna Eichlera, tvůrce Darii. (Tom Riddle)

Reklama

Reklama