Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1938 ukradnou dva gangsteři raketový motor, který patří vynálezci Howardu Hughesovi. Na útěku ho schovají na letišti, kde ho najde mladý pilot Cliff Secord. Gangstery si najal slavný herec Neville Sinclair, se kterým hraje ve filmu Cliffova přítelkyně Jenny. Další den se koná na letišti letecká show, kde Cliff díky raketovému motoru připnutému na zádech zachrání opilého pilota. Po motoru se však shání nejen jeho majitel, ale i spousta dalších lidí, kteří s ním mají obrovské plány. Jenny zjistí, že je Sinclair tajným agentem nacistického Německa, které má v plánu postavit z raketových mužů superarmádu, která po dobytí Evropy zaútočí i na Ameriku. Sinclair ji přinutí, aby Cliffovi napsala vzkaz, že má přivézt motor, jinak Jenny zemře. Podaří se mu ubránit raketový motor a zachránit přítelkyni? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Nádherné komiksové retro, které šlape přesně tak, jak byste to od podobného filmu čekali. Trocha akce, nějaká ta romantika, pár hlášek a hlavně luxusní záporák. Timothy Dalton si svou reinkarnaci Errola Flynna neskutečně užívá (parodie na Robina Hooda jménem Laughing Bandit vládne) a z dnešního pohledu nemá chybu ani Terry O'Quinn (Locke z LOSTu) jako Howard Hughes. Johnstonovi se výborně podařilo zachytit tehdejší atmosféru a vlastně se vážně dá říct, že je to takový Kapitán Amerika bez Kapitána Ameriky. Jako jedinou vážnou slabinu vidím trochu unylého hlavního hrdinu, protože líbeznou Jennifer Connelly bych rozhodně přisoudil nějakému charismatičtějmu sympaťákovi. Ve výsledku je z toho ale velmi příjemný výlet do Hollywoodu třicátých let, který nešetří filmovými narážkami a nemusí se za sebe stydět ani po těch 17 letech, které uplynuly od jeho vzniku. Snad Johnston s podobnou láskou přitoupí i ke Kapovi. ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Bill Campbell ako Rocketeer? Prečo nie, páčil sa mi. A kto sa mi páčil ešte viac? Jennifer Connely. Bola prekrásná, sexy a úžasná. Ako výzorovo tak aj herecky. Timothy Dalton taktiež skvelý, ako záporákovi mu tu pasovalo. Už ako James Bond agend 007 ma presvedčil, že je to riadny týpek a vo Flashovi ma o tom utvrdil, tam mu tá rola sadla parádne. Akcia a efekty sú tiež dosť dobré a na rok výroby fakt super. Ak ešte k tomu prirátame fakt,že ide len o béčko a film nie je veľmi známy, tu cez 300 hodnotení je naozaj málo. Ten film si to nezaslúži .Zaslúži si byť viacej známy. Veľmi milo ma tento film prekvapil, na nič sa nehrá, len pobaví a prešumí, má dobrý nápad, zaujimavú zápletku, jednoduchý príbeh, ktorý je občas slabší (a dabing je v niektorých častiach fakt hnus), nádhernú Jennifer a super rakeťácky superkostým. A ani nápad s nacistami nebol zlý. /75%/ ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Milujem Jennifer Connelly v jej skorých filmoch. Tu v tejto snímke na seba strhla všetku pozornosť a zatienila aj hlavnú postavu a samotného Rakeťáka. Svojim pohľadom a postavou nenechá žiadneho heterosexuála chladným. Navyše je to v 30.tych rokoch a tak dráždi aj dobovými nylonkami a podväzkami. Rocketeer je plný napätia, humoru a vybrúsených zvláštnych efektov. Film, ktorý je zasadený do kúzelného obdobia 30.tych rokov minulého storočia, rozpráva príbeh smoliarskeho pilota Cliffa Secorda. Štastie sa k nemu obráti vo chvíli, keď nájde prísne tajný vynález malého raketového motora, vďaka ktorému môže lietať po oblohe. To je skutočne výborný a originálny námet a ak sa vám snímok veľmi páčil, odporučil by som vám to isté čo som urobil ja - pozriete si ho znovu, tentokrát v čiernobielom prevedení (stačí vypnúť farby v prehrávači) a budete unesení ešte viac. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Příjemné retro dobrodružství, které se pomaleji rozjíždí a papundeklovými rekvizitami působí trochu dětinsky, ale ve výbušném finále dává vzpomenout na klasiky dobrodružného žánru. Nakonec ani ten Indiana Jones zmíněný v popisku, není tak úplně mimo mísu, jak jsem si původně myslel. Likvidace zlovolných nácků jen tak neomrzí. A největší raketa filmu je beztak Jennifer Connelly. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Zapomenutá pecka, kterou jsem kdysi viděl v noci v telce a hrozně mě to zaujalo a pamatuju si, jak sem doslova hltal políčko po políčku a užíval si jednu z největších filmařských poct, neprávem nedoceněnou a zapomenutou.Ze vzpomínek je to za 4*, těžko říct co na to řeknu příští týden :) ale Errol Flynn rulezzz.85%. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (10)

  • Ze skutečných postav se ve filmu objeví komik W. C. Fields (v podání Boba Leemana), Clark Gable (Gene Daily) a Howard Hughes (Terry O'Quinn), jehož představitel je slavný díky seriálu Ztraceni (od r. 2004). (Nin)
  • Herečka Jennifer Connelly se při natáčení filmu sblížila s Billem Campbellem a s přestávkami spolu chodili několik let. (Roman.Ticka)
  • Hlavního hrdinu Errola Flynna si mohli zahrát Dennis Quaid, Kurt Russell, Bill Paxton a Johnny Depp. Studio Disney chtělo nejvíce právě Deppa po jeho úspěchu ve filmu Střihoruký Edward (1990), ale režisér Joe Johnston a Dave Stevens (autor scénáře a původního komiksu) si nakonec prosadili Billyho Campbella, který svým vzhledem jakoby vypadl ze stránek komiksu "Rocketeer". (Nin)

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

Rocketeer dostane pokračování

Rocketeer dostane pokračování

28.07.2016

Ve 20. století nevzniklo zase tolik dobrých comicsovek, Rocketeer mezi ně ale rozhodně patří. Zábavné retro, v němž Joe Johnston trénoval na prvního Kapitána Ameriku, v kinech bolestivě propadlo. Za… (více)

Superhrdinové se šikují

Superhrdinové se šikují

13.11.2008

Captain America, Wonder Woman a Black Panther na vás útočí v dnešní novince. Marvel Studios už našli režiséra pro First Avenger: Captain America. Svalnatý patriot v kostýmu z pruhů a hvězd by měl… (více)

Reklama

Reklama