Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v dávnověku se vejce z rozbitého dinosauřího hnízda dostalo díky náhodě na malý ostrov, kde žijí lemuři. Ti vejce objevili zrovna ve chvíli, kdy se z něho vyklubal malý dinosaurus. Lemuři se ho ujali a pojmenovali ho Aladar. Jednoho dne ale na planetu Zemi dopadly meteority a způsobily děsivý požár na ostrově, kde žili. Jen díky Aladarově velikosti se lemuří rodina, která ho vychovala, zachránila. Aladar s nimi na zádech přeplaval na blízkou pevninu. Tam se přidali ke skupině mírumilovných dinosaurů. Díky následkům vesmírné katastrofy a krvelačnosti hladových predátorů se ale často ocitnou ve velmi nebezpečných situacích... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

Olík 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že se věková kategorie, pro níž je tato dinosauří pouť určená, nerovná té mojí ještě ne čtyřleté dcery, které jsem dělal společnost při jejím seznámením se "strašnými ještěry", ale jsou věci, které zkrátka do filmů určených pro děti nepatří. Hned v první minutě "masosaurus" při své pravidelné rozcvičce za večeří rozšlápne vajíčka se sourozenci hlavního hrdiny, což by nebylo ještě to nejhorší, ale záběr pokračuje lovem pomalého "trávosaura", který je zakončen happy endem......bohužel pro toho s ostřejšími drápy. Kmotra zubatá bude řádit i dál a dětskému publiku bude nabídnuto i několik soubojů zub na zub, krvelačných "zlosaurů" nebo nebeských armagedonů. Jinak by šlo o celkem atraktivní dobrodružství....dinosauři, opice, hlavní hrdina a jeho milá (takový kovář Mikeš a princezna), hodnoty jako odvaha, solidarita, přátelství, humor (no, humoru poskrovnu)......jako všechno fajn, ale těch hrozících nočních můr se měli tvůrci vyvarovat. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Triky jsou špičkové, ovšem zejména při větších detailech, pokud je záběr na nějaký větší celek, našly by se i nějaké drobné chybky v digitalizaci. Co se týče děje, jde o poměrně nenáročnou podívanou. A jelikož je to rodinný film, nesmí chybět ani lehce milostný motiv, samozřejmě i nějací jednoznační záporáci, ale rovněž někdo, kdo na poslední chvíli prozře. Zkrátka taková oddechovka. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Je to určené pre deti a keď sa to páčilo im, páči sa to aj mne :) Moje dievčatá sa síce niekdy aj trocha báli (hlavne toho Carnotaura), ale tie sú už od prírody strachopudky :) Príbeh nie je nejak extra zaujímavý, v podstate ide iba o to dostať sa z bodu A do bodu B a pritom prekonávať rôzne prekážky (hlavne v podobe Carnotaurov). Aj tie opičky mi tam akosi nesedeli, ale bolo to roztomilé a graficky perfektne spracované. 75/100 ()

javak810i 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se těšil už od mého dětství. Pamatuji si, jak mě na jednom z prvních DVD, které jsme pořídili, uchvátil trailer právě na Dinosaura. Po Jurských parcích jsem se ale k jeho zhlédnutí nedostal, až teď, po dlouhých 13 letech... Musím uznat, že film neztratil nic ze svého kouzla. Animace je na svou dobu velmi povedená a Howardův hudební doprovod je vážně skvělý. Navíc vše působí takový příjemný pohádkový dojem. Za mě lepší 4* ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Čím to je, že snad vždycky, když Disney stvoří animák sloužící jen k pochlubení se světu co všechno úžasného jsou schopní zanimovat, se vše musí točit okolo dinosaurů? Tenhle film totiž jiný účel než tu chloubu v podstatě nemá, stejně jako Hodný dinosaurus z roku 2015, který je možná snad ještě víc jen o tom než tohle. Ale budiž, aspoň to odněkud někam jde, celkem dobře se mi na to dívalo a i když mě trochu po tom úvodu zklamalo, že se zde bude mluvit, i tak to je docela příjemná pohádka. Sice taková dost obyčejná, co se postav týče a taky je pravda, že než se pořádně rozjede, tak už skoro skončí, ale na jedno zhlédnutí to určitě nebylo špatné. 3* ()

Galerie (49)

Zajímavosti (25)

  • Na filme pracoval tým 48 animátorov. Jedna tretina z nich dovtedy pracovala len tradičnou technikou kreslenia rukou a jedna tretina už mala skúsenosti s počítačom generovanou animáciou. (pravo)
  • Film mal pôvodne vyzerať úplne inak, mal byť pojatý viac realisticky. Aladár v pôvodnom scenári poznal svoju rodinu a cestoval do Veľkého údolia so stádom Iguanodonov (Aladárov druh), vo výslednom scenári bolo upustené na realite a dinosaury boli nakombinovaní z rôznych období a z celej planéty (tieto druhy by sa nikdy nestretli). (Krnac)
  • Ve filmu se objeví tyto druhy pravěkých ještěrů: Ankylosaurus, Brachiosaurus, Carnotaurus, Edmontia, Galimimus, Iguanodon, Koolasuchus, Oviraptor, Pachyrhinosaurus, Parasaurolophus, Pterodon, Stygimoloch, Styracosaurus, Velociraptor. (Žralok)

Reklama

Reklama