Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se pilot malého hydroplánu zřítí při naléhavém letu s dodávkou léků kdesi nad studenými pláněmi Aljašky a pátrání záchranářů je bezvýsledné, rozhodnou se dvanáctiletá Jessie a její starší bratr Sean hledat otce na vlastní pěst. Přestože to není tak dlouho, co se přestěhovali z Chicaga do přímořského Quincy, vydají se na cestu divočinou a doufají, že uspějí tam, kde oficiální pátrání selhalo. Cestou zachrání mládě ledního medvěda, kterého se zmocnili pytláci Perry a Koontz poté, co zastřelili jeho matku. Na další cestě je pak sleduje nejen medvídě, kterému dá Sean jméno Cubby, ale také oba pytláci. Přes obtíže, které jim cesta divočinou i dvojice mužů připraví, jsou odhodláni najít otce, který zatím bojuje o život v troskách letadla. (TV Nova)

(více)

Recenze (65)

LaciLC 

všechny recenze uživatele

"Nasleduj medveďa." Podobných "aljašských" dobrodružných filmov je, povedzme, neúrekom, tento Hestonov počin s príznačným názvom Aljaška patrí, myslím, medzi tie vydarenejšie. Prostredie je nádherné, herci "včetne" mladučkej Thory Birch, či oscarového pytliaka Charltona Hestona vskutku príjemní, a hoci je to skôr rodinný ako dobrodružný film, občas podobná ľahká rodinná zábavka nezaškodí. A prirodzene nesmie chýbať ani typický americký "happyend". Na víkendové, prípadne sviatočné poobedie viac než vhodné. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"My jsme dvě děti z ocele, medvěd nám zachrání prdele." Fakt husté. Hustější než kožich ledního medvíděte, tahajícího v tlamě horolezecké lano při záchraně happy endu. Tohle si drsné a nelítostné hory Aljašky nezasloužily a já taky ne. Ale žehlilo se mi u toho fajn, tak nebudu zlej, jen krotce zamručím a jednu hvězdu dám. Už se těším na Aljašku 2, až budou učit medvěda vázat dračí smyčku. ()

Reklama

peetriss 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že tvůrci spoléhali, že se aljašské exteriéry, dobrodružství v nich a city mezi dětmi a ledním medvídětem, prodají samy a divák si nevšimne negativ plynoucích z výroby filmu. Avšak slabota scénáře a dialogů je natolik výrazná, že přímo bije do očí. Střed vyprávění je prázdný, vyvrcholení naopak budí nechtěný úsměv. Po herecké stránce Aljašku táhne tehdy čtrnáctiletá Thora Birch, ostatní (bohužel včetně matadora Charltona Hestona) se nechytají. ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Amatérská pohádková krávovina, kdy mladě ledního medvěda veme do huby lano a vytáhne lidi nad propastí. K tomu zde máme tragické herecké výkony seriálových herců a za ten největší úlet považuju angažování Charltona Hestona. I přes svůj velmi zralý věk, stále uznávaný herec a nechá se uvrtat do takové bídy--->20% za krásnou přírodu a za roztomilýho ledního medvěda, filmovou kvalitu zde nenajdeme :/ ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Klasický rodinný film který si člověk už od začátku představí a nebo spíš tuší jak dopadne rodina co přišla o matku musí pochopit že budou bydlet na Alijašce a jak už to vypadá vždycky se najde člen které mu to vadí tady je to vtom případě chlapec který vše vyčítá otci, který po bouři náhle přežije a syn si uvědomí co pro něho znamená se sestrou se rozhodnou že ho zachrání najdou si kamaráda medvěda přežijí lov pytláku rozbouřenou vodu a všichni se konečně zase sejdou a vše skončí jak má už takových filmu tady bylo spousta a bohužel tenhle film neměl nic co by měl nabídnout. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama