Reklama

Reklama

Království prstenu

(TV film)
  • Česko Prsten Nibelungů (více)

Obsahy(1)

Bombastické televízne spracovanie najslávnejšej germánskej legendy. Fantasy príbeh nakrútený podľa ságy o Nibelungoch, ktorá inšpirovala J.R.R. Tolkiena pre jeho románove bestsellery, ale aj Richarda Wagnera, jedného z najfenomenálnejších svetových skladateľov. Príbeh plný mágie, vášne a dobrodružstva sa odohráva v dávnoveku, v čase prechodu zo starého sveta bohov do nového veku. Tento svet bol ovládaný mágiou a kúzlami a bohovia sa prechádzali spolu s ľuďmi po rovnakých cestách. Spomedzi ľudí je jeden vyvolený, aby skoncoval s kliatbou démonov a raz a navždy oslobodil svet ľudí od nekonečného krvipreliatia. Tento udatný muž, kováč Siegfried však musí zdolať mnohé prekážky a čeliť mnohým intrigám, ktoré chcú jeho úmyslom zabrániť... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (143)

jasiska 

všechny recenze uživatele

Do tohto filmu som išla s už vopred vytvoreným názorom a ten ani zďaleka nebol pozitívny. Nemecko-taliansky koprodukčný televízny film... to sa ani náhodou nemôže skončiť dobre. Na moje veľké prekvapenie to ale až taká blamáž zďaleka nebola. Severská mytológia je zaujímava a vo filme bola slušne spracovaná. Na hlavnú hrdinku som sa celý čas pozerala a dumala odkiaľže ju poznám:-) Celkovo však film dobre vyzeral, scenár nebol vôbec blbý ako by mohol byť a aj keď to nebol filmový počin tisícročia, dosť slušne sa to pozeralo. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Televizní syrový nadprůměr (ostatně neúnosně drsné až úchylně svůdné bývají všechny ty braky z německé provinience v nočních hodinách na komerčních televizích). Chvíli mi ovšem dalo, než jsem detekovala a správně zařadila Benno Furmanna, že ten kukuč znám od Tykwera z Princezny a bojovníka. No prostě charismaťák od pohledu, ač herecky nic moc. Ono totiž to plonkovaté postávání a pohledy nikam jsou kapánek nudné, nicméně proč se nepodívat :-)) Jinak jsem byla celkem spokojena s dějem, ani jsem nedoufala, že zůstane závěrečná vraždící katarze, takže jsem byla vlastně spokojena. Protože tak Prsten Nibelungů znám (ze středoškolské čítanky:-o) a tak jsem ho chtěla vidět! ()

Reklama

MonaSax 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se hlavně zpočátku dívala proto, že mě zajímali staré tradice, severská božstva a runy. Příběh je celkem jednoduchý a pro mě i předvídatelný. Stejně mě tenhle film chytnul do svých spárů a pustil až při závěrečné písni Riding On The Rocks, jsem prostě romantik a obdivuji silné ženy jako byla Brunhilda ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Na to, že to je TV film tak mohu jen a pouze smeknout. Tuto sevrkou legendu jsem neznal, ale skrze tento film ji mám stále v živé paměti a nejedna scéna mi zůstala v hlavě. Jsou zde kvalitní herci (halvně Kristanna Loken byla výborná) a příběh je též poutavý. Jak vidno kvalitní fantasy lze udělat za pár peněz jako TV film ono ruku na srdce kolik TV filmů za něco stálo ať to již byly fantasy nebo cokoliv? Celkově dávám 4z5 a po dalším (odhadem 3. nebo 4.) shlédnutí možná dám i 5* kdo ví a rozšířím tento komentář. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Napriek televíznemu spracovaniu ide o prekvapivo dobrú záležitosť. Aj keď je to pomerne dlhé, film sa veľmi dobre pozerá a tie tri hodinky ubehnú ako voda. Naozaj si nepamätám nudnejšie pasáže. Nejaké ti odchýlky od pôvodnej legendy o Nibelungoch by sa síce našli, ale oceňujem, že autori, hlavne v závere, neskĺzli k lacnému citovému vydieraniu diváka a vo filme zachovali typickú atmosféru severskej tvrdosti a citového chladu. Určite vzhľadom k severskej mytológii takáto predstava vyhovuje viac. 70/100 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Výtvarník John Chalfant navrhl draka Fafnira podle varana komodského a T-Rexe. (Zdroj: jchalfant.com) (Spinosaurus)

Reklama

Reklama