Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Život se může stát prázdným a nudným, pokud v něm zcela chybí iluze, fantazie a romantika. Právě to nám připomínají tvůrci filmu, jehož hrdinou je jedenadvacetiletý mladík, který se vydává za Dona Juana DeMarco. Kromě toho, že se tak obléká, také opakovaně tvrdí, že je tím nejlepším milencem na světě, který měl už tisíc žen. Jen jediná ho odmítla, krásná dona Anna. Právě proto chce ukončit svůj život skokem z obrovského billboardu, v čemž mu zabrání psychiatr Jack Mickler. Ten má rozhodnout o dalším osudu mladíka během jeho vynuceného pobytu na Woodhavenské státní klinice. Setkání podivného pacienta, který okouzluje nemocniční personál, a vynikajícího, ale unaveného lékaře, jenž naslouchá jeho barvitým vyprávěním, ovlivňuje obě strany... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (152)

type_B 

všechny recenze uživatele

Asi měknu, nebo se stávám na stará kolena sentimentální, ale tenhle film mě dostal. Je to neuvěřitelně milý snímek. Ano, končí happyendem, ano, jde tam o lásku, ano, je to naprosto v pořádku. Z jiného pohledu se dá na film koukat jako na otevřenou adoraci escapismu, ale co, jak rád bych si taky někdy nasadil masku a utekl co nejdál od civilizace. ()

Lavi 

všechny recenze uživatele

Náhodou pěkná pohádka. Spíš než nudný, bych ho já zhodnotil jako pohodový a oddechový. Na herce se dívat dalo, hudba se dala moc pěkně poslouchat. Všechno do sebe pěkně zapadalo. Co na tom, že příběh byl tak jednoduchý a Marlon obtloustlý? A ten obsah - "Život se může stát prázdným a nudným, pokud v něm zcela chybí iluze, fantazie a romantika." - to přesně vystihuje. Jakože nejen tento film. ()

Reklama

Triple H 

všechny recenze uživatele

Bolo to pomerne nezáživné, ale Depp bol dobrý. Tie historky o živote Dona Juana boli fajn, ako aj koniec. Ale Brando...ach jaj. To je škoda hovoriť. Celý film musel očividne kľučkovať okolo jeho nadváhy (je už doslova obézny) a do svojej úlohy sa vôbec nehodil. Nebyť jeho, celý film vyznie lepšie. Nuž, aj takto môžu končiť herecké legendy... ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se dívala jenom z jednoho prostého důvodu - moc se mi líbí Johnny Depp. I jako chlap, i jako herec, protože takové kreace, co předvádí on, to prostě moc lidí neumí. Dívat se na něho v tomhle filmu - to bylo teda něco, moc mu to slušelo. Ale trochu mě překvapilo, po jeho skvělém Jacku Sparrowovi, jak tady hrál tak celkem normálně. No a ten děj, ten se mi zdál místy dost divný, takový fakt i pitomý, takže celkově dobrý hlavně kvůli Johnnymu. ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

Že by se jednalo o nějaký veleorchestr hereckých polobohů se opravdu říct nedá, Johnny Depp předvádí dost chudičkej a nevýraznej výkon což je o to tragičtější, že Donu Juanovi by určitě slušel zanícenější projev. Brando ten se ani neobtěžuje předstírat že hraje, většinou se jenom tak nezúčastněně překuluje ze scény na scénu. Navíc jsem měl celou dobu pocit, že se film pokoušel celkem neohrabaně zabrousit do žánru komedie. Přesněji řečeno burleskní frašky, s natolik specifickým humorem, že je obtížné se u něj za střízliva zasmát. No prostě celé je to takové laciné a ani Deppovo monotónní vyprávění o pronikání do tajú bezbřehé ženské duše zklamání bohužel neodvrátí. Námět zajímavej, zpracování chofno ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Nejtěžší na práci s Brandem bylo podle Deppa udržet vážnou tvář. (HappySmile)
  • První a jediná filmová role zpěvačky Seleny. Film byl vydán týden po její nenadálé smrti. (HappySmile)
  • Když vezme dr. Mickler svou ženu na večeři, můžete zřetelně vidět ženu, která byla poslední "obětí" Dona Juana na začátku filmu. Sedí sama a hraje si se lžičkou, jako by na někoho čekala, stejně jako při prvním setkání. (HappySmile)

Reklama

Reklama