Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Major Reisman je pověřen velením projektu Amnestie, jehož cílem je likvidace elity německého velení na zámečku nedaleko Paříže. K úkolu, který je považován za sebevražedný, si po pečlivém zvážení vybere dvanáct vojáků, odsouzených na smrt nebo doživotí. Ti, kteří přežijí, dostanou milost. Navzdory všeobecné nedůvěře je major odveze do lesa k výcviku. Jeho metody jsou sice drsné, nicméně se zdá, že přinášejí výsledky. Když jednotka úspěšně projde zkouškou během manévrů v Devonshiru, má povoleno vyrazit do akce. Nepozorovaně přistanou poblíž zámečku a proniknou dovnitř. V nejméně vhodnou chvíli jsou však prozrazeni. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (294)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Skvělý válečný film. Zdá se mi, že námět je tak lákavý, že někteří tvůrci jiných válečných filmů si z tohoto filmu brali velký příklad a docela málo kopírovali. (Zvláště partu odsouzenců, kteří mají vytrhnout trn z paty armádě tam, kde si už nevědí rady ani nejlepší velitelé). Nic proti tomu, ale kdo viděl "Tucet špinavců", nutně musí srovnávat a otázkou je, zda nový film z toho vyjde vítězně ?! 2.srpna 2008 : rozmyslela jsem si to. Po shlédnutí mnoha jiných váleč.filmů, kteří napodobují tento film, musím přehodnotit své dřívější hodnocení. Je to čistá 5* paráda. ()

Nos 

všechny recenze uživatele

Skvělý válečný snímek, založený na sebevražedné misi lidí, odsouzených na smrt. Líbilo se mi i stmelování kolektivu před přípravou na opravdový boj. Obsazení filmu je obstojné, hlavní hrdina Lee Marvin je neodolatelný a tudíž skvělý. Celým filmem prostupují humorné situace, což dost koresponduje s pozdějšími válečnými snímky. Jasné čtyři hvězdy. ()

Reklama

Šandík 

všechny recenze uživatele

Výborný film podle v podstatě velmi jednoduchého, zcela nereálného až naivního, velmi schématického a ve své době zřejmě i poněkud provokativního scénáře. Bohužel si troufám tvrdit, že scénář je na toto filmu vskutku tou nejslabší složkou. Naopak režie a herecké výkony jsou vskutku mistrné. Pozoruhodné je značné množství humorných scén. Skoro by bylo možné říci, že spíše než dramatem, je Tucet špinavců komedií, i když dosti netypickou... Zajímavé komentáře: gudaulin, golfista ()

johny89 

všechny recenze uživatele

Překvapivě skvělý válečný film. Nevyžívá se v přehnaně dlouhých nudných scénách jako například film Patton a je mnohem zábavnější než například Where eagles dare nebo Great Escape. Příběh zde přirozeně plyne a někteří ze špinavců mi rychle přirostli k srdci. Nejvíc mi k srdci ale přirostl neortodoxní major této grupy. Závěrečná ostrá akce má šmrnc a nápad. Dokonce jsem přemýšlel o 5*. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Tahle drsná skupinka největších grázlů a vyvrhelů by si dala k snídani i Stalloneho partu Postradatelných.Aby ne,když je na nebezpečnou misi za 2. světové války připravoval Lee Marvin! Je pravda,že film paradoxně ztrácí dech v závěrečné akci,která nedává divákovi dostatečný přehled (ale koneckonců,jde o válečnou vřavu) a maličko degraduje dojem z doslova geniální tréninkové pasáže,ale čert to vem,ten film je super i skoro 45 let od svého vzniku.Ze způsobu,jakým režisér představuje a postupně vykresluje jednotlivé charaktery,by se mohly učit všechny dnešní týmovky,střihová skladba,hudební podkres,práce kamery,originální nápady... Ve výsledku stoprocentně funkční film,který mě bavil po celou svou relativně macatou stopáž,kterou jsem ani na chvíli nepocítil. 90 % ()

Galerie (87)

Zajímavosti (38)

  • Na natáčaní sa podieľalo viac ako 1 000 hercov a technikov, použitých bolo viac ako 100 historických bojových vozidiel z čias druhej svetovej vojny (marlon)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu E.M. Nathanson. (Hans.)
  • Jim Brown, všeobecne považovaný za najlepšieho running backa v histórii amerického futbalu, najprv prerušil hviezdnu športovú kariéru, aby ju potom, čo mu počas natáčania jeho zamestnávateľ dal ultimátum, definitívne ukončil. (marlon)

Související novinky

47. Letní filmová škola Uherské Hradiště

47. Letní filmová škola Uherské Hradiště

07.07.2021

Od pátku 6. 8. až do čtvrtečního odpoledne 12. 8. 2021 nabídne Filmovka cestu historickým, současným a česko/slovenským filmem. Do srdce Slovácka opět zamíří hvězdy stříbrného plátna, s nimi dojde na… (více)

Pokračování fantasy Bright našlo režiséra

Pokračování fantasy Bright našlo režiséra

07.05.2020

Akční fantasy hit Bright s Willem Smithem a Joelem Edgertonem zaznamenal na Netflixu při své premiéře velmi pozitivní divácké ohlasy, zároveň s tím se film těšil vysoké sledovanosti, nikoho tak… (více)

Gotham City Sirens padá, Bright 2 vznikne

Gotham City Sirens padá, Bright 2 vznikne

10.01.2020

David Ayer (Sebevražedný oddíl, Patrola) je ten typ tvůrce, který má rád prsty ve více projektech najednou. Díky smlouvě s Warnery například mohl natočit dvojku Sebevražedného oddílu, tu ale nakonec… (více)

David Ayer chystá remake Tuctu špinavců

David Ayer chystá remake Tuctu špinavců

17.12.2019

David Ayer hodlá poslat partu nejhorších kriminálníků na sebevražednou misi. Ne, nechystá další Suicide Squad, tu má momentálně v péči režisér James Gunn (Strážci galaxie). Ayer místo toho napíše a… (více)

Reklama

Reklama