Reklama

Reklama

Valdézovi koně

  • Francie Chino (více)
Trailer

Obsahy(1)

Režisér Sedmi statečných John Sturges nabídl ve svém posledním westernu již popáté výraznou roli charismatickému Charlesu Bronsonovi. Ten se představuje coby samotářský rančer Gino Valdez, na jehož dveře jednoho večera zaklepe mladičký Jimmie Walker s prosbou o práci. Gino a Jimmie spolu dobře vycházejí a Jimmie se od staršího muže učí starat se o stádo výstavních mustangů, kteří jsou Valdezovou pýchou. Míšenec Valdez se ale musí neustále vyrovnávat se šikanou majitele půdy Morella, jehož banda má pod palcem celý kraj. Situace se vyostří, když do hry vstoupí Morellova krásná sestra Catherine... Western byl sice natočen v italsko-španělské koprodukci, místo akční a divoké „špagetové“ podívané jde však spíše o výborně napsaný, pozvolna gradující western s podmanivou atmosférou, umocněnou hudbou bratří De Angelisů. Jinak ovšem nabízí klasické ingredience žánru: Charlese Bronsona v hlavní roli sympatického vyvržence, Jill Irelandovou jako křehkou krásku a Marcela Bozzuffiho coby ukázkového padoucha. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

RHK 

všechny recenze uživatele

Také pod názvem Valdez dvojí krve nebo Valdez, míšenec. Výborný Bronson v roli kovboje krotícího mustangy s ještě divočejší krví, než má on sám. Samotář Valdéz vychovaný indiány se stará jen o koně, než se u něj zastaví mladík Jimmy hledající práci. Příjemný Sturgesův western se slabším scénářem a dobrou atmosférou. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Slabý western, který toho kromě chlapáckého Bronsona a krásných koní nic více nenabízí. Když už to vypadá, že proběhne závěrečné krvavé finální zúčtování, je z ničeho nic ukončeno. To jsem vůbec nepochopil. Začínám si oprávněně myslet, že John Sturges nic světoborného na poli westernu kromě Sedmi statečných nenatočil. 40% ()

Reklama

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Tak naivní plýtký film jsem si od Sturgese nezasloužil, příběh zamilovaného honáka neuvěřitelně stagnuje, neoplývá zápletkou a dokonce ani pořádnou akcí. Takový film si mohl někdo dovolit tak ve 40. letech kde by realistická ukázka života na západě jistě uspěla, ale v letech 70., je to jen nezajímavá báchorka. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Pomalu vyprávěný western příjemně ubíhá a Charles Bronson hraje svého málomluvného kovboje China tak, jak ho všichni známe. K tomu nádherná příroda, podmanivá a dokonale jímavá hudba bratří De Angelisů a nečekaný závěr. John Sturges nabídl ve svém posledním westernu a v produkci Dina DeLaurentiise jinou podívanou než v Sedmi statečných, ale rozhodně nejde o ztracený čas. Kdo si rád vychutnává atmosféru u starých klasik, Valdezovi koně ji mají na rozdávání. ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Od první minuty ne úplně klasický western. Žádné přestřelky, pronásledování, pistolníci, snad jen občasná rvačka protne jinak poklidný a pracný život jednoho polo indiána, který se živý chovem a prodejem koní. Krásných koní mimochodem. Je to pomalé, ale má to atmosféru a jediná dobře popsaná postava, je ta hlavní, v podání charismatického Bronsona. Vše ostatní je jakoby jednostranné, což zamrzí hlavně v závěru, který je odbitý. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Postava Jill Ireland bola v kinoverzii pomenovaná ako Catherine, no v iných verziách filmu vystupuje pod menom Louise. (m.a.t.o.)
  • Paramount pôvodne zamýšľal, že v USA uvedie film pod názvom The Wild Horses. (m.a.t.o.)
  • Posledný western režiséra Johna Sturgesa. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama