Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Autor téhle televizní zábavné hříčky J. Dietl si pohrál s povídkou J. Arbese a zakomponoval ji do rámce štědrovečerního posezení s přáteli – herci a zpěváky a jejich písničkami. Štědrý den se bratři Quido a Josef Mánesovi, kteří spolu vedli staromládenecký život, rozhodli udělat po klasickém způsobu, se stromečkem a kaprem. Vyšli si do staré Prahy, koupili kapra a doma čekali, až jim obživne, aby ho posléze hodili do řeky… A diváci si mezitím mohou poslechnout řadu koled a vánočních písní v podání K. Gotta, H. Vondráčkové, H. Zagorové a dalších… Vypravěčem byl Martin Růžek. (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

"Neuvěřitelné se stalo skutkem, Quido přemluvil Josefa, aby šli koupit kapra!" Co si budeme nalhávat - rozjezd byl lehce rozpačitý. Moje úzkostné čekání naplnil nadějí božský Karel, který to rozjel a pak už se to vezlo. Třesoucí se papundeklové kulisy, Hanička Zagorová v pravém norku a falešném sněhu zpívající Rolničky... Do toho vstupy trojice Quido - Josef - kapr, která na samotný závěr zajistila kulervoucí finále s disciplínou "hod živým kaprem do nakreslené díry v nakresleném ledu". No, ono to vypadá, že si z toho dělám legraci a já si jí taky dělám, přesto jde o pořad, který se dá bez úhony vidět. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Takovou šílenost si v normalizační televizi mohl dovolit skutečně jen Dietl. Ostatně nápad znásilnit Arbesův text, vyzdobit ho malůvkami Ivy Hüttnerové a doplnit ho českými i mezinárodními koledami (takové rolničky s českým textem jsou něco echt šíleného) v podání tehdejších populárů, to je prostě masakr. Nač tolerovat ten pokus o rádoby staropražsou vánoční idylu, když v jeden moment přichází v civilu Gott, následuje ho Zagorová a nechybí ani Vondráčková a šarmér Korn? Tohle neměl šanci zachránit ani ten moderující Růžek. Otřes. ()

Reklama

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Kdyby v tomhle "stylu" někdo natočil adaptaci Čapkovy předlohy o tom, jak pejsek a kočička pekli dort, pochválil bych ho za to, že se snaží naplnit poučku o jednotě obsahu a formy. Ale v případě Arbesovy povídky se musím ptát: Proč takhle?, abysme se nějak dopachtili třičtvrtihodinové stopáže? Nebylo by lepší natočit poctivou dvacetiminutovou televizní miniaturu a obejít se bez všech těch zlatých slavíků, Hybšů, Růžků, Suků, Vondráčkových, Kornů atd.? - Jedna hvězdička je za výtvarný přínos Ivy Hüttnerové. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Podivný projekt. Herci a zpěváci se sejdou ve studiu jakoby k přátelské debatě, ale Martin Růžek je vyzve, aby si zahráli povídku o bratřích Mánesech a vánocích. Povídka sama o sobě je naprosto o ničem - Mánesové si koupí kapra, dají ho do škopku, pak čekají, až se jim probudí, přičemž ho pak hodí zpět do Vltavy. Do toho zpívají vánoční písničky a koledy Karel Gott, Hana Zagorová, Helena Vondráčková, Jiří Korn, Kühnův dětský sbor a další účinkující, hudbou doprovází orchestr Václava Hybše. Vánoční atmosféru to má, ale je to divný koncept v kreslených kulisách Ivy Hüttnerové. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Bratři Mánesové se probudí, zjistí, že je Štědrý den a že nemají kapra, tak si ho jdou koupit, pak je jim ho líto a tak jej hodí do Vltavy. To je celý příběh, I shit you not! A přece se na to dá v pohodě koukat, a to díky vánoční atmosféře, hercům, zpěvákům a hlavně songům, v čele s Ave Maria za doprovodu Josefa Suka. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama