Reklama

Reklama

Beowulf: Král barbarů

  • Kanada Beowulf & Grendel (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Krvavý příběh o bitvě válečníka Beowulfa s obrem Grendelem. V této moderní verzi anglosaské epické báje vede norský hrdina Beowulf (Gerard Butler) svou družinu na pomoc starému příteli, dánskému králi Hrothgarovi (Stellan Skarsgaard), jehož království je pustošeno Grendelem (Ingvar Sigurdsson). Jakékoli Beowulfovi pokusy o bitvu jsou však mařeny jeho odmítnutím bojovat. Poté, co se hrdina setká s tajemnou čarodějkou Selmou (Sarah Polley), začíná chápat, že obrova zuřivost je jen odpovědí na bezpráví, kterého se vůči němu král dopustil. Beowulf, který jako voják není vůbec zvyklý váhat, už ale není přesvědčen, že by obr měl zemřít. Bouřlivý příběh o pomstě, loajalitě, soucitu a odpuštění. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zvláštně pojatý film. Velmi střídmé zpracování této severské báje, natočené jakousi starou kamerou. Celý film vypadá, jako kdyby byl o nějakých 15-20 let starší, než ve skutečnosti je. I název je poměrně zavádějící. Kdo bude očekávat bitvu ve stylu Davida a Goliáše, bude zklamán. Film především vypráví o tom, jak jsou na sebe lidé zbytečně zlí a jak se v historii každá odlišnost trestala smrtí. On to je vlastně dobrý nápad, ale zpracování je bohužel takové režijně dost suché, děj málo vygradovaný a vizuál ryze televizní, což je trochu škoda. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Beowulf je legendární norský hrdina a válečník, který přijíždí na pomoc svému příteli, jehož království likviduje troll. Severské scenérie byly nádherné. Děj je hodně dynamický. Kostými a kulisy jsou věrohodné. Syrová atmosféra, která byla dobrá, ale chtěla by ještě trošku přidat na syrovosti a více zahustit. Pak by to bylo na pět hvězd. ()

Reklama

sir-dave 

všechny recenze uživatele

V devadesátkách v době Xeny a Herkulese by to byla pecka, o deset let později už se točilo daleko líp. Malý desetiletý Grendel má vousy jako otec Fura. Nehledě na to, že oproti eposu se to značně liší. Ani Gerard Butler to ještě nedokáže moc pozvednout. Stačilo by to i jako nějaká epizodka zmíněných seriálů. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

To je jako Vítr z hor, vykutálené divadelní hry z pera fiktivního českého génia Járy Cimrmana. No, nebo spíš Monty Pythoni a Svatý grál. Tam taky tvůrci věděli, jak ušetřit. Rytíř předstíral cval koně a sluha za ním o sebe mlátil kokosama. Tady si tvůrci také našli roztomilou kličku. Grendel, mýtický obr v podání velkýho vousatýho ošousta, se přiřítí k síním krále Hoegaardena... a střih... V dalším záběru vidíme, jak Hoegaarden přichází do hodovní síně a vidí všechny své muže roztrhané na kusy. Fíha, to byla tak ždímající scéna, že jsem si přál, aby pro mě ten retard Grendel přišel taky. A mohl bych jmenovat dál. Ale to je zbytečný. Tenhle film za to prostě nestál. ()

N.Strauber 

všechny recenze uživatele

Byl jsem zvědavý, jak bylo toto historické téma zpracováno. Nakonec jsem ohodnotil slabšími 4*. Filmu nemám co vytknout, ale také nemůžu nic pochválit. Prostě to bylo udělané. Je to film, který člověk jednou vidí a vzápětí na něj zapomene a už ho víckrát vidět nemusí. A od Skarsgårda jsem čekal víc - resp. jsem čekal, že bude mít lepší roli. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (5)

  • Grendelův otec (Spencer Wilding), čarodějnice Selma (Sarah Polley) a Grendelův syn se v původní básni neobjevují. Tyto postavy byly vytvořeny speciálně pro film. (Ajka1)
  • Přestože se příběh odehrává na území dnešního Dánska, většina natáčení probíhala na Islandu. (Ajka1)
  • Vo filme sa niekoľkokrát spomína slovo Kelt. Avšak slovo Kelt, označujúce obyvateľa Britských ostrovov, sa až do osemnásteho storočia nepoužívalo. (misterz)

Reklama

Reklama