Reklama

Reklama

Vražedná terapie

Trailer

VOD (1)

Gordon vede vlastní stavební firmu a získá zakázku na opravu části staré psychiatrické léčebny. Aby vyhrál, slíbil, že opravy zvládne v šibeničním termínu. Všichni dělníci jsou pod tlakem, a když během práce objeví nahrávky z terapie schizofrenní pacientky, začnou se dít podivné věci... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (336)

heyda 

všechny recenze uživatele

Ty prostory byly úžasný a pro horor jak dělaný. Výborný byl i námět, ale to zpracování jsem příliš nepochopil. Strašně laciný až telenovelovský look mi fakt vadil. Přestože atmosféra je díky tomu prostředí i příběhu výborná, tak kamera a hudba je úplně mimo. Těsně po dokončení jsem ještě uvažovat o 4 hvězdičkách, ale jak se mi to uleželo v hlavě, tak mi to laciné zpracování vadí čím dál víc. ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Docela špatnej vtip, řekl bych. Příklad filmu, kterej mě od začátku do konce odpuzuje svojí debilitou. Stupidní námět se vyvíjí v příběh, ve kterém neexistuje logika, a zavání pouze zatuchlými dialogy a přehrávajícími (ne)herci. Občas nějakej ten dobrej záběr rozhodně nemá šanci zastínit moji těžkou antipatii naprosto ke všem postavám, nemluvě o tom, že vizuální stránka filmu je dost odporná, stejně jako celá režie. Jakékoli napětí nebo pocity mě minuly velkým . . . . . . . . . obloukem. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

majstrovsky budovaná atmosféra, ktorá hustne od začiatku do konca a do poslednej minúty si film ustrážil jemne vybalancovanú hranicu medzi hororom a psychologickým thrillerom, neskĺzavajúcu ani k trápnosti, béčkovosti či brakovej žánrovosti - a hoci je to všetko viac-menej v závere vysvetlené, anderson sa vyhol hollywoodskej polopatickosti a ustriehol tú správnu mieru toho, čo ukázať a čo nedopovedať, čo nechať len mierne poodhalené a čo decentne zahalené. nenápadný, no o to silnejší zážitok a poctivá scenáristika (ktorá je v tomto prípade silnejšia, než réžia - možno preto, ak si prelistujeme celú režisérovu kinematografiu, vynikajú z nej filmy, kde si písal sám scenár a naopak - väčších kvalít nedosahujú tie, kde režíroval scenár niekoho iného). ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Ke konci už dost překombinované a myslim si, že hlavní problém vidim v tom, že se dění odehrává během dne. Bál jsem se při jediné scéně a jen při dvou dalších jsem cítil mrazení v zádech. Herci nejsou nějak extra sympatický, ale vždycky budu mít radši bandu dospělejch chlapů v takovejch filmech, než teen osazenstvo. Nejvíc sympatickej mi byl Mike a myslim si, že i dialogy jsou napsaný solidně. Bohužel, ke konci to přestalo absolutně fungovat a z prostředí taky toho režisér moc nevytěžil. Možná je to i tou digitální kamerou. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemné prekvapenie. Dejová linka je vystavaná umne, žiaden priamočiary lacný dej nehrozí, ale tiež to nie je ani nič komplikované, čo by sa nedalo pochopiť. Filmom vládne slušná atmosféra, ktorá pekne postupne graduje až do samotného finále. Aj koniec sa vydaril, slušne vypointovaný, niečo ako z pera Stephena Kinga. Čisto subjektívne, keby sa pridalo viac hororových prvkov, mohlo ísť o vynikajúcu atmosferickú pecku. Ale spokojný som aj tak. 70/100 ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • Brad Anderson byl inspirován k využití Denverské psychiatrické léčebny, protože kolem ní projížděl každý den. (Verka13)
  • Děj filmu byl inspirován případem Richarda Rosenthala – vražda, která se odehrála v Bostonu, kde vyrostl Anderson v polovině 90. let 20. století, kdy muž údajně zabil svou ženu poté, co omylem spálila jeho večeři, a pak jí vyřízl z těla srdce a plíce. (Worry77)
  • Scénář byl přesně napsán pro natáčení v Denverské státní nemocnici. (Verka13)

Reklama

Reklama