Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I tvrďák si může na Korsice vylámat zuby... Hlavní postavou typické francouzské bláznivé komedie je pařížský soukromý detektiv Jack Palmer (Christian Clavier). Má o sobě velmi uspokojivé mínění a úkol, který dostane, totiž najít jakéhosi Ange Leoniho (Jean Reno) a doručit mu zprávu o dědictví, pokládá za čirou rutinu. Jenomže to ještě netuší, že Leoni žije na Korsice a jako správný Korsičan šéfuje hnutí za nezávislost, které si pohrává s teroristickými metodami. O tom, že přecenil své síly, se Palmer přesvědčí bezprostředně po příjezdu na ostrov. Korsika je totiž místo mimořádně specifické, kde, zdá se, platí úplně jiné zákony než všude jinde. Palmerova snaha najít „dědice“ se mění v sérii nehod, únosů, katastrof a komických střetů s policií i separatisty. Přestože ho tato mise málem připraví o zdravý rozum, Palmer nakonec Angeho najde, ale jen proto, aby pochopil, že věci nejsou tak, jak se jeví, nebo jak mu bylo vysvětleno. A co ta půvabná Angeho sestra? (Česká televize)

(více)

Recenze (134)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zatím naposledy ve filmu se sešla nerozlučná komediální dvojka z Francie Christian Clavier a Jean Reno. Výsledek je sice co do množství humorných situací trošku slabší, ale zato komedie dokáže navodit velice příjemnou atmosféru a zároveň slouží trošku jako taková propagace tohoto svérázného ostrova. "Po rundě od hospodského, se neodchází." 50% ()

Martensson35 

všechny recenze uživatele

Za mě skvělá komedie v poctivém francouzském duchu. Reno velmi přesvědčivý "duch" Korsiky, Clavier méně zajímavý užvaněný měšták, ne tak svérázný jako Depardieu v Drž hubu!, takže hlášky se nevryjí do paměti, ale stále je to vyšší dialogová škola. Satira na rázovité národy a všemožná osvobozenecký hnutí za nezávislost, kontra legislativní galymatyáš při jejich potírání ("Dobře, svěděk je váš ale ten kufr je náš") mě často donutila smát nebo alespoň pousmát, takže za mě spokojenost. Francouzká komedie se už léta topí ve scénáristickém hnoji a tohle je pořád pohodový nadstandart. ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

UPDATE: Po tom, čo bol Korzický prípad v októbrovú nedeľu 2012 v TV a pozrela som si ho znova (i keď nie od začiatku), povedala som si, že dostane 4*. Možno som mala vhodnejšiu náladu ako predtým, ale tentokrát som sa smiala na každej ironickej narážke aj na vtipoch. Buď dementniem alebo som pri prvom pozeraní bola zaujatá. V každom prípade, tento film obsahuje všetky tie milé francúzske ingrediencie, ktoré mám na ich komédiách rada. /// Starý komentár za 2* (z roku 2005): Chvíľu to vyzeralo, že to bude klasická bláznivá komédia zohranej dvojice Reno-Clavier. Ale naozaj nie dlho. Hneď ako pochopíte, že to bol len klamný prísľub a sen, pozvoľna sa film mení na chaotickú a kvázi akčnú humoresku. Tá prehnaná kopa vtipov na adresu francúzsko-korzickej rivality, či hlúposti teroristov vyznieva veľa krát naprázdno - práve preto, že je tých vtipov priveľa a tých svižných a neumelých málo. Bez dobrého scenára ani Reno a Clavier z potkana neuvaria kurací vývar... ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jsem s těšil na pana Rena, leč byl jsem zklamán. Nebyl mu dán dostatečný prostor. Pan Clavier hrál výborně, ale nebylo to ono. Děj byl příliš statický a k zasmání toho také příliš nebylo. A když se do děje vtlačila postava ženy, tušil jsem, že je s celým snímkem konec. A byl. Jakkoli mám oba protagonisty rád, tohle se prostě nepovedlo. Snímku chyběl švih i napětí a ke konci jsem se již vysloveně nudil. Je to dosti škoda, ale protože snímek podruhé vidět nechci, dávám, ač nerad odpad. CI 03112010 nst ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Korsika je divná. Tak to tvrdí Francouzi. Mně se ale naopak Korsika jako ostrov jeví jako neskutečně sympatický kraj plný medu a strdí, chlastu a žrádla. Do toho se přimíchá Christian Clavier a Korsičan Jean Reno a je o kopu perfektních scén zaděláno. Suprová, příjemná komedie, která účel pobavit naplno splnila a tím si mě získala. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo na Korsice ve Francii. (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy příběhu "La Bande Dessiné" z komiksové série "Jack Palmer" René Pétillona z roku 2001. (Terva)

Reklama

Reklama