Reklama

Reklama

Volání vlků

Obsahy(1)

Mladý biolog se nechá dobrovolně vysadit kdesi v severní Kanadě, aby zde studoval a shromažďoval údaje o vlcích, kteří údajně mohou za stále se zmenšující stáda Karibu. Postupně se biolog seznamuje s okolím a dokonce s životem vlků samotných. Zjišťuje, že vlci nejsou zdaleka takovou hrozbou jako lidé, kteří vlky vybíjejí pro jejich kůži. Dokáže se mladý biolog rozhodnout na čí stranu se přiklonit? (TomikZlesa)

(více)

Recenze (77)

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Můj nehynoucí obdiv i respekt k přírodě jako takové mi v tomto snímku kazí asi jen to, že je to vážně pohádka.. Člověk tohoto ražení, sám v těchto končinách...proč by to vůbec podstupoval? ..to by byla sebevražda.. Ale když se od toho oprostíte...je to nádhera... Vlci, hory, čistá voda, ticho.. Nechtěl bych tam žít, ale je to nádhera. ()

Kurikmoon 

všechny recenze uživatele

Film samotný rozhodne nebol spravený zle. Príjemný a pomaly odvíjajúci, zasadený do severskej panenskej prírody. Smith sa k postave hodil, hlavne v tých vtipných častiach. Kde ale moje očarovanie skončilo?....V poslednej tretine filmu, kde sa dej začal odkláňať od knihy, ktorej sa dovtedy pomerne slušne držal. Už to nebolo a sledovaní, života vlkov a o pátraní, čo sa deje so stádami sobov. Tým, sa vlastne celý zámer príbehu nedotiahol do konca. Nedozviete sa viac o výchove mláďať a osudoch danej rodiny. Miesto toho dostanete scenáristami vymyslený príbeh o zlom mladom eskimákovi, uplne zmenený charakter pilota a náznaku tragédie na konci. Des. Miesto zmyselného príbehu dostanete blivajz. Zbytočne znehodnotená kniha a v poslednej časti pokazený film. A za to moje podhodnotené hviezdičkovanie, pretože nebyť knihy filmu by som dal určite min hviezdu, možno i dve navyše. Škoda. Odporúčam radšej predlohu, knihu Nehaňte vlka. ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Zřejmě jediný film z dílny Walta Disneye, který není pro ty nejmenší. Vzhledem ke své ponuré atmosféře a celkové dějové konstrukci je mizivá šance, že by naplnil očekávání dítěte. Tohle výjimečně vyprávění má v sobě hloubku, nějaký cíl, výraznou psychologii a také hrdinu poznávajíc nejen sebe samotného, ale hlavně duše majestátních vlků, jejichž fantasticky nasnímané pohledy a pohyby jsou nejednou třešničkou na dortu. Originálně zpracovaný scénář nemá v takovém tématu obdoby. Téměř každá věta má šarm a většina z nich nutí diváka se zamyslet. Před takovýmito filmy smekám a vzdávám jim hold. Zajímavá podívaná o nelítostné přírodě, která dává poutavým způsobem najevo, že ne všichni predátoři mají v sobě jen dravost a zlou krev. Mají hrdost, city a dobrosrdečnost, což bohužel některým narušeným jedincům z rodu Homo sapiens chybí. 80% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Další důkaz toho, že přírodní a zvířecí zákony by měly být postaveny mnohem výše než ty lidské. 100 minut naprosté nostalgie v podobě krásných záběrů na dosud nedotknutelnou část naší planety a zároveň příběh nesoucí důležité a oslovující přírodní poselství, o kterém by měl každý člověk vědět a respektovat ho. Velká škoda, že snímek stojí tak moc v pozadí. ()

d-fens 

všechny recenze uživatele

Ekologický film o ochrancovi vlkov od Disneyovcov ? znie to dosť presladene až odpudivo, ale bol som nadšený (aj keď samozrejme, trošku sladké to bolo ;).... nádherná, nádherná (!) kamera (Hiro Narita), veľmi príjemný hudobný doprovod (Mark Isham + 'additional' Robert Hughes), a zaujímavo podané posolstvo o tom, že "prežijú iba najsilnejší".... ku koncu tu niet zloduchov a hrdinov.... každá z postáv sa vydáva proste za volaním svojho srdca... aj keď podľa mňa, iba jedna z ciest môže byť tá správna :-/ ..... no a samozrejme pre milovníkov vlkov a severskej prírody (tak ako ja) je tento film povinnosťou.... krásny zážitok... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (8)

  • Když se při letu do hor letadlo porouchá, jeho pilot Rosie (Brian Dennehy) vyndá z bedny s nářadím tzv. francouzský klíč. Při návratu do kabiny ale drží v ruce maticový klíč. (Dvojirakri)
  • Přestože vlci ve filmu byli ochočeni a částečně cvičeni, k docílení jejich různých výrazů byla použita kuřata, s nimiž kameraman různě pohyboval nad hlavou vlka. (TomikZlesa)
  • Většina rozpočtu padla na scénu kdy Farley Mowat beží za stádem karibu. Několik helikoptér před sebou hnalo stádo před vypuštěnými vlky. Natáčení zabralo i 20 hodin denně v průběhu 1 měsíce. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama