Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jack Stanfield má vše, po čem může muž jako on toužit. Jako specialista na ochranu bankovních kont má dobrou práci v bance v Seattlu a šťastnou rodinu. Jednoho dne se v jeho voze objeví Billy Cox a oznámí mu, že jeho rodina byla právě unesena. Zpět ji získá pouze tehdy, pokud podle přesných pokynů převede z účtů nejbohatších klientů banky po deseti tisících dolarů na jeho účet, celkem sto milionů. Což se však zdá nemožné, protože potřebný terminál byl v rámci probíhající fůze převeden na ústředí ve Wichitě. Jack se proto pokusí uplatit Williho - jednoho z únosců. Cox je odposlouchává a Williho před Jackem a jeho ženou Beth chladnokrevně zavraždí. Zatímco Jack se další den v práci snaží najít způsob, jak Coxovi vyhovět a provést požadovanou transakci, Beth doma přesvědčuje jeho komplice, že se jich bezohledný šéf po akci chladnokrevně zbaví. Má zoufalý muž, improvizující v téměř beznadějné situaci, šanci porazit chladnokrevného zločince s dokonale promyšleným plánem? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (277)

Webb 

všechny recenze uživatele

Novodobý akční béčkový thriller s mizerným scénářem a režií. Únosci tu byli vyloženě k smíchu a děj zbytečně komplikovaný a hloupě naivní. Chlapec, chudák astmatik (ve kterém thrilleru s motivem únosu, či nějaké jiné formy vydírání nebyl???), táta nakonec hrdinsky všechny pobije - Harrison je dobrý herec, ale zachránit všechno bohužel nemůže. 1 a 1/2 hvězdy. 30% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Sú filmy, ktorých priemerná povesť ma vopred varuje pred zbytočným utrácaním peňazí v požičovni, takže takéto filmy nevyhľadávam. Skôr čakám, kým si oni nájdu mňa, tak ako nedávno Firewall na Markíze. Čistý priemer, ktorý neurazí a H. Ford v polohe v akej sme ho videli x-krát. Pobavil som sa na zvukovom mixe, kde v záverečnej scéne v súboji Ford prepadne spolu s P. Bettanym cez okno, ktoré je zafóliované - čiže bez skla. Napriek tomu sa po prerazení ozve zvuk rozbitého skla... 50%. ()

Reklama

imf 

všechny recenze uživatele

Trochu jiný film, než byste možná čekali podle adrenalinových upoutávek. Musíte se smířit s tím, že Harrison Ford už má svoje léta, Richard Loncraine se tentokrát neměl o co opřít a i Paul Bettany si umí vybrat slabší chvilku. I proto Firewall vypadá tak trochu jako Willisův Hostage, což je poměrně smutná vizitka, kterou svižnějších patnáct minut na konci nad vodu rozhodně nevytáhne. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Filmy o tom že někdo vezme někoho jako rukojmí v jeho vlastním bytě miluju. Sice tohle není taková pecka jako Willisovi Rukojmí ale je to pořád dost slušné. Dobrá akce, logický příběh a k tomu slušné herecké výkony Forda, o kterém nevím jestli se do příběhu o virtuálním zločinu se svým stereotypem Inidiana Jonese hodí a hlavně Paula Bettanyho který ho herecky předčil a hlavně mu jdou záporáci dost dobře...slušné dvě hodiny celkem kvalitní zábavy... ()

Easykk 

všechny recenze uživatele

Mé nadšení z Massive Attack při úvodních titulcích rázem vystřídal údiv po jejich skončení......tady si trošku zanárazníkuju.....Sympatický sedmdesátník si to šine do práce krokem při němž vypadá, jak kdyby to měly být jeho poslední, u kanceláře ho zdraví mladý podřízený, naprosto zdecimovaný posledními útoky hackerů kteří začínají být tak vykutálení, že by snad mohli prolomit náš bezva firewall - sedmdesátník si s úsměvem sedne k počítači, naklape jeden či dva nejšpíše naprosto geniální programy (mimochodem o délce asi půl řádku :)) a sdělí milému mladému trumbelínovi, jaké že je ucho, protože tam hodil program imitující cosi a převádějící to kamsi, takže všichni hackeři světa jsou nahraný a mladej je zralej si hodit mašli na prvním stropním ventilátoru, jakýho z něj stařík udělal trotla. :D Holt na Hana Sola jsou i imperiální hackeři krátcí, a můžou si mluvit o štěstí, že jim do toho počitače rovnou nezapíchl světelný meč a neroztavil ho na Té Tisícovku, která po složení coby Saddámops odolala pádu klavíru. (?Kdo tohle pochopí má mé uznání aneb které tři filmy se skrývají v poslední větě?) :))) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Během tzv. dešťových dnů ve Vancouveru pršelo, paradoxně, velmi málo, a proto produkce musela používat 6 cisteren s vodou, které zavlažovaly ulice. (imro)
  • Paul Bettany (Bill Cox) nešetřil slovy obdivu na adresu Harrisona Forda (Jack Stanfield): "Je to pěkně drsnej parchant! Sedmkrát jsem toho chlapa prohodil oknem, on vždycky přistál na hlavě, vstal, pomohl štábu to okno opravit a znovu se jím nechal prohodit. V jedné scéně jsem ho měl praštit do žaludku. Sice měl nějaké vycpávky, ale stejně jsem tu ráno jenom předstíral. A on povídá: 'Můžeš mě praštit trochu víc? Abych to cítil.' Tak jsem přitvrdil a zase jsem slyšel: 'Trochu víc, ať můžu reagovat...' A tak to šlo dál a dál, až jsem se nakonec trochu naštval a doopravdy mu jednu pořádnou našil: 'Jo, to je ono!' Bylo to snad největší ponížení v životě... já se tak snažil vrazit mu největší pecku, na jakou jsem měl, a on si ještě liboval..." (NIRO)

Reklama

Reklama