Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V neprozkoumaných prostorách New York City, v obrovském labyrintu tunelů a jeskyň, živoří celé kolonie bezdomovců a "ztracených" lidí. Najednou se začnou objevovat zprávy, že vláda Spojených států v zoufalém pokusu pomoci v havarijním stavu nukleárního průmyslu uvažuje o plánu uskladnit radioaktivní odpad právě do těchto podzemních chodeb. Jejich obyvatelé jsou posléze vystaveni obrovské dávce radioaktivního záření a jeho působením se změní na C.H.U.D - Canibalistic Humanoid Underground Dwellers (kanibalistické humanoidní podzemní obyvatele). A tito mutanti se začnou živit obyvateli New Yorku... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Kdyby se do filmu pustili o něco lepší tvůrci, mohl z toho vniknou velmi dobrý podzemní snímek. Takhle je to jen řadové béčko ze zajímavého prostředí městských kanálů. Hlavních úloh se zhostili John Heard a Daniel Stern, které jen tak zas v hlavních rolích neuvidíte, a proto je tenhle film docela zajímavý. Jo a taky deset vteřin Johna Goodmana. Jinak mi C.H.U.D. místy trochu připomínal i Vetřelce. Jak by ne, když hrdinové prolézají úzkými kanály s mutanty v patách. Samozřejmě jsem se bavil, ale jak říkám, mohlo to být o hodně lepší. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Název, respektive tedy jeho význam, dává tušit mnohem větší gore zábavu ,než které se divák nakonec dočká, ale přesto je minimálně posledních 30 minut pěknou ukázkou typického 80's horror movie. Masky jsou velice dobré a zajímavé, atmosféra nastupuje spolu s hustějším vyskytováním mutantů (tedy posledních 30 minut), herecké výkony nejsou důležité, stejně jako nulová originálnost příběhové linie - tak už to holt v těchto filmech je. Dost mě mrzí, že prozatím sešlo z plánovaného remaku od Roba Zombieho, myslím, že on by danou látku zpracoval více než uspokojivě. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Špinavé prostredie sveta pod metrom, osady bezdomovcov obývajúcich nedýchateľné podzemné nory. Do toho eko aspekt - ukladanie odpadu, o ktorom nik nechce vedieť, do dier, ktoré nik normálne nechce vidieť. Jedinými styčnými prostredníkmi medzi odpadom a svetom bežnej ulice sú práve bezdomovci. Obývajú priestory, ktoré sa obývať dajú. Tak nečudo, že sa nadýchajú jedovatých splodín a sú z nich Ľ. H. U. D. alias Ľudožrútske humanoidné undergroundové deti. Príbeh rozvláčny, no prostredie má špecifickú atmosféru špiny, zmaru a rozkladu. Špiny, zmaru a rozkladu ľudskej civilizácie, ktorej vlastné odpadoidné výkaly formujú ďalšie generácie. V dobrom aj zlom. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Typické béčko 80. let strouhané na ošuntělých videokazetách. Sem tam vtipné hlášky, někdy dokonce i dialogy. Jinak je scénář plný klišé a neuvěřitelných situací, v nichž se potencionální hrdinové setkávají za značně náhodných okolností, monstra jsou natolik silná, že jim v jednom záběru nedělá problém projít zdí a v druhém se zapotit při vyrážení obyčejných dřevěných dvěří. Hudba přehání hororové pasáže jak to jen jde a masky jsou příjemně nechutné. S atmosférou tento snímek problém také nemá. Co víc od toho chtít?!! Možná kdyby se přitvrdilo v gore, byl bych spokojenější (jsem zvědav co je v director´s cut). 60% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se mi v mých pubertálních hororových letech prostě vyhnulo a já nabral čtyřiadvacetileté zpoždění. Vždycky když jsem byl ve videopůjčovně a koukal na tu videokazetu, pokaždé jsem objevil zajímavější horor (což se pak po shlédnutí ne vždy ukázalo být pravdou) a řekl jsem si, tak si ten C.H.U.D. půjčím příště, jenže příště jsem si zase půjčil něco jiného. Teď koukám, že jsem byl prostě blbej, měl jsem po tom jít hned. Banda zmutovaných bezdomovců má prostě hlad - o tom to celý je, a taky o tom, že největší svině jsou prostě vždycky lidi (někteří teda). Začátek teda nic moc (jsem si tak říkal - sakra ukážou z nich aspoň kousek?), pak se to ale rozjede..... K výzvě remaku od jistého R.Z. se připojuji všemi deseti!!!!!!!!! Co takhle poslat mu petici he, he?...... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Jay Thomas v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • Skratka C.H.U.D. znamenala podľa komisára z NRC, Wilsona (George Martin), Cannibal Humanoid Underground Dwellers, no oficiálne, ako sa aj na konci filmu dozvieme, sa jedná o skratku ku Contamination Hazard Urban Disposal. (Lukoh)

Reklama

Reklama