Reklama

Reklama

Obsahy(1)

70. léta 20. století. Patrick Braden je mladý muž, který je ve společnosti oblíbený, ale marně si hraje na drsného chlápka. Již jako dítě si byl vědom si toho, že je jiný než ostatní kluci. Trpkým urážkám ze svého okolí čelí pomocí důvtipu a šarmu a nedovolí, aby jeho vlastní život kdokoliv nebo cokoliv změnilo. Nový film Neila Jordana, oscarového režiséra snímků Hra na pláč, Interview s upírem a Hranice lásky. Film obnažující svět transsexuální proměny mladého muže v reáliích Londýnských undergroundových kabaretů v období, ve kterém sexuální revoluce hippies už ovládla i konzervativní britskou kulturu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (247)

andrii 

všechny recenze uživatele

Jsem, kdo jsem. Orientován jinak. Poutem k vysokým podpatkům. Duhový šarm, magii dada, dar dam má poutník povahy slunce. Velkoměstský šatník zase hraje barvami a stíny. Cukrová panenka i madam vamp, opiát. Čáry máry čajů a nástrah. Nejlepší netuctové, "ženské" pusinky rozdává, vykračující si Cillian Murphy, a to od té doby, kdy kamera i pára vřele "přejely" přes nohy horkého dobrodružství dua Lemmon & Curtis. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Jak tu někdo trefně poznamenal, Snídaně na Plutu je irský Forrest Gump. Cillian Murphy si v roli sebevědomého transsexuála krade celý film pro sebe. Na rozdíl od Forresta je ale uvědomělý a i když dělá chyby, zůstává svůj. Ve filmu sledujeme Cilliana od raného dětství, kdy jej nechala matka na zápraží kostela, přes trable při dospívání s nošením ženských šatů, po jeho cestu za hledáním matky v Londýně, kde se v důsledku nedostatku peněz dostává do kontaktu s prostitucí. Celým příběhem se také táhne jakýsi konflikt Irska, jestli jsem správně pochopil, tak boj za osvobození. Ve filmu to není řečeno a souvislosti pochopí jen ti znalí. Faktem pro mě zůstává, že i když za první hodinu bych jasně dal čtyři hvězdy, začal jsem se postupně nudit, jak se příběh natahoval. Takhle je to pro mě těsně, ale za 6/10. ()

Reklama

Swansea 

všechny recenze uživatele

Sociální drama, fraška, vizuální ohňostroj i pohádkové snění Alenky v říši divů v jednom. Útěk do snění, flirt jako obrana a zatvrzelé odmítání mít cokoli společného s násilím, ošklivostí reality a vážností. Takový je životní postoj "Koťátka" Patricka/Patricie,kterému naprosto skvělým a vitálním hereckým výkonem vtiskl život Cillian Murphy. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Hlavný hrdina ma napriek výkonu Cilliana Murphyho nepresvedčil - okrem toho, že bol vlastne "sirota" a iný než ostatní, neponúkol nič. Anglicko-írsky konflikt zbytočne vystupoval do popredia. Spočiatku zaujímavé triedenie podľa kapitol mi už v polovici prišlo ako scenáristická barlička... pekný záver trošíčku vylepšil dojem, inak ale dosť tápajúca "roadmovie". ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Skutečně skvělý a vyjímečný počin irsko-britské produkce. Film jsem sledoval se zaujetím už jen díky jeho originálnímu námětu. Cillian Murphy je do role transvestity jako ulitý a předvedl svůj herecký um. Hudební stránka špičková - hlavně úvodní/konečný klasický šlágr. Zajímavý nápad s červenkami. Je až téměř neskutečné jaká spousta momentů a příhod se vešla do dvouhodinové stopáže. Prostě snímek, který umí opravdu zaujmout ... 80%. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (9)

  • Jednu z nejodpornějších postav - pana Silky Stringa - si s chutí zahrál Bryan Ferry, jinak jeden z největších elegánů britského popu. (Johgas)
  • Barman, který křičí na Johna-Joea rozbíjejícího v jedné ze scén pohár, je skutečným majitelem podniku, kde se natáčelo. (imro)
  • Hlavní postava má ve filmu přezdívku Kitten, zatímco v knižní předloze Pussy. (imro)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama