Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Transexuál Bree (Felicity Hoffman) šetří každý dolar, aby mohl zaplatit za vytouženou operaci, která z něj konečně udělá ženu. Jednoho dne zvedne telefon a dozvídá se, že jeho syn Toby sedí ve vězení v New Yorku. Neochotně se tedy vydává no New Yorku dostat kluka z vězení. Syna mu předají beze slova vysvětlení a Toby považuje tu divnou ženskou za potrhlou misionářku. Bree nevidí důvod, proč něco vysvětlovat a Toby chce co nejdříve zmizet do Los Angeles. Rozhodnou se tedy, že pojedou spolu, přičemž Bree má v plánu vysadit Tobyho u pěstounů. Začíná trans-americká cesta, která oběma připraví nejedno překvapení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (154)

misterz 

všechny recenze uživatele

Obyčajne ma filmy o transkách a s LGBT tématikou moc neberú, ale toto bola celkom pohodička. Samotné road movie síce veľmi jednoduché, s príbehom o hľadaní cesty rodiča k potomkovi a opačne, pričom obaja vychádzali z neštandardnej situácie, no aspoň nenudilo. Uvítal by som však viac nápadov ako len ten jeden s kúpaním... Tak ma napadá, a čo sa stalo s tou láskou ku indiánovi? Koniec sa mi zdal trocha nedorobený, žiadalo sa ešte zopár vecí vyjasniť. Priemer. 60/100 ()

easaque 

všechny recenze uživatele

tento film není rozhodně tuctový a stále se tam něco děje neobvyklého pro běžného diváka. Mě přišel zajímavý a vydržel jsem se na něj dívat až do pozdních nočních hodin a závěr to nezkazil. Má sice i pár hluchých míst, ale ty mě neodradí dát tomuto filmu 4*, i když slabší. [ PŘÍBĚH: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

3-4* Moc mi nesedlo to pomalé tempo, kde se skoro nic nedělo. Asi jsem od toho čekala moc velkou pecku a trochu mě to zklamalo. Jinak bych nevěřila, jak můžou udělat hezkou herečku tak hnusným transexuálem. Měli jste vidět můj znechucený a bezradný obličej, když Toby ji aka svého otce políbil. Jinak čemu musím vzdát holt jsou herecké výkony.. ty to celé tlačí nahoru. Felicity Huffman i Kevin Zegers bravůrně zvládli charaktery svých postav a díky tomu podle mě tento film převyšuje jiné nudné road movie. Ale ty emoce se na mě prostě nepřenesly, necítila jsem je (teda něco jo, když se tam Kevin promenádoval polonahý, ale to asi nebylo záměrem filmu). ()

cab 

všechny recenze uživatele

Transexual Bree (nejmene oscarovy vykon Felicity Hoffman) je tesne pred radikalni operaci, ktera by z nej konecne ucinila plnohodnotnou zenu. Avsak do cesty se stavi telefonat z ktereho je obeznamen o existenci syna Tobyho, ktery je ve vezeni. Po vyhruzkach o nepodepsani povoleni operace od sve psycholozky vyrazi dostat noveobjeveneho syna z basy a nasledne ho sveze do Los Angeles, ktera je na druhe strane USA. Mnoho sveraznych a bizardnich momentu stmeli na prvni pohled tolik rozdilne aktery filmu. Krasny vylet do neprilis znamych vod lidskych osudu. 70% ()

Jansen 

všechny recenze uživatele

S nadhledem natočená road movie, která převážně s humorem sleduje vývoj opravdu netypického vztahu. Spíše než hluboká psychologická sonda do problémů transseksualů je Transamerika film o vyrovnání se s rodičovstvím v tak trochu obtížnější situaci. Transseksual Bree má krátce před operací, která dokončí jeho přeměnu v ženu. Dozvídá se však, že má syna ve vězení a vydávající se za misionářku ho jede vysvobodit. "Otec“ se synem se poté vydávají na cestu. Jenže ze synem hledaného otce se postupně stává žena. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (11)

  • První film produkovaný bratry Weinsteinovými po opuštění Miramaxu. (Matty)
  • Protože se nevědělo, že film bude mít takový úspěch, po natáčení byla většina šatstva a rekvizit darována na charitu nebo do second-handů. (hellstruck)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama