Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mafiánský boss Kang (Yeong-cheol Kim) ví, že se na svého „řešitele problémů“ Sun-wooa (Byung-hun Lee) může spolehnout ve všech ohledech. Proto ho pověřuje dohledem nad svou mladou přítelkyní Hee-soo (Min-a Shin), kterou podezřívá z nevěry. Příkaz zní jasně: načapá-li Sun-woo dívku s milencem, má oba na místě zabít. Dokázal by však zabít někoho, v kom nachází zalíbení, někoho, kdo jej nutí přehodnotit svůj dosavadní život? Loajalita vs. skomírající víra v určité morální zásady. Jak se Sun-woo rozhodne? A jaké bude mít jeho rozhodnutí následky? Skrývají se odpovědi v jednom z buddhistických mouder, jimiž je film sevřen? Je na vás, abyste to zjistili. (Matty)

(více)

Recenze (214)

Dale 

všechny recenze uživatele

Cenu za originalitu by tento film určite nezískal, toľko reminiscencií na iné filmy som pri sledovaní jedného filmu už dávno nemal. Ale to by nemuselo byť vždy považované za chybu, no v tomto prípade kazí zážitok z kvalitnej akčnej jazdy slabučký scenár plný dier. Ak ale budete tento film sledovať s nadhľadom, užijete si pravú ázijskú akciu "se vším všudy". ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla naprostá akční a filmová extáze!! Každý kamerový záběr, každý obraz hýří barvami , neuvěřitelnou uhlazeností, přesností, přitažlovou "decentností" a ... přitom se jedná o brutální krvavý nářez jednoho antihrdiny, jemuž se práce u mafie "mírně vymkla z rukou". Osobní souboje a přestlelky jsou pastvou pro oči, brutalita někdy opravdu překvapí, jednotlivé "vychutnávání si" jednotlivých znepřátelených postav mezi sebou je jen rozehra pro to, až se antihrdina konečně vymkne kontrole a vydá se na cestu pomsty, která je přitom de facto naprosto zbytečná... Uhlazenost versus hnus, krev, zvratky, bahno ... hektolitry procezené krve, ale tak esteticky podané, že jsem to snad ještě nikdy neviděl!! Herecké výkony také na jedničku. Akorát scénář je samozřejmě naprosto přímočarý, ale kdo by u takovéhoto filmu čekal nějaký zázrak. Jeden z nejlepších moderních asijských filmů posledních let, se kterými jsem měl tu čest. Vyloženě klenot!!! ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Tak tedy, mám fandit jednookému mezi slepými, nechutnému vrahovi a násilníkovi mezi ještě mírně nechutnějšími grázly, kteří na druhou stranu nejdou až do takové krajnosti jako on a chtějí od něj jen trochu slušnosti a podřízenosti? S hezkým housličkovým podbarvením a hraním na velmi velmi podivné city? Myslím, že si své soudnosti cením o něco více. Za choreografii, nepřehnanou (ne)zranitelnost a boje v rámci fyzikálních zákonů **. Jinak slabota, motivy zejména (všimněte si, že nikdo o svých motivech ani na přímý dotaz nic neřekne, tedy, pravda, až na bosse). A zmíněmá budhistická moudra jsou svým použitím kýč jak... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Další drsná akční řežba z asijský dílny, ale fakt s citem natočená, kdy se film nesnaží na diváka chrlit jednu cool scénu za druhou a srát na děj, ale rozumě to dávkuje a vyvažuje kvalitním příběhem + někdy fakt úžasnou hudbou. Ale bohužel se tady najdou i nějaký ty chyby ať už se jedná o slabší první část a nebo podivný chování hlavní postavy na konci, nicméně poslední 40ti minutovka pomsty je kurevsky dokonalá a to včetně závěrečnýho vzpomínání a epilogu. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

První půlka naprostá špička žánru, ale od té bitky u ohniště to ztrácelo svoje kouzlo a dech. A navíc, to asi nechtěně na mě působilo jako komedie, zejména to nesmírné drama na konci. "Proč, řekni mi proč jsi to udělal!! Chci znát skutečný důvod!" Ale akce je fajn, několik slušných bitek a sem tam střílení i když konec je ujetý. 7/10 ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Krátká vyprávění, kterými film začíná i končí, jsou buddhistické paraboly. (DailyDreamer)
  • Film byl nesoutěžně promítán na filmovém festivalu v Cannes 2005. (Terva)
  • V roce 2009 časopis Empire zařadil film na třetí místo žebříčku "20 největších gangsterek jaké jste nikdy (pravděpodobně) neviděli". (Terva)

Související novinky

Michael B. Jordan mafiánským zabijákem

Michael B. Jordan mafiánským zabijákem

19.08.2017

Jihokorejská krimi A Bittersweet Life patří mezi ty chválenější a známější asijské filmy. Bylo tedy jen otázkou času, než se Hollywood pokusí o remake, a právě ten už je na cestě. Příběh mafiánského… (více)

Filmasia 2008

Filmasia 2008

30.11.2008

Čtvrtý ročník festivalu asijských filmů se uskuteční 4. – 7. prosince v pražských kinech Světozor a Aero a přinese filmy z Číny, Koreje a Japonska. Z nejznámějších režisérských jmen se v programu… (více)

Reklama

Reklama