Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie pro malé i velké o zázraku, který se stane při hodině chemie... Většina dětí nedokáže pochopit, proč velcí vzpomínají s nostalgií na dobu svého mládí. Malí naopak touží po dospělosti, neboť je pro ně obdobím, kdy si budou moci dělat, co se jim zlíbí a nikoho nebudou nuceni poslouchat. Přesně tohle si myslí kamarádi Hejbal a Kašlík, ale když jim unikátní chemický pokus umožní náhle dospět, nic nevypadá tak jednoduše, jak se zprvu zdálo… Žáky si zahráli O. Havelka a M. Vladyka, jejich rodiče H. Maciuchová, J. Abrhám, J. Molavcová a K. Heřmánek. (Česká televize)

(více)

Recenze (51)

kingik 

všechny recenze uživatele

Je to příjemná blbina. Absurdně pojatý příběh o dvou žácích, kteří po jednom chemickém pokusu předčasně zestárli, ale jen po fyzické stránce. Mentálně jsou stále na úrovni žáků základní školy. A to je čeká poznávání světa dospělých a divák si užije přijemnou legraci, která sice není nijak extra, ale nudou se nezmírá. Přispívají k tomu kvalitní herecké výkony a poměrně slušně vypointované gagy. 60% ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

"Podívejte se na něj jak se tváří a ještě u toho mlčí!" Už ani neviem koľkýkrát použitý obľúbený motív mysle ocitnuvšej sa vo vekovo nekorešpondujúcom tele, tuná konkrétne po vypití elixíru mladosti s opačným účinkom, namiešaným chemikárom Nárožným, sa dvojica siedmakov vyvinie do podoby mladistvo pôsobiacich tridsiatnikov Vladyku a Havelku. Radosť z toho nemajú rodičia Abrhám + Maciuchová ani Heřmánek + Molavcová, ktorí započnú situáciu riešiť rozdielnym spôsobom spočívajúcom v zapojení do pracovného procesu, poskytnutí profesionálnej psychologickej pomoci a potencionálnou ženitbou predčasne dospelého potomstva. Nevzdáva sa ani na telocvikára degradovaný chemikár, pokúšajúci sa uplatniť ich predčasnú telesnú vyspelosť v športe a samotní žiaci sa dokonca uchyľujú k dnes tak populárnemu crossdressingu. Vtipne napísané, vynikajúco a s chuťou zahrané, vyrastenci, rodičovstvo, pedagógovia, psychológ aj nevesta. "Náhodou, když se zamiluje tak pučí!" ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Pro mě bezproblémově koukatelná komediální jednohubka, či lépe řečeno kolosální kokosárna.. V jednu chvíli mi přišlo trochu líto, že jsem nezažila takového chemikáře, jakým je tu pan Nárožný.. Pro Ondřeje Havelku mám slabost odjakživa, takže se mi líbil i tentokrát.. Příběh dvou kluků ze sedmé třídy, kteří po vypití elixíru vyrostou, ovšem jen fyzicky, ne mentálně, je místy úsměvný, místy vtipný, místy holt přešlapuje a působí naivně, možná i hloupě.. Nicméně s trochou nadhledu se to dá brát jako oddechovka s příjemným hereckým ansámblem.. Hana Maciuchová v roli maminky úžasná.. ()

DooFooS 

všechny recenze uživatele

Vyloženě prostý scénář, ovšem zahraný skvěle a i po těch letech mi vykouzlil úsměv, např. při Abrahámově úlevném oddychu: „Vždycky jsem měl hrůzu z těch let, kdy bude kluk v pubertě a teď prosím, krásně vyřešený. Tomu chlapovi by měli dát metál.“ Zkrátka herecky úsměvný koncert vařený z vody v dobově nekonfliktním filmu. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Dva dvanáctiletí kluci v důsledku chemického pokusu se stanou dospělými a je třeba je naučit pracovat a oženit. 1) Chtělo by se napsat, že jde o českou odpověď na americký film "Velký" s Tomem Hanksem, kdyby ovšem Američané nenatočili svůj úspěšný film až o tři roky později. 2) Příjemní herci a svižná režie nedokáží kompenzovat základní nedostatek filmu - neskutečně tupý scénář. V zájmu dosažení "komického" efektu jednají postavy jako naprostí dementi. Ani herecká nadsázka a pitvoření si s hloupým textem prostě neporadí. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama