Reklama

Reklama

Elvis nebo Samuraj?

  • USA Six-String Samurai
všechny plakáty
Trailer

Elvis je po smrti a Ameriku v roce 1957 proměnila atomová apokalypsa v nehostinnou poušť. Civilizace se však jako zázrakem zachovala v podobě rokenrolové metropole Lost Vegas, jejímž králem Elvis býval. V rádiu se náhle ozývá hlas DJ, který vyhlašuje soutěž uchazečů o místo krále nového. A právě tady začíná příběh možná posledního hrdiny jménem Buddy, virtuózně ovládajícího kytaru a samurajskou katanu, který se vydá na cestu za královskou korunou božského Elvise podivným světem mutantů, kanibalů, zombie, šílených muzikantů a opravdových samurajů. Ani sama Smrt, tolik připomínající Slashe z Guns’N Roses, ho nezastaví. Na své bizarní pouti též potká osamoceného sirotka, jenž mu na dobrodružné cestě bude dělat společnost, a možná právě v duši malého chlapce nalezne to, co doopravdy znamená být králem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

cubajz 

všechny recenze uživatele

filmová perlička čerpající inspiraci ze Šíleného Maxe, samurajských bijáků a v první řadě rock'n'rollu. Bezvadná šílenost, ukazující nám post-apokalyptickou vizi vyprahlého světa, kde má každý správný chlap u sebe kytaru a katanu - všichni putují do Lost Vegas obsadit trůn zesnulého Elvise a zachránit vládu rock'n'rollu, což se samozřejmě nelíbí heavy metalovému Smrťákovi, který by na vladařském stolci raději viděl sám sebe a proto všechny adepty na trůn loví a zabíjí. Přidejte do toho všudypřítomnou nadvládu folkařských Rusáků, špenátové monstrum, kanibalskou rodinku a děsivé lidi od větrných mlýnů a zhruba si dovedete představit jak mocná magořina tenhle kousek je. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Říká se, že dokážeš zabít 200 chlapů a přitom brnkat na kytaru." Tak tohle je maximální úlet. Buddy, vyzbrojenej katanou a kytarou, si to líně štráduje do Lost Vegas zaujmout Elvisovo místo a pekelně se mýlí ten, kdo si myslí, že přitom nepotká ruskou armádu, týpky ve skafandrech, kanibaly, metalovou smrt či neolitický tvory řídící auto. Něco podobnýho jsem ještě neviděl. ()

Reklama

Vampireman 

všechny recenze uživatele

Nepamatuji si film, jenž by byl víc o hovně a jehož scény by nedávaly smysl (a to jsem den předtím viděl Surfové nácky, kteří musí zemřít). Hlavní postava hipstera bez minulosti je nekonečně tristní - pouze zabíjí neustále se zvětšující počty protivníků (jak v nějaký videohře) a na kytaru nezahraje pořádně ani jednou (ve skutečnosti zahraje za celý film pouze dvakrát). Chechtal jsem se tomu klukovi, který většinu část filmu jen řve, protože z nějakého důvodu nemluví, ale umí opravit motorku, řídit auto a fackovat postapo-raidery, kteří po něm katapultem střílí žvejkací kuličky! Když poflusal Smrt, tak jsem málem vyprskl. Ale tomu předcházelo nervosní sledování ukazatelů se zmenšující se vzdáleností do Lost Vegas, které připomíná, jak pomale běží děj. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Sovětskej Rock'n'roll je fajn, ale jinak to bylo tak trochu o ničem, což moc nezachraňoval ani ten cool nápad s rock'n'rollovým samurajem. Kameraman byl prvních tak deset minut totálně v kaši, jinak si to nedovedu vysvětlit, ale pak naštěstí už vystřízlivěl, nebo na zbytek filmu najali nějakýho abstinenta, ale každopádně to jinak bylo docela fajn a i ta závěrečná pointa byla docela veselá, takže se na to dá v klidu kouknout a to zvlášť pokud se někomu líbí takový na hlavu padlý béčkový náměty odrážející nějakou určitou popkulturní epochu jako to dělala třeba Barbarella nebo tady tohleto :). Bohužel ale ten dvojník Guye Pearce není sympatickej tak úplně od začátku, někdy se to snaží být cool strašně křečovitě, někdy je to utahaný, někdy trochu divně technicky provedený, ale někdy je to zase přesně naopak, takže to nakonec aspoň na tu trojku je :) ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že mě film do dobré poloviny skoro nebavil ... "Pouštní post-apokalyptická béčka" dvakrát nemusím, zvlášť když je všude písek, poušť, špína a všechno vypadá stejně. Kluk doprovázející našeho hrdinu mi připadal akorát otravnej a říkal jsem si, že kdyby ve filmu nebyl, bylo by to lepší. Ale líbila se mi choreografie soubojů, která byla na úroveň amerického Béčka extra dobrá, střihem sice doplněná, ale tak nějak přirozeně a masakry katanou, to jo, to já můžu ... Od likvidace ruské posádky v druhé polovině u mne film hodně stoupl a pak přišlo fiále, souboj se smrtí - skvělá bojová choreografie, skvělá hudba ... a pak přišel konec a ten mě úplně dostal ... Slzy v očích, nemůžu si pomoct, celý to do sebe zapadlo, význam klučiny ve filmu se vyjevil jako v podstatě nejdůležitější stránka a celé to bylo prostě strašně dojemné. Takže díky samotnému závěru zvedám hodnocení na 4*, protože na ten konec si prostě je dobrý počkat ... Škoda, že necákala krev a nebyly zde nějaké "gore-parády", pak by asi film neměl chybu ... Navíc pro obrovskou sortu lidí skvělá hudba, která doprovází celý film ... ()

Zajímavosti (5)

  • Film se natáčel pouze o víkendech, protože představitel hlavní dětské role Justin McGuire musel v průběhu vzniku chodit do školy. (Kritiq)
  • Kapela Red Elvises, která hudebně provází celým filmem, představuje sama sebe jako skupina s „pěknýma botama“. Velký trojúhelníkový nástroj, na který hraje jeden ze členů kapely, se nazývá elektrická balalajka. (Kritiq)
  • Představitel hlavní role Jeffrey Falcon dělal všechny své kaskadérské kousky bez pomocných drátů a speciálních efektů. (Kritiq)

Reklama

Reklama