Reklama

Reklama

Tráva

(seriál)
Trailer
USA, (2005–2012), 44 h 12 min (Minutáž: 26 min)

Tvůrci:

Jenji Kohan

Hrají:

Mary-Louise Parker, Hunter Parrish, Alexander Gould, Kevin Nealon, Justin Kirk, Elizabeth Perkins, Allie Grant, Andy Milder, Tonye Patano, Romany Malco (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(102)

Obsahy(1)

Americký komediálně laděný seriál vypráví o osamělé matce Nancy Botwinové, která po manželově smrti začne pokoutně prodávat marihuanu, aby uživila rodinu. A přitom nakoukne do lecjakých tajemství skrývajících se za domovními dveřmi sousedů... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (295)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Vykašlite sa na morálku a strach. Síce si spôsobíte občas malé a občas celkom veľké problémy, ale dosť často si budete skvelo užívať život za hranicou zákona. A ako bonus sa Vám podarí nahliadnuť do 13. komnaty Vašich susedov. Tak presne o tomto je tento seriál. Je silno návykový, dokáže pomôcť od každodenných starostí, je to jednoducho TRÁVA. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Pokud mi na Trávě něco vadí, tak je to snaha za každou cenu šokovat. Prvních pár dílů se mi i kvůli tomu příliš nelíbilo a nebýt příchodu Andyho, tak ani nevím, jestli bych ve sledování vůbec pokračoval. Série v Agresticu jsou nejpovedenější, přelom druhé a třetí vrchol a jestli si vás tato partička nezíská tady, tak další sledování ani nemá smysl. Dále je totiž uvěřitelnost na bodu mrazu a opravdu to má blíže k telenovele než ke stylové dramedy. Především pátá série se nebezpečně blížila k průměru, jenže to už jsem měl většinu postav pod kůži, a tak jsem s nimi rád pokračoval na jejich ujeté cestě životem. Kromě Andyho musím vyzdvihnout i další postavy, ukrutně dementního, ale famózně hláškujícího Douga a znuděnou paničku Celii, z které ta arogance přímo čiší. Jen originální a do detailu dotažené postavy mohou produkovat tak přirozený humor a především kvůli tomu budu v užívání Trávy pokračovat. 1. série: 80%, 2. série: 90%, 3. série: 85%, 4. série: 80%, 5. série: 75%, 6. série: 80%, 7. série: 75%, 8. série: 75%. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Zajímavý seriál, který spíše než Americkou krásu připomíná zhulenou verzi Zoufalých manželek. Už samotná úvodní znělka dává jasně najevo, že tenhle seriál se neponese v klasickém duchu. Kromě hlavní hrdinky a její rodiny tu opět máme kupu sousedů, kteří o sobě navzájem vědí víc než by chtěli, a ještě větší kupu problémů, kterě přímo volají po rychlém vyřešení. Tím nejzajímavějším jsou tu konfliky mezi jednotlivými postavami a zejména způsoby jakým je řeší. Pochvalu si zasluhuje zejména scénář, protože některá slova by se měla tesat do kamene, aby zůstala na věky zachována o úžasných charakterech a ještě lepších dialozích se nemá ani cenu zmiňovat. Přestože jsou nám předhazována klasická schémata, jedná se o dílo hodné ocenění, neboť, stejně jako u výše zmíněných Zoufalých manželek, si tu z těchto schémat dělají tvůrci zejména legraci... Pokud nechcete zemřít smíchy nepouštějte si tento seriál v kině s posunutou zvukovou stopou - zasvědcení vědí ;). ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Další pohodový seriál tentokrát z prostředí drogového podnikání matky ve středním věku ( velmi pohledné Mary-Louise Parker ), která si chce ze začátku jen vydělat, aby uživila rodinu. Nadprůměrná podívaná s travnatým humorem a občas dramatickými scénami. / Viděné epizody z 1-8 série *102.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 8/10 ) ()

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Prumerny serial, nekdy se budete misty nudit, kazdopadne dnes je urcite moho lepsich serialu ke sledovani a vybudovani si serialove zavislosti... UPDATE: Po nějaké době jsem se k tomuto seriálu vrátil, během dvou tydnů shlédl všechny dosud odvysílané díly s dabingem (4. řada) a měním hodnocení na plný počet. Nemá to chybu! S každým dalším dílem je Tráva lepší a lepší, vtipnější, dramatičtějčí, nečekaná, překvapivá. Tahle Tráva je sakra návyková a ze mě se stal #1 závislák pruduktu Mary-Louise Parker. This Shit Is Dope! ()

Galerie (589)

Zajímavosti (26)

  • V jedné epizodě chce Shane baterky do svého Nintenda DS. To je ale chyba, protože Nintendo DS má dobíjecí baterii. (Tom Riddle)
  • Bob Odenkirk (Barry) v této epizodě ztvárnil drogově závislého v léčebně. Ve stejném roce se začal natáčet seriál Perníkový táta (od r. 2008) s drogovou tematikou, kde si Bob Odenkirk zahrál jednu z předních postav seriálu Saula. (KajusaK)
  • Autorka seriálu Jenji Kohan chtěla, aby první série končila nahou scénou Nancy. Její představitelka Mary-Louise Parker se na to však necítila. (Kulmon)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama