Reklama

Reklama

Uneseni

Trailer

Obsahy(1)

Od režiséra filmu Záhada Blair Witch přichází tento šokující příběh čtyř mužů odhodlaných k pomstě proti krutému vetřelci z vesmíru, který věznil a zabil jejich kamaráda. Kdo ale skončí jako vítěz v této hře na život a na smrt? Připravte se na neúprosně traumatickou cestu, která vás nechá zneklidněné… vyděšené… změněné. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Skvělá první polovina, bez debat. Dokud je emzák inkognito a veškeré pozadí události nejasné, všechno funguje. Nevíme, co má banda chlápků v titulních rolích s mimozemšťany společného, nevíme, proč mají jednoho svázaného na stole a už vůbec nevíme, co se může odehrát v nejbližších minutách. Tvůrci šikovně dávkují různá žánrová klišé, takže se dočkáme hádek a rozbojů ve skupince zúčastněných, uprchnutí emzáka a několika brutálních scén. Zábava i napětí na slušné úrovni. Zhruba od poloviny ale začíná Altered smrdět pořádným průšvihem, kterým taky bohužel nevyhnutelně skončí. Jakmile totiž opona nejasností začne padat, nelogično a debilita postav mocně zavládne zbylému i předchozímu dění. Ve výsledku tak několik ťulpasů jde lovit mimozemšťana, aby následně zjistili, že vlastně neví, co s ním. Odvezou ho tedy ke zkušenějšímu kamarádovi, který je zajímavý zejména tím, že se věčně někomu vrtá ve střevech. Mimozemšťan, jehož rasa by údajně zničila v mžiku bez problémů celý svět, neustále uniká ze zajetí a opětovně se nechává chytat, jelikož v imbecilitě a logice jednání nezaostává za scénářem. Na konci už jsem vážně viděl jen veliké rudé WTF? Mimochodem, titulní mužská postava je pro emzáky notně důležitá, přesto ji při setkání mimo dům nechají bez povšimnutí. V závěru se po ní naopak opět sápou s vervou vyhladovělých šelem, protože jim zabila kamaráda, načež přijde obrat číslo dvě - ona silná civilizace, údajně přítomná v obrovských počtech a síle, prchá po jednom výbuchu domu pryč. K záporům patří ještě stupidní sentimentální chvilky prakticky všech přítomných a úsměvné zpracování mimozemšťana. Sečteno a podtrženo - první půli bych s přimhouřeným okem dal čtyři hvězdy za solidní komorní sci-fi napínačku, všechno ostatní táhne film do totální žumpy. ()

misstake 

všechny recenze uživatele

Až tady jsem zjistil, že tohle béčko béčkovaté je od tvůrců Blair Witch. Je pravda, že atmosféru krájet, to oni uměli, už v době kdy si hráli v lese s kamínky a klacíky. Ale mezi mystickým hororem a sci-fi hororem je trochu rozdíl. A tak když na natočení druhého, máte stejný rozpočet jako na natočení prvního, se vám může stát, že až se v něm objeví zelený mužík, tak místo úleku přijde salva smíchu. Ale což, i tohle dělá béčko béčkem, chvíle napětí zničehonic přecházejí ve chvíle uvolněného veselí, kdy se legrační emzák snaží přesvědčit hlavní hrdiny, jaký je drsňák. Diváka o tom asi nepřesvědčí, ale já Unesené s klidným srdcem doporučím jako povedené relaxační béčko na dlouhý letní večer s notebookem v kukuřičném poli. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pavučina snů meets Krajní meze v hospůdce čtvrté cenové skupiny. Právě z ní po osmi pivech vylezli tvůrci i herci a natočili intro tak, jak by asi vypadal Predátor, kdyby McTiernan popíjel petrolej. A pak chlastali dál - i ten chudák v brčálovém kostýmku, co by svou tlamou mohl strouhat dětem pastelky.. Amatérismus, logické nesmysly, divné návaznosti v ději, ale přitom si to drží jakési nepopsatelné kouzlo - jako by (straight-to-DVD) Altered byli o dvacet let starší, než ve skutečnosti jsou.. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Skupinu kamarádů kdysi unesli mimozemšťané a jeden jejich experimenty nepřežil. Přišel čas na pomstu, která ale ne vždy chutná sladce.Po sedmi letech se trojici mužů konečně podaří jednoho mimozemšťana ulovit. Odvezou ho do lesů na pozemek k Wyattovi, jehož vetřelci tenkrát pustili jako posledního. Jedna věc je ovšem cizího návštěvníka ulovit a spoutat řetězy, druhá pak, zda vše další proběhne podle plánu. Samozřejmě že vetřelec je i přes mučení a četná zranění stále silný a věznitelé až pozdě pochopí, s čím si zahrávají. Sympatické nízkorozpočtové drama s velice dobrými maskami a povedeným zubatým emzákem. Některé dialogy jsou sice tupější, protože je asi zbytečné ptát se někoho, kdo je přitlučený na zeď a má venku střeva, jak mu je, ale nechť. Dojde také na smrtonosné kousnutí, hnusnou metamorfózu a přetahovanou o střeva. Po letech se mi líbilo ještě více, a tak jednu hvězdu přihodím. Tahle malá scifíčka já rád. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Napínavé hororové béčko, kde vidíme, že to jde i bez peněz s pouhými pěti herci. Především je to o tom mimozemšťanovi. Ten se skutečně povedl. Hlavně ta jeho odporná hlava s obrovskýma ostrýma zubama a to slizké tělo. K tomu si přidejte ještě pár nechutných záběrů s vyříznutýma střevama a máme tu béčkovou vykrádačku na motivy VETŘELCE, které prostředím a herci připomíná další béčkové sci-fi INVAZE z roku 2002. [1172. hodnocení, 104. komentář, 49%] ()

Galerie (2)

Zajímavosti (4)

  • I přes závěrečnou masivní explozi, která srovnala prakticky všechno se zemí, přežila dodávka nedotčená. (Lajty)
  • Film bol pôvodne plánovaný ako hororová komédia s názvom "Probed". (Nekrofil)
  • Adam Kaufman si zahrál i ve stejnojmenném seriálu Uneseni (od r. 2002). (Terva)

Reklama

Reklama