Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednomu království se doslova za humny usadil drak. Na královském hradě vypukne zděšení, vždyť drak bude určitě chtít princeznu Violu. A tak král vymyslí plán – povýší do královského stavu uhlíře Patočku a drak tak může sežrat jeho dceru Lidku. Nikdo ale netuší, že se Lidka zatím s dobráckým drakem Mrakem spřátelila. (Magic Box)

Recenze (194)

Armin82 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka mi toho moc neřekla. Nebudu hodnotit grafickou stránku draka Mraka,ale celkově to byla slabota. Až na Cízlera či Kemra, dost nevýrazné herecké výkony,spousty teprve začínajících herců a režie taky žádná hitparáda. Máme pohádky kvalitou o několik levelů vejš,ale na Vánoční pohodu,proč ne--->40% ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Pohádka kterou si naprosto poprávu, pro sebe ukradl cholerický král Jiřího Císlera. Který hází jednu hlášku za druhou např.- "Sežral sedm prasat, dvanáct krav a sedm nejvyšších šlechticů!" "Tolik dobytka že přišlo nazmar?" . To nejhorší na pohádce, je však otřesně animovaný drak s jeho infantilními dialogy. Dále z herců zde stojí za pozornost vypravěč Josef Kemr. 55% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„A nedupat!“ Pekná rozprávka o kráľovi, ktorý svojich podriadených ohadzuje papučami, chce dobre vydať dcéru a vrásky na čele mu spôsobuje plyšovo-kreslený drak (za humnami). Silné herecké obsadenie (Císler, Kvietik, Kemr), nevtieravá atmosféra a podarené dialógy („A zpívaš taky o lásce?“ – „O lásce? To víš, že jo. O lásce nejraději.“) nám umožňujú zabudnúť na slabý rozpočet (smiešne davové scény). ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Pohádka klasického až přespříliš jednoduchého ražení v zajetých československých poměrech. Pohádka, která pro tu svou prostotu rozhodně nevynikne mezi klenoty jako jsou S čerty nejsou žerty a jiné. Pohádka, která ovšem na onen odpočinek, ke kterému byla svázaně napsána, dokáže krásně navnadit a již léta nezaměnitelně patří k našim českým Vánocům. ()

Tomulka 

všechny recenze uživatele

Pohádka česká jak má být. Sice triky jsou až humorné, ale co se dá dělat. Každopádně tuto pohádku zvedají do nebeských výšin spíše herci, Andrlová předvedla svůj krásdný standart a princové jsou hrozní, ale Cisler jako král je naprosto famozní a geniální!!! Dále Kostelka, Jedlička, Kemr, Skopeček jsou také super a výbornou zábavnou pohádku. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (13)

  • Natáčeno na zámku Milotice a skanzenu ve Strážnici. Lom se nachází u obce Drysice, louka se natáčela u Trnavy. (M.B)
  • Draka namluvil Josef Kemr, který zároveň hrál postavu dědy Kovandy. (funhouse)

Reklama

Reklama